Rita Forzano

Acteur

Rita Forzano is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Il trucido e lo sbirro

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Tomas Milian, Nino Machiavelli, Henry Silva, Carlo Cassinelli en Robert Hunda.

Een twaalf-jarig meisje wordt ontvoerd uit een kliniek waar zij medisch wordt verzorgd. De politie weet wie verantwoordelijk is voor de ontvoering, maar de tijd dringt. Het meisje moet namelijk binnen zeven dagen terug zijn in de kliniek, omdat zij een zeldzame ziekte heeft die fataal kan zijn. Een smeris dwingt een boef, die de meeste criminelen in de stad kent, hem te helpen. Samen sporen ze de ontvoerder op. Natuurlijk wordt hun pad daarbij gekruisd door een heleboel andere criminelen. Genoeg actiescènes, maar technisch gezien is het een tweederangs produktie.

Blaise Pascal

1972 | Biografie, Historische film

Italië/Frankrijk 1972. Biografie van Roberto Rossellini. Met o.a. Pierre Arditi, Rita Forzano, Christian Aleny, Giuseppe Addobbati en Bernard Rigal.

Een zorgvuldig uitgewerkte biografie van de Franse filosoof (1623-1662), die alleen de jaren van 1639 (aankomst in Rouaan met zijn vader) tot 1654 (mystieke verlichting) bestrijkt. De andere jaren zijn overgeslagen, tot aan vier sc[KA2]enes die zijn dood beschrijven. Een sober, mystiek en strak werk, hoewel soms `een beetje vlak in vergelijking met andere projecten van Rossellini in hetzelfde genre` (Jill Forbes), wat waar is. Toch is deze film in niets pedant of dogmatisch.

Il lungo giorno della violenza

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. George Garvel, Eduardo Fajardo, Checo Lopez, Sergio Dorila en Rita Forzano.

Speelt zich af in Mexico in 1914, ten tijde van de burgeroorlog tussen het Federale en het Revolutionaire leger. Er zijn twee hoofdpersonen in dit in elkaar geflanste plot. Diego Medina (Garvel) is een verre neef van een Federale generaal die heimelijk aan de kant van de Revolutionairen staat. Malpeco (Fajardo) is een bandiet die niets om de oorlog geeft en zijn gedrag geeft zowel de Federalen als de Revolutionairen een hoop ergernis. Diego heeft een geheim document dat aan de revolutionaire held Pancho Villa overhandigd moet worden. Malpeco helpt hem daarbij omdat Diego hem van het executiepeloton redde. Uiteindelijk vecht en sterft Malpeco voor de revolutie. Er is een ironische droevige wending aan het slot, wanneer Diego Pancho Villa tracht te bereiken. Zwakke regie en dito spel.

Il Vichingo venuto del Sud

1971 | Komedie, Erotiek

Italië 1971. Komedie van Steno. Met o.a. Lando Buzzanca, Pamela Tiffin, Ferdy Mayne, Dominique Boschero en Renzo Marignano.

Een Siciliaan wordt door zijn werkgever overgeplaatst naar Denemarken en ziet zijn verwachtingen over seksuele vrijheid dermate overtroffen dat hij er niet van weet te profiteren. Dan trouwt hij met een studente Italiaans die echter in pornofilms acteert. Na vergeefse pogingen om zijn Siciliaanse eer te wreken, wordt hij de tegenspeler van zijn vrouw. Deze platvloerse en nogal hypocriete komedie wordt niet verteerbaarder gemaakt door [KL]schmiere[KLE] van komiek Buzzanca. De regisseur zat erbij en keek ernaar (of niet).

C'era una volta

1967 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Italië/Frankrijk 1967. Familiefilm van Francesco Rosi. Met o.a. Sophia Loren, Omar Sharif, Dolores del Rio, Georges Wilson en Leslie French.

Ondanks alle aandrang kan de kroonprins van Napels er niet toe komen zich een bruid te kiezen tot hij verliefd wordt op een temperamentvol boerenmeisje dat al haar aristocratische rivalen zal verslaan in een toernooi bordenwassen. Deze voor regisseur Rosi zeer ongewone sprookjesfilm kreeg een stijlvolle aankleding en een fantasierijke uitwerking en Loren was voor de camera's nooit mooier, maar al het talent blijft toch ietwat verspild aan een wel heel simpel verhaaltje. Scenario van Tonino Guerra, Raffacle La Capria, Giuseppe Patroni Griffi en de regisseur. Camerawerk van Pasqualino De Santis. Gefilmd in Franscope.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rita Forzano op televisie komt.

Reageer