Oliver Cotton: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Dalziel & Pascoe: Great Escapes

2004 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2004. Misdaad van Ad Wind. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, Katy Cabanagh, Jack Deam en Tim Healy.

Shanghai Knights

2003 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2003. Komedie van David Dobkin. Met o.a. Jackie Chan, Owen Wilson, Aaron Taylor-Johnson, Aidan Gillen en Fann Wong.

Sympathiekere actieduo's dan Jackie Chan en Owen Wilson zijn er niet. Chan is de hondstrouwe geen-vlieg-kwaad-doener, zelfs als Chinese sheriff Chon Wang in Shanghai Knights. Wilson is de eeuwige flierefluiter, zelfs als cowboy Roy in dit vervolg op Shanghai Noon. Hun komische heldendaden en gekrakeel vormen de sleutel van het Shanghai-succes. Daarbij maakt het niet veel uit dat ze dit keer anno 1887 naar Londen reizen voor een gestolen keizerlijk zegel, en zelfs niet dat ze Arthur Conan Doyle, Jack the Ripper en de koningin ontmoeten. Shanghai Knights zet in op vermaak in de beste zin van het woord.

Baby Blue

2001 | Thriller

Nederland 2001. Thriller van Theo van Gogh. Met o.a. Susan Vidler, Oliver Cotton, Roeland Fernhout, Nienke Römer en Renée Fokker.

Ook in zijn duurste film (zes miljoen gulden), geschreven door thrillerauteur Tomas Ross, berijdt regisseur Van Gogh zijn stokpaardje, de machtsstrijd tussen man en vrouw. 'Vrouwen zijn veel gemener dan mannen,' zei hij in een interview over Baby Blue. Hoe dat in mekaar steekt ontdekt de kijker slechts beetje bij beetje, zoals in de Hitchcockfilm die hoofdpersonen Peter (Fernhout) en Marjan (Römer) net hebben gezien. De intriges in het overwegend Engels gesproken Baby Blue vangen aan bij de komst van de nieuwe buren van Peter en Marjan, Laura (Vidler) en Ron (Cotton). Het gaat ernstig broeien als Peter verliefd wordt op buurvrouw Laura - en het is maar beter verder niks over de plot los te laten. De acteurs spelen prima, ook de semi-bekende Engelse, en er is een leuke bijrol weggelegd voor stand-up komiek Najib Amhali. De beelden zijn functioneel, maar niet ambitieus, krachtig of dubbelzinnig; Van Gogh maakt er dan ook geen geheim van dat het hem nooit te doen is om camerawerk. Wel om het verhaal, dat volgens Van Gogh spannend moet zijn. Dat is Baby Blue ook wel, maar de verwikkelingen zijn soms wat te kunstmatig ingenieus voor soepele inleving.

Beowulf

1999 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Fantasy van Graham Baker. Met o.a. Christopher Lambert, Rhona Mitra, Oliver Cotton, Götz Otto en Vincent Hammond.

Wanstaltige verfilming van het gelijknamige epische gedicht dat verhaalt over de heroïsche strijder Beowulf die ergens halverwege het eerste millennium anno Domini in zuidelijk Scandinavië de strijd aangaat met het trolachtige monster Grendel en diens moeder. In de film is Christopher Lambert de titelheld die in een onbestemde toekomst het beest met kruisbogen en slagwapens uitdaagt, omringd door rondborstige vrouwen in hotpants, doorschijnende gewaden en visnetjurken. Een sausje van house, rock en industriële muziek complementeert de idioterie. Rhona Mitra's kordate spel stond model voor grafschenner Lara Croft.

The Innocent Sleep

1996 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Misdaad van Scott Michell. Met o.a. Rupert Graves, Annabella Sciorra, Michael Gambon, Franco Nero en Graham Crowden.

De dakloze Alan is getuige van een afrekening onder de Tower Bridge in Londen. Wanneer hij ermee naar de politie stapt, blijkt de agent die het onderzoek leidt zelf bij de moord betrokken te zijn. Eenmaal herkend, schakelt Alan wanhopig de hulp in van een doortastende tabloidjournaliste. De zaak blijkt complex in elkaar te zitten. Het gegeven van dit sfeervol gefilmde misdaaddrama is losjes gebaseerd op een historische zaak, maar dat maakt de ontwikkelingen er niet per se aannemelijker op. Niettemin goed te pruimen voor liefhebbers van Britse detectives.

The Bible: Joseph

1995 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Nederland​/​​Duitsland​/​​Spanje​/​​Frankrijk​/​​Tsjechoslowakije​/​​Italië​/​​Oostenrijk 1995. Avonturenfilm van Roger Young. Met o.a. Ben Kingsley, Paul Mercurio, Martin Landau, Lesley Ann Warren en Dominique Sanda.

Met dit derde luik uit de groots opgezette internationale superproductie van het Oude Testament wordt Genesis afgesloten. Het gigantisch budget is zichtbaar in elk beeld, maar dat kan niet verhinderen dat de film veel te lang is. Evenwel schitterende acteursprestaties.

Fireworks

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Paul Bryers. Met o.a. Larry Lamb, Oliver Cotton, Jan Ravens, Leonie Mellinger en Gawn Grainger.

Het is 5 november. Zoals ieder jaar wordt Guy Falkes' Night gevierd in Lewes, een klein stadje in het zuiden van Engeland. De theatergroep Bread and Roses arriveert om hier een voorstelling te presenteren van hun gelegenheidsstuk. Deze opvoering is in wezen slechts een middel om een discussie uit te lokken en over democratie te praten. De behandelde onderwerpen zijn o.a. de laatste dagen van Demosthenes, de Amerikaanse Revolutie en een dag uit de Franse Revolutie. Een boeiend essay over rechten en plichten die bij de democratie behoren. De film stelt vragen die beantwoord hadden moeten worden in de diverse stadia van de ontwikkeling van de maatschappij. Dit originele scenario van Bryers is een geschikt uitgangspunt om na het kijken verder te discussiëren. Er zit stof genoeg in. Adembenemend mooie fotografie van Walter McGill en Dion Casey.

Christopher Columbus: The Discovery

1992 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Spanje 1992. Avonturenfilm van John Glen. Met o.a. Georges Corraface, Marlon Brando, Tom Selleck, Rachel Ward en Robert Davi.

De jonge Columbus (Corraface) moet lang zeuren bij Ferdinand (Selleck) en Isabella (Ward) voor hij eindelijk op ontdekkingsreis mag, en mogelijk krijgt hij alleen toestemming omdat de koningin een oogje op hem heeft en de koning jaloers wordt. Voor hij vertrekt moet hij ook nog op audiëntie bij de gevreesde inquisiteur Torquemada, gespeeld door een Brando die duidelijk meer aan zijn bankrekening denkt dan aan z'n personage. De film kabbelt voort tot de verrassende ontknoping: de held ontdekt Amerika!

Hiding Out

1987 | Familiefilm, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1987. Familiefilm van Bob Giraldi. Met o.a. Jon Cryer, Keith Coogan, Annabeth Gish, Gretchen Cryer en Oliver Cotton.

Cryer is een 27-jarige succesvolle effectenmakelaar in Boston. Hij komt een maffia-zaak op het spoor, en daar de gangsters hiervan op de hoogte zijn, vreest hij voor zijn leven. Hij scheert zijn baard af, blondeert zijn haar en gaat verder door het leven als een zeventien-jarige scholier. Maar de tieners van nu blijken andere problemen te hebben dan die van tien jaar geleden. Domme, ongeloofwaardige komedie, waar geen enkele student in zal trappen. De personages zijn luchtbellen, en het verhaal, geschreven door Joe Menosky en Jeff Rothberg, doet ze uiteenspatten. Je kunt je vrije tijd ongetwijfeld beter gebruiken. Daniel Pearl stond achter de camera. Ook bekend als ADULT EDUCATION.

Eleni

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Peter Yates. Met o.a. Kate Nelligan, John Nalkovich, Linda Hunt, Oliver Cotton en Ronald Pickup.

Een verslaggever van de prestigieuze New York Times weet voor elkaar te krijgen dat hij overgeplaatst wordt naar het redactiekantoor in Athene zodat hij zich daar ook kan wijden aan zijn levenslange obsessie de waarheid te ontrafelen over de dood van zijn moeder, die waarschijnlijk door de communisten is ge[KA3]executeerd na de be[KA3]eindiging van WO II. Script van Steve Tesich naar het boek (en het leven) van Nicholas Gage. De hoofdfiguur houdt het hoofd koel en juist daarom blijft de film scherp en interessant, zonder af te glijden naar emotioneel gedoe. Overtuigende flashbacks met Nelligan als Gage's moeder.

Oliver Twist

1982 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1982. Familiefilm van Clive Donner. Met o.a. George C. Scott, Tim Curry, Michael Hordern, Timothy West en Eileen Atkins.

Onpersoonlijke verfilming van het klassieke boek van Dickens over het droeve lot van weeskindertjes die slavenarbeid moeten verrichten tijdens de Industriële Revolutie in Engeland, dat al eerder werd verfimd door o.a. David Lean en Carol Reed. Ondanks de weinig opwindende behandeling van het materiaal blijft de film boeien door de uitstraling van het originele verhaal en de innemende vertolkingen van een uitgebreide cast. Gemaakt in opdracht van de tv, maar eerst in de bioscopen uitgebracht. Scenario van James Goldman.