Keith Larsen is regisseur en acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

Young and Free

1978 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Keith Larsen. Met o.a. Erik Larsen, Keith Larsen, Ivy Angustain, Carrol McCall en Janette Hansen.

Een goedkoop geproduceerde film met de zoon van de maker en hemzelf in de hoofdrol. Een boerenzoon uit Ohio verkent tegen het eind van de 19e eeuw als hobo op een goederentrein, de V.S. Als illegale passagier sluipt hij uit de trein - en achterna gezeten, vlucht hij naar zijn vader die zwaar ziek en depressief is. Samen met zijn vader trekt hij er op uit, de vrije natuur in. De ontberingen en strijd met de natuur, inclusief Indianen plaveien de weg naar de volwassenheid van de jongen. Een geliefd thema van Larsen dat mank gaat door het zwakke scenario.

White Water Sam

1976 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Verenigde Staten 1976. Avonturenfilm van Keith Larsen. Met o.a. Keith Larsen, Harry Baxter, Jack Ganzel en Randy Blevins.

Larsen is scenarioschrijver, regisseur, producent én hoofdrolspeler van deze goedkope, rammelende rolprent. Hij speelt een bergbewoner in het Amerika van 1820 die, vergezeld van zijn trouwe hond, de strijd aanbindt met de Indianen en met de elementen. Het krakkemikkige werkje probeerde waarschijnlijk mee te drijven op de golf van natuurdrama's in het kielzog van Robert Redfords JEREMIAH JOHNSON. Achter de camera stonden Herbert von Theiss en James P. Garvey.

Trap on Cougar Mountain

1972 | Western

Verenigde Staten 1972. Western van Keith Larsen. Met o.a. Keith Larsen, Eric Larsen, Karen Steele, Alvin Keeswood en Randy Burt.

Een familiewestern rond Eric Larsen, een jongen die zich verzet tegen de jacht op dieren in de vrije natuur. Maar regisseur/producent/scenarist Keith Larsen, Erics vader, heeft er weinig van gemaakt. Het langdradig gezeur wordt nergens écht boeiend of onderhoudend. Zelfs het camerawerk van Herbert von Theiss is matig: de schitterende mogelijkheden die de natuur biedt, zijn door hem niet benut.

Mission Batangas

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Keith Larsen. Met o.a. Dennis Weaver, Vera Miles, Keith Larsen en Vic Diaz.

Hoe een hardvochtige Amerikaanse piloot in WO II tenslotte een held wordt. Een zwak excuus voor een oorlogsfilm.

Women of the Prehistoric Planet

1966 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Arthur C. Pierce en Arthur Pierce. Met o.a. Wendell Corey, Keith Larsen, John Agar, Paul Gilbert en Adam Roarke.

Deze SF-film, die ruikt naar de studio, gaat over een ruimteschip dat overweldigd wordt door bewoners van een andere planeet, waarna een noodlanding volgt op een onbekende wereld. Slechts weinig in deze film is de moeite waard.

Mission of Danger

1959 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van George Waggner en Jacques Tourneur. Met o.a. Keith Larsen, Buddy Ebsen, Don Burnett, Taina Elg en Philip Tonge.

Opnieuw zijn drie afleveringen van de televisieserie Northwest Passage samengevoegd tot een bioscoopfilm (zie Frontier Rangers), dit keer zijn dat The Red Coat, The Break-Out en The Secret of the Cliff. De rangers krijgen te maken met de bevrijding van een Engelsman die een geheime doorgang naar Quebec ontdekt had. De Fransen nemen hen gevangen en een spionne weet ze te bevrijden. Als Fransen verkleed dringen ze nu de stad binnen, worden gevangen genomen maar weten door een geheime uitgang te ontsnappen.

Frontier Rangers

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Jacques Tourneur. Met o.a. Keith Larsen, Buddy Ebsen, Don Burnett, Lisa Gaye en Philip Tonge.

Tussen september 1958 en april 1959 werden er 26 afleveringen voor de tv-serie Northwest Passage gemaakt. Keith Larsen was Majoor Robert Rogers, Buddy Ebsen sergeant Hunk Marriner en Don Burnett soldaat Langdon Towne. Drie films werden in Europa in de bioscopen uitgebracht; iedere film was uit drie afleveringen samengesteld. Ze spelen zich af rond 1754, de tijd dat Engelsen, Fransen en Indianen samen met Amerikaanse kolonisten bezig waren diverse oorlogen te voeren. In deze film zijn de volgende episodes samengevoegd: The Gunsmith, The Bound Women (12-10-58, met Angie Dickinson) en The Burning Village. Gerald Drayson Adams schreef het scenario, waarin het ditmaal draait om een voor de Fransen spionerende Indiaan.

Fury River

1958 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1958. Western van Jacques Tourneur, Alan Crosland jr en George Waggner. Met o.a. Keith Larsen, Buddy Ebsen, Don Burnett, Jay Novello en Paul Picerni.

Drie afleveringen uit de TV-serie NORTHWEST PASSAGE (zie FRONTIER RANGERS), te weten THE VULTURE, STAB IN THE BACK en THE FIGHT OF THE RIVER, waarin onze helden te maken krijgen met een Engelse politicus die niet deugt en met een reeks moorden. Ten slotte trekken ze ten strijde tegen de Fransen om hen te verhinderen van zee uit een Engels fort kapot te schieten. Harkness Smith en Harold E. Wellman deden het camerawerk van deze drie afleveringen. Scenaristen waren Gerald Drayson Adams, Anthony Ellis, Sloan Nibley en George Waggner naar een roman van Kenneth Roberts. Naast de genoemde regisseurs was ook Otto Lang nog actief bij de regie betrokken. Raoul Kraushaar was er voor de muzikale achtergrond.

Last of the Badmen

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Paul Landres. Met o.a. George Montgomery, James Best, Douglas Kennedy, Keith Larsen en Robert Foulk.

Een vreemd draaiboek van Daniel Ullman en David Chandler, niet helemaal origineel maar toch met een origineel thema binnen de western. De bende van Kennedy bevrijdt bandieten uit de gevangenis. Zonder doek voor hun gelaat worden ze gedwongen banken enz. te overvallen. Zodra de prijs op hun hoofd hoog genoeg is worden ze doodgeschoten en wordt de beloning geïnd. Montgomery, een detective, moet aan deze praktijken een einde maken. Vincent Fennelly was de producent en Elsworth Fredericks de cameraman. Gefilmd in CinemaScope.

Badlands of Montana

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Daniel B. Ullman en Daniel Ullman. Met o.a. Rex Reason, Beverly Garland, Keith Larsen en Jack Kruschen.

Weinig tot de verbeelding sprekende film die leidt tot de onvermijdelijke climax tussen voormalige vrienden, een sheriff en een scherpschutter, die het met elkaar uitschieten.

Apache Warrior

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Elmo Williams. Met o.a. Keith Larsen, Jim Davis, Michael Carr en Eddie Little.

Als de broer van een Indianenopperhoofd wordt vermoord gaan de roodhuiden op oorlogspad, niets nieuws onder de zon.

Wichita

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Jacques Tourneur. Met o.a. Joel McCrea, Vera Miles, Lloyd Bridges, Wallace Ford en Edgar Buchanan.

McCrea speelt een glansrol als marshal Wyatt Earp die aangesteld wordt door de burgers van de stad Wichita. Als hij eenmaal de rust en orde heeft doen terugkeren wil men hem weer kwijtraken, omdat bij bepaalde mensen de zaken teruglopen nu het gespuis er niet meer in mag. Saloonhouder Buchanan wordt na moordplannen buiten de stad gezet. Een moordaanslag wordt gepleegd, maar een vrouw komt erbij om het leven, en niet Earp. Dan gaan langzaam de ogen open van de burgerij. We horen veel bekende historische namen zoals Graves als Morgan Earp en Smith als broer Jim en Larsen als Bat Masterson. Daniel Ullman schreef deze goede western, Harold Lipstein stond achter de camera en Tex Ritter zong de titelsong. Gefilmd in CinemaScope.

Night Freight

1955 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Jean Yarbrough. Met o.a. Forrest Tucker, Barbara Britton, Keith Larsen en Thomas Gomez.

Een ongecompliceerd verhaal over haat en de strijd om het voortbestaan die leiden tot een moordende concurrentie tussen een kleine spoorwegmaatschappij en een voormalige partner met een vervoersbedrijf voor wegtransport. De inzet van het gevecht op leven en dood is een lucratief varkenstransport.

Dial Red O

1955 | Mysterie

Verenigde Staten 1955. Mysterie van Daniel B. Ullman. Met o.a. Bill Elliott, Keith Larsen, Helene Stanley, Paul Picerni en Jack Kruschen.

Na THE FORTY NINERS, waarmee Elliotts westerncarrière van zeventien jaar eindigde, maakte Allied Artists nog vijf routine-detectives met hem. In de eerste hiervan is Elliott een politieman en Larsen is ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Hij gaat op zoek naar zijn ex-vrouw. De politie is bang dat hij haar wil vermoorden en opent de jacht op hem. In 1957 kwam er een eind aan de dertigjarige filmcarrière van Elliott. In 1965 stierf hij aan kanker. Let op de bijrol van Paul Picerni, van 1959 tot 1963 de rechterhand van Robert Stack in de tv-serie The Untouchtables.

Chief Crazy Horse

1955 | Biografie, Western

Verenigde Staten 1955. Biografie van George Sherman. Met o.a. Victor Mature, Suzan Ball, John Lund, Ray Danton en Keith Larsen.

Dit is een historisch onjuiste biografische western over het leven van de befaamde Indianenhoofdman. Mature speelt het opperhoofd en Ball is zijn vrouw die een miskraam krijgt. Het opperhoofd is overtuigd van zijn goddelijke roeping: onder zijn leiding moeten de blanken verdreven worden. Dat leidt uiteindelijk tot de slag bij Little Big Horn, hier uiterst tam weergegeven. Het opperhoofd komt om door een moordenaarshand: de halfbloed Danton steekt hem in de rug. Gerald Drayson Adams en Franklin Coen schreven het scenario. Voor Ball, die haar filmdebuut in 1952 maakte, was dit haar laatste film. Ze overleed aan kanker vier maanden na de première van deze film. Getrouwd met Richard Long later door de tv-serie THE BIG VALLEY, een bekend acteur.

Security Risk

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Harold Schuster. Met o.a. John Ireland, Dorothy Malone, Keith Larsen, John Craven en Joe Bassett.

Lopende-bandproduktie over de FBI-contra-communistische agent. Zelfs Malone trekt nauwelijks de aandacht in deze B-film.

Arrow in the Dust

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Lesley Selander. Met o.a. Sterling Hayden, Coleen Gray, Keith Larsen, Tom Tully en Carleton Young.

Hayden als deserterende cavalerie-officier raakt betrokken bij het wel en wee van de overlevenden van een Indianenaanval. Hij weet hen veilig door verdere gevaren te loodsen en vindt en passant ook nog zijn levenspartner. Van Cleef in een klein rolletje en serie-westernster Wakely in zijn laatste filmrol.

War Paint

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Lesley Selander. Met o.a. Robert Stack, Joan Taylor, Charles McGraw, Peter Graves en Keith Larsen.

Goede, actievolle western met heel fraai camerawerk draait om de verlenging van een vredesverdrag tussen blanken en Indianen. Legerofficier Billings (Stack) doet zijn uiterste best om de overeenkomst tijdig tot stand te brengen. Hij wordt tegengewerkt door diverse partijen die niet in vrede zijn geïnteresseerd.

Son of Belle Starr

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Frank McDonald. Met o.a. Keith Larsen, Dona Drake, Peggie Castle, Regis Toomey en James Seay.

Larsen is de zoon van de befaamde Belle Starr en daarmee gedoemd een outlaw te zijn. De corrupte sheriff Healey weet hem te strikken voor een overval op een goudtransport en zijn mannen willen de jongen daarna om zeep helpen. Maar Larsen is sneller en doodt zijn aanvallers. Hij wil weten wie de man achter de bende is en weet door te dringen tot Seay, maar hij krijgt geen kans zijn onschuld te bewijzen. Een posse zit hem op de hielen. Een middelmatige western, door niemand minder dan Daniel Beauchamp en William Raynor geschreven naar een verhaal van Jack DeWitt. McDonald wist er niet genoeg vaart in te brengen en Larsen is geen sterke acteur in deze rol.

Fort Vengeance

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Lesley Selander. Met o.a. James Graig, Rita Moreno, Keith Larsen, Reginald Denny en Emory Parnell.

Het ontbreekt de film aan de hoog nodige actie in het verhaal over het Noordwesten van de Pacific en de bergpolitie die pelsjagers achtervolgt en ook nog een Indiaanse opstand moet onderdrukken.

Hiawatha

1952 | Familiefilm, Western

Verenigde Staten 1952. Familiefilm van Kurt Neumann. Met o.a. Vincent Edwards, Keith Larsen, Michael Tolan en Yvette Dugay.

De Longfellow-klassieker, maar dan goedkoop en gemaakt voor de jeugd.

Flat Top

1952 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1952. Oorlogsfilm van Lesley Selander. Met o.a. Sterling Hayden, Richard Carlson, Bill Phipps en Keith Larsen.

Goede, snelle WO II-film over de opleiding van jachtvliegers op vliegkampschepen. De angst voor de missie, de spanningen die ze ondergaan en hun kameraderie komen voor het voetlicht. Het materiaal van oorlogsjounaals is er effectief doorheen gevlochten.