Ginger Rogers: cast en muziek.
Er zijn 71 films gevonden.

Hollywoodism: Jews, Movies And The American Dream

1997 | Documentaire

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1997. Documentaire van Simcha Jacobovici en Stuart Samuels. Met o.a. Neal Gabler, Jim Hoberman, Arthur Tracy, Bernard Avishai en Hasia Diner.

It just Happened

1989 | Biografie, Musical

Frankrijk 1989. Biografie van Gérard Paquet en Robert Kuperberg. Met o.a. Hermès Pan, Fred Astaire en Ginger Rogers.

Een gevoelig en warm portret van het beroemde duo Astaire- Rogers, gemaakt door de man die gedurende veertig jaar de vriend en partner van Astaire was. Een boeiende duik in het verleden, met verscheidene filmfragmenten geïllustreerd.

Hooray for Hollywood

1976 | Documentaire

Verenigde Staten 1976. Documentaire van Onbekend. Met o.a. Mae West, Buster Keaton, Fred Astaire, Ginger Rogers en Humphrey Bogart.

Een compilatie van scènes uit oude Hollywood-films en beelden van Hollywood in de jaren '30, becommentarieerd door Mickey Rooney. Deze soms al te nadrukkelijk propagandistische film is over de hele linie een nostalgische en betoverende staalkaart van de glitter & glamour van weleer.

Harlow

1965 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1965. Drama van Alex Segal. Met o.a. Carol Lynley, Efrem Zimbalist jr, Barry Sullivan, Hurd Hatfield en Ginger Rogers.

Amateuristisch, geïmproviseerd saai gegeven, vaag gebaseerd op de filmster uit de jaren dertig. Rogers als moeder Harlow is het beste. Op videotape gemaakt. Verdween naar de achtergrond door de Levinefilm met Carroll Baker.

Cinderella

1965 | Familiefilm, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Charles S. Dubin. Met o.a. Lesley Ann Warren, Stuart Damon, Celeste Holm, Ginger Rogers en Jo Van Fleet.

Een paar jaar na de beroemde animatiefilm van Walt Disney (1950) ging musicalduo Rodgers en Hammerstein (The Sound of Music) in opdracht van een Amerikaanse televisiezender aan de slag met het geliefde sprookje. Het eindresultaat, een aaneenschakeling van zo'n twintig liedjes, werd voor het eerst uitgezonden in 1957, in zwart-wit, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het succes was zo overweldigend dat al snel deze remake verscheen, in kleur, met een iets gewijzigd script. Voor een modern publiek doen de bordkartonnen decors, het uitbundige acteerwerk en de campy kostuums bijzonder gedateerd aan, maar charmant vermaak blijft het wel.

The Confession

1964 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Komedie van William Dieterle. Met o.a. Ginger Rogers, Ray Milland, Barbara Eden, Michael Ansara en Walter Abel.

Op zoek naar een geheime schat reist kruimeldief Mario naar Tolino om te helpen bij de wederopbouw van een kerk. Wanneer hij 's avonds alleen in de kerk is, ziet hij hoe de zwangere prostituee Pia een Jozef-beeld om raad vraagt. Gezeten achter het beeld geeft Mario antwoord, waardoor binnen de kortste keren het hele dorp heilig gelooft in een wonder.

Women! Oh, Men! Oh

1957 |

1957. Nunnally Johnson. Met o.a. Barbara Rush, Dan Dailey, David Niven en Ginger Rogers.

Op zoek naar een geheime schat reist kruimeldief Mario naar Tolino om te helpen bij de wederopbouw van een kerk. Wanneer hij 's avonds alleen in de kerk is, ziet hij hoe de zwangere prostituee Pia een Jozef-beeld om raad vraagt. Gezeten achter het beeld geeft Mario antwoord, waardoor binnen de kortste keren het hele dorp heilig gelooft in een wonder.

Oh, Men! Oh, Women!

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Dan Daily, Barbara Rush en Tony Randall.

Een nu en dan overdreven seksklucht, draaiende om een psychiater en zijn samengeraapte patiënten. Randalls filmdebuut.

The First Traveling Saleslady

1956 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1956. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Ginger Rogers, Barry Nelson, Carol Channing, David Brian en James Arness.

De politie sluit in 1899 een uitdagende Broadway-show wegens de sexy corselets die Rogers ervoor heeft ontworpen. Ze besluit dan samen met haar secretaresse Channing naar het Westen te trekken om prikkeldraad te gaan verkopen aan de boeren. Nogal stroeve en niet erg overtuigende komedie, waarin zelfs Rogers, Channing en Nelson geen leven kunnen brengen. Enkele uitschieters daargelaten (o.a. de romance tussen Channing en de jonge Eastwood) sleurt de film zich moeizaam naar het einde toe.

Teen-age Rebel

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Ginger Rogers, Michael Rennie, Betty Lou Keim, Mildred Natwick en Rusty Swope.

Een vlakke, maar provocerende film over Rogers die voor de tweede keer is getrouwd en hiervoor begrip bij haar dochter probeert te kweken.

Tight Spot

1955 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1955. Drama van Phil Karlson. Met o.a. Ginger Rogers, Edward G. Robinson, Brian Keith, Lorne Greene en Katherine Anderson.

Een kleine, treffende film met een van de beste rollen van Rogers als een voormalige vriendin van een gangster die voor haar leven moet vrezen omdat zij tegen hem zal getuigen.

Black Widow

1954 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, Van Heflin, Gene Tierney, George Raft en Peggy Ann Garner.

De bekende dramaturg Heflin heeft zijn vrouw Tierney weggebracht voor een bezoek aan haar zieke moeder. Zelf gaat hij naar een feestje van Rogers, de vedette van zijn laatste Broadway-hit. Hier maakt hij kennis met de ambitieuze schrijfster Garner, die zich zonder scrupules aan hem opdringt. Heflin bezwijkt voor haar charmes en geeft haar toestemming in zijn appartement te komen werken. Wanneer Tierney thuiskomt ontdekt ze in de badkamer het lijk van Garner. Heeft Heflin haar vermoord? Een thriller die uiterst sterk begint, om dan te verwateren tot een alledaagse wie-is-de-dader. Onderhoudend verteld en redelijk gespeeld. Johnson baseerde zijn scenario op de roman Fatal Woman van Patrick Quentin. Fotografie van Charles G. Clarke. Gefilmd in CinemaScope.

Beautiful Stranger

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van David Miller. Met o.a. Ginger Rogers, Herbert Lom, Stanley Baker, Margaret Rawlings en Jacques Bergerac.

Lauw verhaaltje maar goede spelers: een actrice die aan de Rivièra woont, ontdekt dat haar verloofde een gevaarlijke misdadiger is. Amerikaanse titel: TWIST OF FATE.

Forever Female

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Irving Rapper. Met o.a. Ginger Rogers, William Holden, Paul Douglas, Pat Crowley en James Gleason.

Show-businesskomedie, een absolute topper, met Rogers als ster die zich uiteindelijk realiseert dat ze te oud is voor de rol van het onschuldige meisje, wat schrijver Holden de gelegenheid geeft om Crowley te laten meedoen in het stuk. De tekening van de sfeer rondom Broadway tijdens de 'zomermarkt' is treffend.

We're Not Married

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Edmund Goulding. Met o.a. Ginger Rogers, Fred Allen, Victor Moore, Marilyn Monroe en Paul Douglas.

Een leuk niemendalletje, geserveerd in afleveringen waarin echtparen ontdekken dat hun huwelijk onwettig was. De afleveringen variëren in kwaliteit, maar een puntgave rolbezetting levert het geheel af in prima staat.

Monkey Business

1952 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1952. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Cary Grant, Ginger Rogers, Charles Coburn, Marilyn Monroe en Hugh Marlowe.

Een verstrooide wetenschapper werkt aan een verjongingsdrankje dat door een bemoeizuchtige laboratoriumaap onverwacht radicaal uitpakt: zowel de professor als zijn vrouw worden járen jonger. Op zijn gretige, oudere baas heeft het spulletje juist weer een heel ander effect. Grant en Rogers vormen een charmant, geestig stel in deze vlotte screwball komedie van Hawks, die je met films als Bringing Up Baby en His Girl Friday een meester in het genre mag noemen. Evengoed vinden natuurlijk talloze fans dat Marilyn Monroe in de rol van domme secretaresse de show steelt.

Dreamboat

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Claude Binyon. Met o.a. Ginger Rogers, Clifton Webb, Jeffrey Hunter, Anne Francis en Elsa Lanchester.

Een interessante tweekamp: Rogers, ster uit de zwijgende film, slaat er munt uit dat haar oude films weer op tv vertoond worden, wat haar medespeler van weleer, Webb, inmiddels een gerespecteerd professor, allerminst bevalt. De scènes waarin hun oude zwijgende films te zien zijn, zijn hoogst vermakelijk.

The Groom Wore Spurs

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Richard Whorf. Met o.a. Ginger Rogers, Jack Carson, Joan Davis en Stanley Ridges.

Hier en daar wel aardige komedie over advocate Rogers die trouwt met cowboy-acteur Carson, vervolgens van hem gaat scheiden, maar dan toch zijn verdediging voert in een strafzaak.

Storm Warning

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Stuart Heisler. Met o.a. Ginger Rogers, Ronald Reagan, Doris Day en Steve Cochran.

Rogers is onwillekeurig getuige van een Ku Klux Klanmoord in deze verhitte tragedie waarin Day haar eerste dramatische rol heeft als Rogers jongere getrouwde zus.

Perfect Strangers

1950 | Romantiek

Verenigde Staten 1950. Romantiek van Bretaigne Windust. Met o.a. Ginger Rogers, Dennis Morgan, Thelma Ritter, Margalo Gillmore en Paul Ford.

Rogers en Morgan zijn juryleden die verliefd worden op elkaar. Een boeiende romance.

The Barkleys of Broadway

1949 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke en Gale Robbins.

Na tien jaar werden Astaire en Rogers nogmaals als duo opgevoerd voor deze typische MGM-musical, met choreografie van Hermes Pan. Ze vormen een danspaar dat om hun eeuwige ruzies bekend staat. De onvermijdelijke breuk komt uiteindelijk wanneer Rogers een aanlokkelijk voorstel krijgt van een Frans toneelauteur om ernstige rollen te gaan spelen. Het zwakke scenario van Betty Comden en Adolph Green wordt gecompenseerd door een reeks sterke zang- en dansnummers. Toch wordt de speelsheid van de vroegere RKO-producties met Astaire en Rogers niet geëvenaard. Songs van Ira Gershwin en Harry Warren. Oorspronkelijk was de vrouwelijke rol bedoeld voor Judy Garland, die echter door ziekte moest afhaken. Fotografie van Harry Stradling, die er een Oscarnominatie aan overhield.

It Had To Be You

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Don Hartman en Rudolph Maté. Met o.a. Ginger Rogers, Cornel Wilde, Percy Waram, Spring Byington en Ron Randel.

Rogers is meer dan besluiteloos vóór elk huwelijk dat voor de deur staat, totdat de man uit haar dromen Wilde opduikt. Een luchtige, wonderlijke komedie.

Magnificent Doll

1946 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1946. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Burgess Meredith, Stephen McNally en Peggy Wood.

Rogers is ongeschikt voor de rol van Dolly Madison. Het historische drama met Meredith als president Madison en Niven als Aaron Burr zakt in elkaar.

Heartbeat

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Ginger Rogers, Jean-Pierre Aumont, Adolphe Menjou, Basil Rathbone en Melville Cooper.

Een zakkenrolster ontmoet haar gelijke als zij de portefeuille van de diplomaat probeert te stelen. Uiteindelijk vallen zij op elkaar. Hoewel de film niet zo veel bijzonders is, maken de acteurs het met hun aanstekelijke spel de moeite waard om naar deze komedie te kijken.

Weekend at the Waldorf

1945 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1945. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Ginger Rogers, Lana Turner, Walter Pidgeon, Van Johnson en Edward Arnold.

Een chique 'nieuwe' versie van GRAND HOTEL waarin Rogers en Pidgeon ver boven de anderen uitsteken. Heel erg oppervlakkig maar heel erg amusant. Scenario van Sam en Bella Spewack naar de vermaarde roman van Vicky Baum Menschen im Hotel. Camerawerk van Robert Planck.

Lady in the Dark

1944 | Muziek

Verenigde Staten 1944. Muziek van Mitchell Leisen. Met o.a. Ginger Rogers, Ray Milland, Jon Hall, Warner Baxter en Barry Sullivan.

Succesvol moderedactrice Rogers geniet met volle teugen van de pleziertjes van het bonte, rijke leven en heeft geen tijd en oog voor mannen die naar haar lonken. Als ze in een leegte belandt, probeert ze met psycho-analyse haar problemen op te lossen. Een nieuwe versie van de musical van Kurt Weill. Ondanks het ruime budget is deze bewerking niet al te indrukwekkend en lang niet alle songs zijn opgenomen.

I'll Be Seeing You

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van William Dieterle. Met o.a. Ginger Rogers, Joseph Cotten, Shirley Temple, Spring Byington en Tom Tully.

Overdreven David Selznick-sentiment. Rogers is een veroordeelde die met verlof naar huis mag en soldaat Cotten ontmoet die in de war is. Ze worden verliefd.

Tender Comrade

1943 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1943. Komedie van Edward Dmytryk. Met o.a. Ginger Rogers, Robert Ryan, Ruth Hussey, Patricia Collinge en Mady Christians.

Tijdens de oorlog viel niemand over het verhaal van scenarist Dalton Trumbo en Edward Dmytryk over vrouwen die bij afwezigheid van hun mannen (immers in oorlog) in communeverband proberen de zware tijden te overleven. Integendeel, Tender comrade was een succes. Helemaal niet gek ook, met twee aantrekkelijke sterren. Rogers, als de nobele patriottische Jo, en Ryan, als soldaat overzee. Maar na WO II werden Trumbo en Dmytryk, voornamelijk vanwege vermeende communistische idealen in deze film, een jaar gevangen gezet. Tegenwoordig val je eerder over het houterige melodrama van enkele prekerige dialogen dan over politieke inhoud.

The Major and the Minor

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Ginger Rogers, Ray Milland, Rita Johnson, Robert Benchley en Diana Lynn.

Een overtuigende komedie over het arbeidersmeisje Susan Applegate (Rogers). Zij vermomt zich als een twaalf-jarige om de kosten van een treinkaartje uit te sparen, en raakt betrokken bij de militaire school van Major Philip Kirby (Milland). Deze film, waarmee Wilder zijn regiedebuut maakte, is ook tegenwoordig nog leuk. Scenario van Wilder en Charles Brackett. Camerawerk van Leo Tover. Nieuwe versie: YOU'RE NEVER TOO YOUNG.

Tales of Manhattan

1942 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van Julien Duvivier. Met o.a. Henry Fonda, Rita Hayworth, Ginger Rogers, Charles Boyer en Edward G. Robinson.

Een hartveroverende film over de gevolgen voor verschillende eigenaars van het dragen van een rokkostuum in vijf afleveringen die nu weer amusant dan weer spits en ironisch zijn. Onze favoriet: de aan lager wal geraakte Robinson die een schoolreünie bijwoont.

Roxie Hart

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van William A. Wellman. Met o.a. Ginger Rogers, Adolphe Menjou, George Montgomery, Lynne Overman en Nigel Bruce.

Beweeglijke persiflage op de Roaring Twenties met Rogers op zoek naar publiciteit en terechtstaand wegens moorden, met Menjou als haar theatrale advocaat. Dolkomische verwikkelingen maken de zwakke plekken weer goed.

Once Upon a Honeymoon

1942 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Ginger Rogers, Cary Grant, Walter Slezak, Albert Dekker en Albert Bassermann.

Fortuinjaagster en tegelijkertijd naïef revuesterretje Ginger denkt dat ze twee vliegen in één klap kan slaan op haar zoektocht naar roem en rijkdom door met de Oostenrijkse baron Slezak te trouwen, die zoals later blijkt, ondanks zijn adellijke titel, een smerige geheim agent van de nazi's is. Als ze dat ontdekt vraagt ze radioverslaggever Grant om hulp en ze trekken door Europa om uit de klauwen van de nazi's te ontsnappen. Komische, propagandistische en avontuurlijke film met een prima rol van Slezak.

Tom, Dick and Harry

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Garson Kanin. Met o.a. Ginger Rogers, George Murphy, Alan Marshal, Burgess Meredith en Joe Cunningham.

Een geestige komische film over de grootogige Rogers die kan kiezen uit drie gretige aanbidders: oprechte Murphy, welgestelde Marshal en levensgenieter Meredith. Silvers heeft een dolle rol als ondeugende ijsventer. Scenario van Paul Jarrico. Opnieuw gemaakt als THE GIRL MOST LIKELY.

Dick And Harry Tom

1941 |

1941. Garson Kanin. Met o.a. Joe Cunningham, George Murphy, Jane Seymour, Burgess Meredith en Ginger Rogers.

Een geestige komische film over de grootogige Rogers die kan kiezen uit drie gretige aanbidders: oprechte Murphy, welgestelde Marshal en levensgenieter Meredith. Silvers heeft een dolle rol als ondeugende ijsventer. Scenario van Paul Jarrico. Opnieuw gemaakt als THE GIRL MOST LIKELY.

Primrose Path

1940 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Gregory La Cava. Met o.a. Ginger Rogers, Joel McCrea, Marjorie Rambeau, Miles Mander en Henry Travers.

De oma en moeder (Rambeau) van Ellie May Adams (Rogers) zijn prostituees (geweest) en de vraag is of ook Ellie een toevlucht zoekt naar het oudste beroep van de wereld en of ze met zo'n achtergrond de leuke doch conventionele kerel Ed (McCrea) kan behouden. De geraffineerde profs La Cava (My Man Godfrey) en Joseph H. August (Gunga Din) bieden als regisseur en cameraman alle ruimte aan een handvol sterke acteurs. Die doen hun best (Rambeau kreeg een Oscarnominatie), maar de film mist uiteindelijk toch wat invoelbare emotie.

Lucky Partners

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Lewis Milestone. Met o.a. Ronald Colman, Ginger Rogers, Jack Carson, Spring Byington en Cecilia Loftus.

Schilder Colman wenst veel geluk toe aan het jonge verkoopstertje Rogers. Ze is erg onder de indruk van de jongeman en koopt een loterijbriefje. Ze spreken af dat als ze mocht winnen, ze samen een reis zullen maken. Dit valt echter niet in goede aarde bij haar verloofde Carson. Een scenario, geschreven door Allan Scott en John Van Druten, dat alle finesse en delicate humor uit het originele verhaal, Bonne Chance van Sacha Guitry mist, hoezeer de acteurs ook hun best doen om sprankelend en wervelend over te komen. Destijds was het een groot succes, nu blijft het een gedeeltelijk leuk curiosum. In beeld gezet door Robert de Grasse. Guitry schreef en regisseerde de originele Franse versie in 1935 waarin hij tevens de hoofrol vertolkte.

Kitty Foyle

1940 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Sam Wood. Met o.a. Ginger Rogers, James Craig, Dennis Morgan en Eduardo Ciannelli.

Ginger Rogers kreeg een Oscar voor haar sympathieke rol als de idealistische en tegelijkertijd cynische jonge vrouw die vlak voor haar huwelijk met een dokter (Craig) haar oude vlam Wyn Strafford (Morgan) tegen het lijf loopt. In een serie flashbacks zien we haar turbulente geschiedenis met de rijke, aristocratische Strafford en hoe ze uiteindelijk in de heikele positie belandde. Rogers en Morgan vormen een geweldig duo dat na al die tijd nog steeds sprankelt. Zij was vooral bekend als de helft van het dansende duo Fred Astaire - Ginger Rogers en Kitty Foyle gaf haar de langverwachte erkenning voor haar dramatische acteerprestaties.

The Story of Vernon and Irene Castle

1939 | Musical, Biografie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Musical van H.C. Potter. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edna May Oliver, Walter Brennan en Lew Fields.

Laatste vooroorlogse Astaire-Rogers-musical is ongewoon vanwege zijn biografische inhoud en sombere einde. Hier ook kan het duo meer laten zien dan 'slechts' virtuoze dansnummers. Het succesverhaal over het echtpaar Vernon en Irene Castle, beroemde ballroomdansers vóór WO I, slaat door het dodelijk vliegongeluk van Vernon in 1917 om in een tragedie. In Parijs waren de Castles, aanvankelijk vrijwel berooid, van de een op de andere dag sterren geworden. Ze populariseerden muziekstijlen als ragtime en dansten op composities van onder meer Irving Berlin. Voor deze RKO-productie was Irene Castle adviseur.

Fifth Avenue Girl

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Gregory La Cava. Met o.a. Ginger Rogers, Walter Connolly, Verree Teasdale, James Ellison en Tim Holt.

Vermoeiende 'sociale komedie' met Rogers als dakloos meisje, dat in huis wordt opgenomen door de ongelukkige miljonair Connolly. Zelfs Ginger is levenloos in deze film, die als boodschap heeft dat arm beter is dan rijk als je maar flink en gezond bent.

Bachelor Mother

1939 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1939. Komedie van Garson Kanin. Met o.a. Ginger Rogers, David Niven, Charles Coburn, Frank Albertson en Ernest Truex.

Even geen dansen en geen Fred Astaire voor Ginger Rogers, die een van haar beste komische prestaties levert als bachelor mother. Ze is een winkelbediende, die op de deurmat een baby vindt. Vanaf dat moment wil niemand geloven dat het niet de hare is. Bachelor mother is puntig: de censoren van 1939 zagen zo te zien aardig wat in het Oscargenomineerde script over het hoofd. De aanvullende rollen zijn ook sterk, met Niven als playboy en Coburn als 'I don't care who's the father... I'm the grandfather!'.

Vivacious Lady

1938 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1938. Romantische komedie van George Stevens. Met o.a. Ginger Rogers, James Stewart, James Ellison, Beulah Bondi en Charles Coburn.

Verlegen academicus Peter Morgan (Stewart) raakt tijdens een bezoek aan New York verliefd op een nachtclubzangeres (Rogers) en trouwt onmiddellijk met haar. Wat vertelt hij nu zijn keurige, dominante ouders? Lichtvoetige romantische komedie met vele misverstanden drijft op de warmbloedige combi Stewart-Rogers. Geen dansscènes voor Rogers - haar voor 500.000 dollar verzekerde dansbenen werden wel stevig ingepakt tijdens een gevecht met de verloofde van de professor - maar ze zingt wel. Levendige cast omvat ook Beulah Bondi als Stewarts moeder - een rol die die ze meerdere keren zou spelen.

Having Wonderful Time

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Alfred Santell. Met o.a. Ginger Rogers, Peggy Conklin, Lucille Ball, Lee Bowman en Eve Arden.

Grote bezetting in goede film over een vakantiehotel. Ginger wil cultuur in haar zomervakantie, maar in plaats daarvan krijgt ze Doug. Skelton doet het goed in zijn eerste hoofdrol.

Carefree

1938 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Ralph Bellamy, Luella Gear en Jack Carson.

Omdat hij zich afvraagt waarom Amanda (Rogers) maar geen huwelijksdatum wil prikken stuurt haar verloofde Stephen (Bellamy) haar naar de psychiater (Astaire). Als die besluit haar te hypnotiseren, en zich later realiseert dat hij verliefd op haar is geworden, zijn de rapen gaar. Het luchtige scenario gaf Rogers alle gelegenheid haar kwaliteiten als comédienne te tonen. De achtste samenwerking van Astaire en Rogers, met prachtige (dans)nummers als 'I Used To Be Color Blind', 'The Yam' (deels in slow motion) en 'Change Partners'.

Stage Door

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Gregory La Cava. Met o.a. Katharine Hepburn, Ginger Rogers, Adolphe Menjou, Lucille Ball en Andrea Leeds.

De jonge en ambitieuze actrice Terry Randall (Hepburn) is naar New York gekomen in de hoop er een grote rol te bemachtigen. Ze komt terecht in een kosthuis voor aspirant-toneelspeelsters, waar ze onder andere kennismaakt met de jonge, schuchtere Jean Maitland (Rogers). Boeiend melodrama over de toneelwereld, waar de rollen ook destijds niet bepaald voor het oprapen lagen. De actrices doden de tijd met scherp, razendsnel en geestig gekibbel. Prima spel over de hele linie en mooie zwart-witfotografie. Oscarnominaties voor beste film, regie, script en de bijrol van Andrea Leeds.

Shall We Dance

1937 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1937. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Eric Blore en Jerome Cowan.

Uit publicitaire overwegingen verspreidt de manager van de Russische balletdanser Peters (Astaire) het gerucht dat Peters in het geheim is getrouwd. Iedereen denkt dat tapdanseres Keene (Rogers) de gelukkige is. Maar dat is natuurlijk onzin. Toch? In deze zevende film van het legendarische duo zijn de dansnummers (waaronder een tapdans-nummer op rolschaatsen) weer briljant. Het Gershwin-liedje 'They Can't Take That Away From Me', gezongen door Astaire, kreeg een Oscarnominatie. Zeker niet de beste film van het tweetal, maar toch de moeite waard.

Swing Time

1936 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Victor Moore, Helen Broderick en Eric Blore.

Het verhaal eromheen is een excuusgammeltje, maar de choreografieën van Hermes Pan en Astaire zijn een pièce de résistance in deze vooroorlogse RKO-musical. Dansende gokker Lucky (Astaire) arriveert te laat voor z'n bruiloft met Margaret (Betty Furness). Haar geschoffeerde pa eist dat Lucky 25.000 dollar ophoest als blijk van goede intenties. Platzak in de Big Apple met kompaan Pop (Moore), komt onze geluksvogel pittige danslerares Penny (Rogers) tegen en: boem. De scène waarin Fred, in Al Jolson-vermomming, op 'Bojangles of Harlem' danst met zijn drie reuzenschaduwen is een ragtimefeestje.

Follow the Fleet

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott, Harriet Hilliard (Nelson) en Astrid Allwyn.

Matrozen Astaire en Scott zijn verliefd op zusjes Rogers en Hilliard. Ze proberen de meisje het hoofd op hol te brengen met veel zang en dans. De liedjes zijn van Irving Berlin, waaronder 'Let's Face the Music and Dance', 'Let Yourself Go', 'We Saw the Sea'. Kijk uit naar Lucy Ball in een korte scène. Een herverfilming van de stomme film uit 1925 van Richard Barthelmess SHORE LEAVE, en de musical uit 1930 HIT THE DECK. Prima werk.

Top Hat

1935 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1935. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Helen Broderick en Eric Blore.

Danser Jerry Travers (Astaire) demonstreert op een late avond zijn tapdansvaardigheden aan zijn producer in diens hotelkamer. Dale Tremont ­(Rogers), de jongedame in de kamer eronder, stoort zich aan het lawaai en stormt naar boven om haar beklag te doen. Jerry werpt een blik op haar en is verloren. Er volgen misverstanden en verwikkelingen, maar alles dient natuurlijk vooral als omlijsting van Irving Berlins liedjes en de dansnummers, die veelal in één take werden opgenomen. Daarvoor werd er veel gerepeteerd, zo veel zelfs, dat het bloed regelmatig in Rogers’ schoenen stond. Maar het ­resultaat was weergaloos, met als romantisch hoogtepunt ‘Cheek to Cheek’.

Star of Midnight

1935 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Stephen Roberts. Met o.a. William Powell, Ginger Rogers, Paul Kelly, Gene Lockhart en Ralph Morgan.

Een advocaat en tevens amateurdetective wordt door zijn vriend gevraagd om de verdwijning van diens vriendin te onderzoeken.

Roberta

1935 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1935. Musical van William A. Seiter. Met o.a. Irene Dunne, Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott en Helen Westley.

Het verhaal van deze beroemde Jerome Kern-Otto Harbach-musical tocht aan alle kanten, maar de 'bijrollen' van Astaire en Rogers maken alles goed met hun uitbundige dansnummers. Probeer maar eens bij te houden hoe vaak Scott 'swell' zegt of probeer de jonge Lucille Ball te ontdekken in de modeshowscène om aan de rest voorbij te kunnen gaan. Herfilmd als LOVELY TO LOOK AT.

In Person

1935 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1935. Romantiek van William A. Seiter. Met o.a. Ginger Rogers, George Brent, Alan Mowbray, Grant Mitchell en Samuel S. Hinds.

Tussen TOP HAT en FOLLOW THE FLEET speelde Rogers even deze clich[KA1]e-romance over een filmster die zich verstopt voor haar fans en dan de grote liefde (Brent) ontmoet. Een triviaal werkje, maar leuk om te zien.

Upperworld

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Roy Del Ruth. Met o.a. Warren William, Mary Astor, Ginger Rogers, Dickie Moore en Andy Devine.

William speelt een rijke zakenman die getrouwd is met Astor en zich - zeer tot zijn spijt - inlaat met een vari[KA1]et[KA1]e- artieste (Rogers). Een onderhoudend drama van Ben Hecht, dat aan kracht wint door de charme van Wiliam en de aanwezigheid van Rogers en dat alleen ontsierd wordt door het onbevredigende einde.

Twenty Million Sweethearts

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Ray Enright. Met o.a. Dick Powell, Ginger Rogers, Pat O'Brien, Allen Jenkins en Grant Mitchell.

Een bedachte musical over gewetenloze promotor O'Brien die van Powell een radioster maakt, wat diens huwelijk met Ginger in gevaar brengt. Het verhaal wordt steeds dunner, vooral na het herhaalde 'I'll String Along With You' van Powell, maar een reeks prima bijrollen brengt uitkomst. Twee goede liedjes van The Mills Brothers.

The Gay Divorcee

1934 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Alice Brady, Edward Everett Horton en Erik Rhodes.

Danssensaties Astaire & Rogers proefden juist het succes van hun eerste film samen, Flying Down to Rio, toen ze begonnen aan deze stijlvolle dansmusical. Rogers speelt een ongelukkig getrouwde vrouw die wil scheiden. Daartoe huurt ze een man in met wie haar echtgenoot haar kan betrappen. Door een misverstand kruist ze het pad van een levendige danser (Astaire). Het gouden koppel danst er op los, omringd door vrolijke bijrollen en fraaie decors. Van de vijf Oscarnominaties werd die voor het liedje ‘The Continental’ verzilverd. Dat liedje duurde overigens een dikke zeventien minuten, en was jarenlang het langste lied in musicalland.

Romance in Manhattan

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Stephen Roberts. Met o.a. Ginger Rogers, Francis Lederer, J. Farrell MacDonald, Arthur Hohl en Sidney Toler.

Illegale vreemdeling Lederer heeft geluk: revuedanseresje Rogers wil hem helpen en bovendien wordt ze verliefd op hem. Een typische komedie van Frank Capra.

Finishing School

1934 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Drama van Wanda Tuchock en George Nicholls jr. Met o.a. Frances Dee, Bruce Cabot, Ginger Rogers, Beulah Bondi en Billie Burke.

Een interessante kijk op een exclusieve meisjeskostschool, waar huichelarij natuurlijk hoogtij viert. De rijke Dee wordt verliefd op iemand, die intern verbonden is aan het ziekenhuis.

Change of Heart

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van John G. Blystone. Met o.a. Janet Gaynor, Charles Farrell, Ginger Rogers, James Dunn en Shirley Temple.

Twee gelukkige jonge echtparen trekken naar New York in de hoop succes te behalen, maar het valt bitter tegen. Ondanks behoorlijk spel, lijdt de film door het moeizame script, schipbreuk.

Sitting Pretty

1933 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1933. Musical van Harry Joe Brown. Met o.a. Ginger Rogers, Jack Oakie, Jack Haley, Thelma Todd en Gregory Ratoff.

De eerste helft is een aanstekelijk verhaal over tekstschrijvers Oakie en Haley die in Hollywood de huiselijke Rogers en de vamp Todd tegenkomen. De rest van de film dwaalt af, gered door de finale 'Did You Ever See A Dream Walking'.

Professional Sweetheart

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Ginger Rogers, Zasu Pitts, Norman Foster, Frank McHugh en Edgar Kennedy.

Goede bezetting kan zwakke satire niet redden. Rogers is een radio-ster die betrokken raakt bij een publiciteitsstunt om Foster een kopje kleiner te maken.

Gold Diggers of 1933

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Mervyn LeRoy. Met o.a. Warren William, Joan Blondell, Aline MacMahon, Ruby Keeler en Dick Powell.

Keeler, Blondell en MacMahon, drie werkloze danseressen, vernemen dat Sparks op het punt staat een nieuwe Broadway-show te produceren. Er is echter een probleem: het geld is op. Tot hun grote verbazing wil de jonge componist Powell, die vaak zelf op zwart zaad zit, $ 15.000 investeren. Ongeveer op hetzelfde moment horen ze van een diefstal van $ 20.000 en een verband wordt gauw gelegd. Prententieloze muzikale komedie rond de financi[KA3]ele perikelen van een groep showmensen die een grootscheepse revue op de planken willen krijgen. Geen origineel scenario, geschreven door Erwin Gelsey, James Seymour, David Boehm en Ben Markson, naar een show van Avery Hopwood (reeds verfilmd in 1929 als GOLD DIGGERS OF BROADWAY). De film werd met zoveel spirit en humor gebracht, dat het een sprankelende filmbelevenis werd. Geniale choreografie van Busby Berkeley en prachtige kostuums van Orry- Kelly. Onvergetelijke songs van Harry Warren en Al Dubin, met hoogtepunten als 'We're In The Money' en 'Remember My Forgotten Man', oogstrelend in beeld gebracht door Sol Polito. Remake in 1951 onder de titel PAINTING THE CLOUDS WITH SUNSHINE. Gevolgd door GOLD DIGGERS OF 1935.

Forty-Second Street

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Warner Baxter, Ruby Keeler, George Brent, Bebe Daniels en Dick Powell.

Voor producent Baxter is deze kans een nieuw muziekspektakel op Broadway te brengen waarschijnlijk ook zijn laatste. Tijdens de grote depressie is hij alles kwijtgeraakt, dus nu is het erop of eronder. Tot overmaat van ramp verstuikt zijn vedette Daniels haar enkel. Het werkeloze chorus-meisje Keeler zal echter redding brengen.

Flying Down to Rio

1933 | Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Musical van Thornton Freeland. Met o.a. Dolores Del Rio, Gene Raymond, Raul Roulien, Ginger Rogers en Fred Astaire.

Steenrijke playboy Raymond speelt in jazz-clubs in Florida; door zijn weinig serieuze levensstijl en rokkenjagerij mist hij weleens een engagement; zijn vriend Astaire doet allerlei moeite om hem op andere gedachten te brengen, maar belandt inplaats daarvan met hem in de wildste avonturen. De studio RKO wilde met deze musical de Busby Berkeley-vehikels van Warner Brothers beconcurreren. Fred zingt de titelmelodie met een reeks revuesterretjes op de vleugels van een vliegtuig dat boven Rio de Janeiro vliegt; dit was bedoeld als hoogtepunt van de film, maar het publiek viel voor het nummer van Astaire en Rogers 'Carioca'; hun legendarische samenwerking was geboren.

Chance at Heaven

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van William A. Seiter. Met o.a. Ginger Rogers, Joel McCrea, Marian Nixon, Andy Devine en Ann Shoemaker.

Eerlijke, hardwerkende McCrea verlaat zijn verloofde Ginger voor de verwende Nixon uit de betere kringen. Het oprechte spel en de realistische kleinsteedse sfeer zijn de enige pluspunten in deze afgezaagde film.

Broadway Bad

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Sidney Lanfield. Met o.a. Joan Blondell, Ricardo Cortez, Ginger Rogers en Adrienne Ames.

Danseres Blondell wordt belasterd door haar man, waarop ze probeert deze publiciteit te gebruiken in haar voordeel.

A Shriek in the Night

1933 | Misdaad

Verenigde Staten 1933. Misdaad van Albert Ray. Met o.a. Ginger Rogers, Lyle Talbot, Arthur Hoyt, Purnell Pratt en Harvey Clark.

Een uiterst goedkope, maar toch interessante B-film, een whodunnit. Rogers en Talbot zijn weer samen, zoals eerder in THE THIRTEENTH GUEST, ditmaal als elkaar beconcurrende reporters, die op het spoor zijn van een moordenaar. De film begint flitsend maar dat zakt af.

You Said a Mouthful

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Joe E. Brown, Ginger Rogers, Preston Foster, Guinn Williams en Sheila Terry.

Eén van Browns beste kluchten waarin hij de uitvinder speelt van een onzinkbaar badpak. Rogers is zijn levenslustige tegenspeelster. Scenario van Robert Lord en Bolton Mallory naar een kort verhaal van William B. Dover. Camerawerk van Richard Towers.

The Thirteenth Guest

1932 | Thriller

Verenigde Staten 1932. Thriller van Albert Ray. Met o.a. Ginger Rogers, Lyle Talbot, J. Farrel MacDonald, Paul Hurst en James C. Eagles.

De gasten van een diner dat 13 jaar eerder plaatsvond en waarbij de gastheer dood bleef, worden weer bijeengebracht om het raadsel op te lossen van de onbekende dertiende gast, aan wie de gastheer zijn landgoed naliet. Een aardige antieke griezelfilm, compleet met een vermomde moordenaar. Herverfilmd als THE MYSTERY OF THE THIRTHEENTH GUEST.

The Tenderfoot

1932 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1932. Western van Ray Enright. Met o.a. Joe E. Brown, Ginger Rogers, Lew Cody, George Chandler en Allan Lane.

Brown is een naïeve cowboy die op de slechtst denkbare wijze een Broadwayshow wil financieren en dat ook nog doet.

Carnival Boat

1932 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1932. Drama van Albert S. Rogell. Met o.a. William Boyd, Ginger Rogers, Edgar Kennedy, Marie Prevost en Fred Kohler.

Plezierig filmpje met een jonge Ginger Rogers die de toekomstplannen van held Boyd lijkt te gaan veranderen. Veel actie, maar ook romantiek, met verve geregisseerd door Rogell. Leuke rollen van vooral Kennedy en Sweet, die helaas een jaar later omkwam bij een vliegtuigongeluk.

The Tip Off

1931 | Misdaad

Verenigde Staten 1931. Misdaad van Albert Rogell. Met o.a. Eddie Quillan, Robert Armstrong, Ginger Rogers, Joan Peers en Ralf Harolde.

De naïeve Quillan slaagt er met behulp van bokser Armstrong en de binkerige Rogers in rampen te voorkomen nadat hij een romance is begonnen met het liefje van een gangster. Een pittig routinewerkje.

Honor among Lovers

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Dorothy Arzner. Met o.a. Claudette Colbert, Fredric March, Monroe Owsley, Charles Ruggles en Ginger Rogers.

Een komedie rond een bekend gegeven: een secretaresse moet kiezen tussen een verhouding met haar baas (March) of een huwelijk met een oprechte, maar arme jongeman. Wie wordt het? Je zou denken de jongeman, maar zodra deze aan geld komt, blijkt hij een onbetrouwbaar individu te worden en de baas een en al eerlijkheid. De sterren houden het geheel bij elkaar.