George Clutesi

Acteur

George Clutesi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Legend of Walks Far Woman

1982 | Western, Historische film

Verenigde Staten 1982. Western van Mel Damski. Met o.a. Raquel Welch, Bradford Dillman, George Clutesi, Nick Mancuso en Eloy Phil Casados.

Welch maakte haar tv-debuut als een Indiaanse, die de laatste grote strijd tegen de blanken van haar stam meemaakt. Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw. Evan Hunter bewerkte Colin Stuart`s verhaal voor Welch, die het in 1979 als persoonlijk project verfilmde, maar het bleef drie jaar liggen. De film werd met 25m ingekort, waardoor het einde (met Raquel als een 102-jarige) onbegrijpelijk is geworden.

Kelly

1981 | Drama

Canada 1981. Drama van Christopher Chapman. Met o.a. Robert Logan, Twyla-Dawn Vokins, George Clutesi, Elaine Nalee en Doug Lennox.

De jonge Vokins verlaat de stad om bij haar vader (Logan) in de wildernis te gaan wonen. Statisch en vervelend; Logan schreef het scenario.

Spirit of the Wind

1978 | Avonturenfilm, Drama

Canada/Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Ralph Liddle. Met o.a. Slim Pickens, Pius Savage, George Clutesi, Chief Dan George en Rose Attla Ambrose.

Een gedramatiseerde biografie van George Attla, een Indiaan uit Alaska die, aangetast door tuberculose, naar de stad verhuist maar toch naar zijn geboortedorp terugkeert om deel te nemen aan het wereldkampioenschap sleehondenracen. Ongetwijfeld goed bedoeld en met respect gemaakt, maar traag en weinig boeiend. De uitstekende karakteracteur Pickens krijgt weinig te doen en ook Chief Dan George (indrukwekkend in LITTLE BIG MAN) loopt verloren rond in deze dramatisch ontoereikende film.

I Heard the Owl Call My Name

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Daryl Duke. Met o.a. Tom Courtenay, Dean Jagger, Paul Stanley, Marianne Jones en George Clutesi.

Een jonge Anglicaanse priester wordt geposteerd in een afgelegen Indianendorp in Brits Columbia.Een fraaie filmvertaling van Margaret Cravens boek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Clutesi op televisie komt.

Reageer