Stéphane Kazandjian

Regisseur, Scenarist

Stéphane Kazandjian is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Un monstre à Paris

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 2011. Animatie van Bibo Bergeron.

Ten tijde van de overstroming van de Seine in 1910 wordt Parijs ook nog eens opgeschrikt door een 'monster' (een vlo van flink formaat) - dat niet alleen vriendelijk blijkt, maar ook nog eens kan zingen. Nachtclubzangeres Lucille ontfermt zich over het eigenaardige wezen. Animatiefilm geproduceerd door de door Luc Besson opgerichte studio EuropaCorp, vertelt een aandoenlijk verhaal en charmeert door mooie liedjes zoals het (in de Franse versie) door Paradis gezongen 'La Seine'. Film kreeg in eigen land twee Césarnominaties, waaronder die voor de beste film.

Modern Love

2008 | Romantische komedie

Frankrijk 2008. Romantische komedie van Stéphane Kazandjian. Met o.a. Alexandra Lamy, Stéphane Rousseau, Bérénice Béjo, Pierre-François Martin-Laval en Clotilde Courau.

Eric heeft nog gevoelens voor zijn ex, Elsa wil alleen een relatie met de ideale man, en Vincent en Marianne lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Ziedaar de premisse voor een ongecompliceerde, tamelijk pretentieloze romantische komedie waarin personages af en toe roepen: 'Ik haat romantische komedies!' En toch lijkt het leven soms een film. Niet onaardige cast houdt de boel bij elkaar, maar misverstanden over homoseksualiteit en grapjes over spermadonatie zijn nogal duf. Regisseur Kazandjian maakte eerder de komedie Sexy Boys.

Sexy Boys

2001 | Komedie

Frankrijk 2001. Komedie van Stéphane Kazandjian. Met o.a. Julien Baumgartner, Matthias van Khache, Virginie Lanoué, Jérémie Elkaïm en Armelle Deutsch.

Aardige Franse variatie op de opgewonden puberkomedie American Pie, waarin drie jongens worstelen met allerlei vormen van seks. Het belangrijkste verschil: Amerikaanse jongens raken al van de kook van appeltaart, Fransen van een met lauwe pasta gevulde ovenhandschoen. Sylvia Kristel duikt nog even op als begrijpende moeder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stéphane Kazandjian op televisie komt.

Reageer