Norman Dawn

Regisseur

Norman Dawn is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wild Women

1951 |

Verenigde Staten 1951. Norman Dawn. Met o.a. Clarence Brooks, Morton C. Thompson, Dana Wilson en Lewis Wilson.

Two Lost Worlds

1950 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Norman Dawn. Met o.a. Laura Elliot, James Arness, Bill Kennedy, Gloria Petroff en Laura Elliott.

Een voortploeterend verhaal over een stranding op een onontdekt eiland vol prehistorische monsters met nog restjes opnamen uit ONE MILLION YEARS B.C. De spelers bereiken het eiland pas in de laatste twintig minuten en dat kan de kijker best eens te lang duren.

Lure of the Yukon

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Norman Dawn. Met o.a. Eva Novak, Spottiswoode Aitken, Kent Sanderson, Arthur Jasmine en Howard Webster.

Novak en pa Aitken gaan naar Alaska om goud te zoeken. Pa sterft en Novak wordt bedreigd door de schurk Webster, maar gelukkig is er Sanderson, die haar te hulp snelt. Dawn was ook de scenarist en George Madden de cameraman. Het was de eerste hoofdfilm die Sanderson maakte. Een paar maanden later werd hij als Buddy Roosevelt een befaamd westernster.

The Adorable Savage

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Norman Dawn. Met o.a. Edith Roberts, Jack Perrin, Dick Cummings, Noble Johnson en Arthur Jervis.

Jack Perrin, die zijn debuut maakte in TOTON THE APACHE, keerde uit de dienst terug in 1919, waarna Universal hem rollen liet spelen in korte westerns en non-westerns. Hij speelde naast Eddie Polo in diens CYCLONE SMITH-serie van 20m films in 1919 (CYCLONE SMITH`S COMEBACK, CYCLONE SMITH PLAYS TRIUMPHS, CYCLONE SMITH`S PARTNER), maar kreeg ook hoofdrollen in 20m durende westerns waarin Hoot Gibson naast Jack optrad (THE FIGHTING HEART, THE FOUR BIT MAN en THE JACK OF HEARTS, alle uit 1919 met Breezy Eason als regisseur); hij speelde in von Stroheim's BLIND HUSBANDS en kreeg de hoofdrol in de serie THE LION MAN. Universal vond het nu de tijd hem volwaardige rollen te geven. Het was niet de eerste maal dat Perrin en Norman Dawn een western maakten. In 1919 maakten zij de korte western TWO MEN OF TINTED BUTTE. Dit was een western-komedie, door Doris Schroeder geschreven naar de roman van Ralph Stock, met Thomas Rae achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norman Dawn op televisie komt.

Reageer