Mieko Takamine

Acteur

Mieko Takamine is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kikyo

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Masayuki Mori, Sayuri Yoshinaga, Mieko Takamine en Shinsuke Ashida.

Een Japans meisje ontdekt dat haar vader niet is gestorven zoals de hele familie denkt. Verfilmde versie van de roman van Jiro Osaragi, één van de eerste na-oorlogse komedies, die in Europa en de Verenigde Staten uitkwam in vertaling. Goed gemaakt en een prima rol van Mori, één van de hoofdrolspelers uit RASHOMON.

Oghin-Sama

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kinuyo Tanaka. Met o.a. Ineko Arima, Tatsuya Nakadai, Keiko Kishi, Mieko Takamine en Ganjiro Nakamura.

Een liefdesgeschiedenis uit Japan de 16e eeuw over een beroemde theeceremonie-meester. Een zeer gevoelige film, die een eerbetoon is de esthetiek die zo diep verankerd ligt in Japanse cultuur.

Akai Tsuborni to Shiroi Hana

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Nobuo Kaneko, Mieko Takamine en Tanie Kitabayashi.

Shigeo en Tomiko, twee klasgenoten die onafscheidelijke vrienden zijn, zorgen ervoor dat hun beide vaders een zelfde soort vriendschap ontwikkelen. Een vrij onbeduidende film, duidelijk bestemd voor de huiskamer.

Banka

1957 | Drama

Japan 1957. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Yoshiko Kuga, Masayuki Mori en Mieko Takamine.

Reika Hyodo, een jonge, gehandicapte vrouw, woont met haar vader op het eiland Hokkaido. Ze wordt verliefd op een getrouwde architect en wanneer ze ontdekt dat zijn vrouw er een minnaar op nahoudt, begint ze een verhouding met hem. Een aardige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mieko Takamine op televisie komt.

Reageer