Anthony Collins (1893-1963): muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Zombies of The Stratosphere

1952 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1952. Sciencefiction van Fred C. Brannon. Met o.a. Judd Holdren, Aline Towne, Wilson Wood, Lane Bradford en Stanley Waxman.

Kapitein van de intergalactische brigade Larry Martin (Holdren) ontdekt een buitenaardse raket. Aan boord bevinden zich twee half-menselijke zombies (in [KA1]e[KA1]en van hen herken je met moeite de jonge Nimoy - de toekomstige Dr. Spock in STAR TREK - als Narab). Het is hun bedoeling om met de waanzinnige geleerde Dr. Harding (Waxman) een waterstofbom te bouwen die de aarde uit zijn baan zal brengen. Larry Martin, zijn knappe assistente Sue Davis (Towne) en adjudant Bob Wilson (Wood) hebben nauwelijks de tijd om dit plan tegen te houden. Naïeve, gedateerde Republic-serial in twaalf hoofdstukken van ongeveer een kwartier. Logica of uitleg zijn er niet en de spelprestaties staan op een laag peil. Wie van dit soort camp houdt, kan evenwel zijn hart ophalen. Het slot van ieder hoofdstuk bevat een 'cliffhanger' en het onvermijdelijke 'zal hij het halen? Kom volgende week en kijk!'. In 1958 uitgebracht als bioscoopfilm met een speelduur van zeventig minuten onder de titel SATAN'S SATELLITES. De robot kwam uit de serial UNDERSEA KINGDOM en was ook al gebruikt in de serial THE MYSTERIOUS DR. SATAN. Bestaat ook als ingekleurde versie. Het scenario is van Ronald Davidson. Het camerawerk is van John MacBurnie. Mono, RCA Sound System.

Macao

1952 | Avonturenfilm, Film noir

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Josef von Sternberg. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Russell, William Bendix, Gloria Grahame en Thomas Gomez.

Een warrige, maar visueel verbluffende, film noir waarin niemand is wie hij lijkt te zijn. De ongewone personages ontmoeten elkaar in het labyrint van speelhuizen, hotels, straten en kaden van de Portugese kolonie uit de titel aan de Chinese zuidkust. Mitchum en Russell zijn de twee tegenspelers die destijds heel wat volk naar de zalen lokten. Hun samenspel is zo volmaakt dat het je geen bal kan schelen dat je het verhaal niet kunt volgen. Zoals altijd goochelt Von Sternberg met licht en schaduw en de metaforische scène op de kaden behoort tot de grote klassieke momenten van de zevende kunst. Bernard C. Schoenfeld en Stanley Rubin bewerkten het verhaal van Bob Williams. De aantrekkelijke fotografie was in handen van Harry J. Wild. Nicholas Ray draaide een aantal retakes nadat de post- productie uit handen was genomen van Von Sternberg.

Adventures of Robinson Crusoe

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Mexico 1952. Avonturenfilm van Luis Buñuel. Met o.a. Dan O'Herlihy, James​/​​Jaime Fernández, Felipe De Alba, Chel López en José Chávez.

Persoonlijke verfilming van Buñuel naar de beroemde roman van Daniel Defoe. Prima werk van O'Herlihy als Robinson en van cameraman Alex Phillips sr. Fernandez is Vrijdag. Buñuel maakte er een epos van over de eenzaamheid. In kleur; zowel in de Engelse als in de Spaanse versie.

Odette

1950 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Trevor Howard, Marius Goring, Peter Ustinov en Bernard Lee.

Oorlogsdrama, gebaseerd op feiten, over de in Engeland woonachtige Franse Odette Sansom die tijdens WO II door de Britse overheid wordt ingezet als spion in bezet Frankrijk. De Britse cineast Herbert Wilcox (1890-1977) regisseerde zijn eigen vrouw (Neagle) in de hoofdrol, die in de oorlogsjaren het gemoed van haar landgenoten had opgekrikt in lichter werk, musicals en komedies. Hier krijgt haar personage het zwaar te verduren als ze wordt opgepakt en gemarteld door de Gestapo. Het beste spel is van Trevor Howard en Peter Ustinov als Britse geheim agenten. Deze biopic was een kassucces in het naar heroïsch vertier hunkerende naoorlogse Engeland.

Sunny

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Ray Bolger, John Carroll, Edward Everett Horton en Grace Hartman.

Rijke Carroll houdt van variété-artieste Neagle in een alleraardigste muzikale komedie waarin de dansnummers van haar en Bolger verrukkelijke scènes vormen.

Irene

1940 | Romantiek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Ray Milland, Roland Young, Alan Marshal en May Robson.

Neagle is een alledaags winkelmeisje in New York, maar een speling van het lot zal haar leven veranderen. Als een moderne Assepoester komt ze terecht in de hogere kringen, en Milland is maar één van de vele romantische prinsen die haar in het mondaine Long Island begeren. Ouderwetse, sprookjesachtige musical, met Neagle in een voor haar doen ongewone rol. Ondanks haar weinig sensationele zang- en danstalent blijft ze overeind als actrice. De songs van Harry Tierney en Joseph McCarthy zijn bovendien allesbehalve onvergetelijk. Eén ervan, Alice Blue Gown, werd in kleur gefilmd. De Broadway-show van James H. Montgomery, die werd bewerkt door Alice Duer Miller, was in 1926 al verfilmd met Colleen Moore en werd door produktiehuis R.K.O. aangekocht als vehikel voor Fred Astaire en Ginger Rogers, die echter weigerden. Fotografie van Russell Metty.

Nurse Edith Cavell

1939 | Biografie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1939. Biografie van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Edna May Oliver, George Sanders, Zasu Pitts en May Robson.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog helpt de Brusselse hoofdverpleegster Edith Cavell (Neagle) oorlogsgevangenen ontsnappen naar veilig Nederland, en verzamelt ze informatie voor de Britse geheime dienst. Dan wordt ze door de Duitsers gearresteerd en berecht. Biografisch drama over Cavell, die zowel in België als in Engeland als een martelares wordt beschouwd, geëerd met gedenkplaten en standbeelden. De Duitsers spreken Engels met een dik Duits accent, Neagle heeft een mooie hoofdrol als de standvastige, gracieuze dame in moeilijke tijden, en de score van Anthony Collins werd genomineerd voor een Oscar.

Victoria The Great

1937 | Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1937. Biografie van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Anton Walbrook, H.B. Warner, Walter Rilla en Mary Morris.

Hoogtepunten uit het leven van Queen Victoria, één van de invloedrijkste koninginnen uit de Britse geschiedenis. Het was duidelijk een prestigeprodukt, dat niet alleen een groot aantal van Engelands beste acteurs en technici bijeenbracht, maar waarvan het laatste deel, de jubileumviering, in Technicolor gefilmd werd. Neagle schittert als Victoria, terzijde gestaan door Walbrooks Prins Albert. Het scenario van Miles Malleson en Robert Vansittart is gebaseerd op het toneelstuk Victoria Regina van Laurence Housman. Voor de fotografie waren F.A. Young en William V. Skall verantwoordelijk. Een hoogtepunt uit de Britse vooroorlogse filmgeschiedenis, dat in 1938 gevolgd werd door SIXTY GLORIOUS YEARS. De twee delen werden in 1943 gemonteerd tot één film, QUEEN VICTORIA.