Diego Muñoz

Acteur

Diego Muñoz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sábado, una película en tiempo real

2003 | Drama

Chili 2003. Drama van Matías Bize. Met o.a. Blanca Lewin, Antonia Zegers, Diego Munoz, Victor Montero en Sebastián Layseca.

De debuutfilm van de 24 jaar jonge Bize, vers afgestudeerd van de Escuela de Cine de Chile, was volgens eigen zeggen 'más Dogma que las mismas películas Dogma', oftwel Dogmatischer dan de Deense Dogma-films zelfs. Bize laat de digitaal opgenomen actie 65 minuten aaneengesloten doorlopen, gebruikt geen kunstmatig licht en andere trucs. Zoals dat vaker gebeurt bij jonge filmmakers zijn vooral de budgettaire beperkingen van belang geweest; Bize filmde 'onbewust Dogma'. Het ging hem erom onderhoudend vertier met goed acteerwerk te brengen. Daarin is hij geslaagd. Sábado is in zijn neurotische spanning vaak komisch, alhoewel de tweede helft enkele dode momenten kent. Bize voert een jongeman (Muñoz) met een videocamera op, die door de heetgebakerde Antonia (Zegers) wordt meegenomen om haar confrontatie met Blanca (Lewin) te filmen. Blanca staat op het punt te trouwen met Victor (Montero), maar Antonia is zwanger van hem. Op deze mededeling 'leent' Blanca de cameraman om Victor onder de douche de waarheid in te peperen. Bize wist voor Sábado in Chili bekende jonge acteurs te strikken en met zijn goedkope dramaturgische oefening via Duitsland de Europese markt te bereiken.

El Entusiasmo

1998 | Komedie, Drama

Frankrijk/Spanje/Chili 1998. Komedie van Ricardo Larrain. Met o.a. Carmen Maura, Alvaro Escobar, Álvaro Rudolphi, Gianfranco Lebrini en Sebastian Achaval.

In 1984 stelt de journalist Guillermo (Rudolphini) Isabel (Verdu) en Fernando (Escobar) aan elkaar voor in het dictatoriaal geregeerde Chili. Met zijn drie[KA3]en hopen ze op een betere maatschappij en koesteren utopische idee[KA3]en over de nieuwe republiek. Tien jaar later is Chili een democratie, Isabel en Fernando zijn getrouwd en hebben een zoon, Miguel (Lebrini). Ze besluiten naar Arica te gaan, de noordelijkste kustplaats aan de rand van de woestijn, op de grens met Peru om Guillermo op te zoeken. Hij maakt er reportages, maar de inhoud is anders dan de werkelijkheid, omdat de klanten dat wensen. Fernando ziet grote mogelijkheden om toeristen te lokken voor avontuurlijke vakanties en stort zich met veel enthousiasme op zijn werk. Hij wordt succesvol, maar raakt dan betrokken bij sinistere projectontwikkelaars, die hotels willen neerzetten. Hij verwaarloost Isabel, die uitsluitend tot hem toegang heeft via zijn secretaresse Maria (Maura). Isabel zoekt troost bij Guillermo. Deze film is een soort vervolg op Larrain's debuut uit 1991 LA FRONTERA, maar veel conventioneler en lang niet zo inspirerend en idealistisch, afgezien van zijn ontevredenheid met het kapitalisme en de tekortkomingen van de democratie, Tegen het einde is zelfs de intrige onduidelijk. Het spel staat op een behoorlijk niveau. Het budget bedroeg nauwelijks één miljoen dollar. Het scenario is van regisseur Larrain en Jorge Goldenberg. Het camerawerk is van Esteban Courtalon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Diego Muñoz op televisie komt.

Reageer