Brian Howe

Acteur

Brian Howe is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gran Torino

2008 | Drama

Verenigde Staten/Duitsland 2008. Drama van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Bee Vang, Ahney Her, Christopher Carley en Brian Haley.

Nadat zijn vrouw is overleden wordt het humeur van Walt Kowalski (Eastwood), Korea-veteraan, gepensioneerd fabrieksarbeider en racistische knorrepot, op de proef gesteld: zijn kinderen willen hem in een verzorgingshuis stoppen, een piepjonge pastoor komt steeds vragen of hij wil komen biechten, en dan probeert de buurjongen (Vang) ook nog zijn mooie klassieke Ford Gran Torino stelen. Niet echt verrassend, de in auto's rondrijdende jeugdbendes voorspellen weinig goeds. Toch zeer de moeite waard, vanwege het humorvolle script, het uitstekende spel en de sympathieke boodschap.

Catch Me If You Can

2002 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 2002. Misdaad van Steven Spielberg. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen en Nathalie Baye.

Ouderwetse misdaadkomedie met fris geschoren typetjes die elkaar in de bonte jaren zestig bij toerbeurt een poets bakken. DiCaprio speelt de gewiekste zwendelaar Frank Abagnale. In zijn tienerjaren welteverstaan. FBI-agent Carl Hanratty (Hanks) probeert hem te vangen maar Abagnale blijkt een aal in een emmer snot. Een prachtig, waar gebeurd verhaal, maar regisseur Spielberg kon de verleiding niet weerstaan om het sappige relaas op te tuigen met de franje van een doorsnee tv-opgroeidrama, waarbij de puberale oprispingen van DiCaprio schraal afsteken tegen het acteergeweld van Christopher Walken die een fenomenale rol neerzet als zijn verarmde vader. 'Pak me dan als je kan' is vermakelijk maar mist de flair van talloze genregenoten.

State and Main

2000 | Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk 2000. Komedie van David Mamet. Met o.a. Alec Baldwin, Charles Durning, Philip Seymour Hoffman, William H. Macy en Sarah Jessica Parker.

Regisseur Mamet relativeert in State and Main zijn eigen werkterrein, een kleine tien jaar nadat hij de westerse handelsgeest neersabelde met zijn toneelstuk en film Glengary Glen Ross. State and Main is een luchtig verhaal over een debuterend filmschrijver met een faustiaans dilemma: blijft hij trouw aan zijn - zoektocht naar - puurheid of geeft hij zich over aan gewetenloze filmmakers? Het dilemma krijgt vorm in een lieflijk plattelandsdorpje waar het kabbelende leven wordt ontwricht door een grote filmproductie die op haar beurt worstelt met onder meer afgebrande locaties, een pedofiele hoofdrolspeler, een preutse actrice en opgewonden notabelen.

Return to Me

2000 | Romantische komedie, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Romantische komedie van Bonnie Hunt. Met o.a. David Duchovny, Minnie Driver, Carroll O'Connor, Robert Loggia en Bonnie Hunt.

Bob (David Duchovny) is de gevoelige bouwvakker/architect - het archetype van de betrouwbare man. Zijn lijzige vrouw vecht voor een groter gorillaverblijf in de lokale dierentuin, - het archetype van de verzorgende vrouw. Maar dan is ze ineens dood en belandt haar hart in het zieke lijf van Grace (Minnie Driver). Gelukkig zong Dean Martin tijdens de opening 'Return to me' dus Grace zal wel via een hartverwarmende manier in de armen van Bob belanden. James Belushi zorgt in een verre bijrol voor verluchting met uitvoerige scheldkanonnades. Niettemin een gruwel voor cynici.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brian Howe op televisie komt.

Reageer