Salvador Sánchez

Acteur

Salvador Sánchez is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Frida, naturaleza viva

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Paul Leduc. Met o.a. Max Kerlow, Ofelia Medina, Juan José Gurrola en Salvador Sánchez.

Aan de hand van herinneringen en beelden wordt ons een blik gegund op de binnenlandse en buitenlandse carrière van de schilderes Frida Kahlo en haar ontmoetingen met de persoonlijkheden van haar tijd, een tijd waarin de Mexicaanse muurschilderkunst een hoogtepunt beleefde. Te lange en ongelijkmatige film. Scenario van José Joaquim Blanco. Camerawerk van Angel Goded.

Motel

1983 | Mysterie

Mexico 1983. Mysterie van Luis Mandoki. Met o.a. Blanca Guena, José Alonso en Salvador Sánchez.

De onbevredigende relatie van een echtpaar dat een motel drijft zet hen aan tot misdaad. De eerste lange film van deze regisseur; vol spanning en zeer goed verteld.

María de mi corazón

1980 | Drama, Romantiek

Mexico 1980. Drama van Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Héctor Bonilla, María Rojo, Salvador Sánchez, Roberto Sosa en Jose Alonso.

Een vermaarde dief en zijn vroegere minnares ontmoeten elkaar toevallig opnieuw. Ze worden verliefd op elkaar. Na een korte periode van intens geluk worden ze, door een bizarre samenloop van omstandigheden, opnieuw van elkaar gescheiden. Zonder het zelf te willen groeien ze snel weer uit elkaar. Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez schreef mee aan het scenario en heeft ook een kort gastrolletje in deze goed gemaakte, maar al met al nogal doelloze film.

La madre

1979 | Drama

Mexico 1979. Drama van Felipe Casanova en Angel Madrigal. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Salvador Sánchez, Pilar Souza en Luisa Garza.

Een Mexicaanse boerin, moeder van een jonge arbeider, wordt politiek bewust en gaat deelnemen aan de sociale strijd. Gebaseerd op het werk met dezelfde titel van Máximo Gorki en vertaald naar de Mexicaanse situatie. De film is redelijk interessant geworden, maar mist een zekere kracht.

Bajo el mismo sol y sobre la misma tierra

1979 | Drama

Mexico 1979. Drama van Federico Weingartshofer. Met o.a. Ana Ofelia Murguía, Ernesto Gómez Cruz, Salvador Sánchez en Guillermo Gil.

De ernstige sociale en economische problemen op het Mexicaanse platteland worden getoond aan de hand van het verhaal van een weduwe van een boer die naar de stad trekt om de tirannie van de plaatselijke machthebbers te ontvluchten en daar geconfronteerd wordt met een verschrikkelijke eenzaamheid. Een goede film met een grote kritische lading.

Caminando pasos caminando...

1976 | Drama

Mexico 1976. Drama van Federico Weingartshofer. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Salvador Sánchez, Patricia Reyes Spíndola en Socorro Avelar.

De economische, sociale en politieke situatie van een inheemse gemeenschap die gekenmerkt wordt door verval en ellende. Een interessante aanklachtfilm die anticipeert op een ander oeuvre van deze cineast: BAJO EL MISMO SOL Y SOBRE LA MISMA TIERRA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salvador Sánchez op televisie komt.

Reageer