Kyu Sazanka

Acteur

Kyu Sazanka is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Yoru no haito

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Kyu Sazanka en Hideo Takamatsu.

Er ontwikkelt zich een langdurige strijd tussen het bedrijf Sekai Rayon en een ex-werknemer, die voor zichzelf begint. Een weinig interessante film, die de financiële en industri[KA3]le groei van Japan gedurende in de jaren 1960-1970 portretteert.

Aru Osaka no Onna

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Reiko Dan, Keizo Kawasaki, Kamatari Fujiwara, Kyu Sazanka en Shisako Hara.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

Yojimbo

1961 | Drama, Actiefilm, Komedie

Japan 1961. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Eijirô Tono, Seizaburo Kawazu, Isuzu Yamada en Hiroshi Tachikawa.

Een schitterende samoerai-film (met een knipoog naar het publiek) waarvan het verhaal op een wildwestfilm lijkt. Een samoerai-huurling komt terecht in een stadje dat verscheurd wordt door gevechten tussen twee bendes. Met zijn macabere humor, het voortreffelijke camerawerk en de choreografie van de gevechten zette deze film de trend voor vele spaghetti-westerns zoals: A FISTFUL OF DOLLARS. Vervolg: Sanjuro. Gefilmd in Tohoscope.

Shiiku

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Rentaro Mikuni, Sadako Sawamura, Eiko Oshima, Masako Nakamura en Kyu Sazanka.

Oshima's eerste onafhankelijke produktie is een broeierig drama over een zwarte Amerikaanse piloot die net aan het einde van WO II gevangen wordt genomen door een groep dorpelingen en uiteindelijk door hen vermoord zal worden. De film is een rake observatie van een xenofobe gemeenschap en is, zoals gebruikelijk bij Oshima, intens vertolkt en visueel interessant. De eerste release-versie duurde 105m. Ook bekend als THE CATCH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kyu Sazanka op televisie komt.

Reageer