Jacqueline Kim

1965 Acteur

Jacqueline Kim (1965) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Brokedown Palace

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Jonathan Kaplan. Met o.a. Claire Danes, Kate Beckinsale, Bill Pullman, Jacqueline Kim en Lou Diamond Phillips.

Twee tieners (Danes en Beckinsale) reizen na hun examen af naar Thailand voor een welverdiende vakantie. Een vakantie die uitloopt op 33 jaar gevangenisstraf nadat het stel wordt gepakt met een partij heroïne. Terwijl de meisjes wegkwijnen in de cel trekt de lokale Amerikaanse advocaat Yankee Hank (Pullman) ten strijde tegen het rechtssysteem. Brokedown Palace neigt naar de legendarische gevangenisfilm Midnight Express maar mist het venijn van de jaren zeventig klassieker omdat regisseur Kaplan (The Accused, Over the Edge) de spanning concentreert tussen de meisjes in plaats van tussen kijker en verhaal.

Volcano

1997 | Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1997. Drama van Mick Jackson. Met o.a. Tommy Lee Jones, Anne Heche, Don Cheadle, Gaby Hoffmann en Jacqueline Kim.

'Lava? Midden in Los Angeles?' roept chef rampenbestrijding (Tommy Lee Jones). 'Het is onwaarschijnlijk, maar mogelijk,' zegt een deskundige. En dat juist op het moment dat een plaatselijk museum een overzichtstentoonstelling van Hieronymus Bosch organiseert! De prima acteurs worden met onbenullige dialogen opgescheept en door special effects in de marge gedrukt in deze rampenfilm die destijds concurrentie kreeg van een andere vulkaan-film, Dante's Peak. Het camerawerk is van Theo van de Sande.

Disclosure

1994 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1994. Thriller van Barry Levinson. Met o.a. Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland, Caroline Goodall en Roma Maffia.

Naar het boek van Michael Crichton (die co-producent was). Eerste Amerikaanse mainstream film over 'sexual harassment' op de werkvloer. Tom Sanders (Douglas), de niet al te briljante manager van een computerbedrijf, krijgt het aan de stok met zijn nieuwe baas Meredith Johnson (Moore), tevens zijn ex. Zij wil een reboot van hun relatie, hij wijst haar avances af. Zij klaagt hem aan voor ongewenste intimiteiten, hij knokt terug. De bijrollen zijn degelijk bezet: Sutherland als Sanders' baas, Goodall als zijn echtgenote-advocate en Maffia als zijn vindingrijke verdedigster. Muziek van Ennio Morricone.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacqueline Kim op televisie komt.

Reageer