Sean O'Hara

Acteur, Producer

Sean O'Hara is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Spreading Ground

2000 | Thriller, Horror

Canada/Verenigde Staten 2000. Thriller van Derek Vanlint. Met o.a. Dennis Hopper, Leslie Hope, Frederic Forrest, Tom McCamus en Elizabeth Shepherd.

Hackett (Shepherd), de vrouwelijke burgemeester van Burman City, staat onder druk van haar achterban, die haar in het zadel heeft geholpen. Gisteren werden er op [KA1]e[KA1]en dag vijf kinderen vermoord en vandaag gebeurde er nog een kindermoord in een park, onder de ogen van de moeder. Kennelijk het werk van een seriemoordenaar. Dit is slecht voor de reputatie van de stad, in het bijzonder omdat er een nieuw stadion is gepland. Hackett zet daarom het hoofd van de politie Captain Nieman (Shamata) onder druk, waarop hij vervolgens Detective Ed Delongpre (Hopper) en zijn partner Michael McGivern (Forrest) 48 uur de tijd geeft om de psychopaat in de kraag te vatten. Zowel Delongpre als McGivern zijn de snelsten niet, en daarom besluiten de machthebbers achter de schermen dat ze huurmoordenaar Johnnie Gault (McCamus) op de zaak zetten om zonder vorm van proces korte metten te maken met de dader, terwijl er een haan naar kraait. Dat is evenwel buiten de waard gerekend met Delongpre, die wel traag mag zijn, maar respect heeft voor de wet en in gerechtigheid gelooft. De film heeft alles van een pakkende thriller, maar het verhaal is onaannemelijk om binnen zo`n kort bestek zoveel kinderen te laten vermoorden. Na een redelijk vlot begin laat debuterend regisseur zijn rolverdeling maar wat aanrommelen. Zelfs de geroutineerde Hopper is saai en houterig. Omdat de kijker weet wie de dader is, een zekere Milo Spivak (Dunbar), is hij de politie en huurmoordenaar Gault aldoor een stap voor. Dit heeft de film van heel wat spanning beroofd. Om leemtes in het verhaal op te vullen is er een subplotje over Delongpre`s dochter Leslie (Hope), die op het gemeentehuis werkt. Een M - EINE STADT SUCHT EINEN M[KA3]ORDER (1931) van Fritz Lang met Peter Lorre is het zeer beslist niet geworden. Het scenario is van Mark Katsumi Nakamura naar een verhaal van Mark Burman en Ross Korte. Het camerawerk is van regisseur Vanlint, die voor de derde keer door de lens keek en dat redelijk goed doet. Dolby.

Rock 'n' Roll Frankenstein

1999 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1999. Horror van Brian O'Hara. Met o.a. Graig Guggenheim, Jayson Spence, Barry Feterman en Hiram Jacob Segarra.

Manager Bernie Stein heeft dringend een nieuwe ster nodig wil hij niet geruïneerd worden. Zijn neefje Frankie heeft een product uitgevonden dat levenloze lichaamsdelen kan reanimeren. Bij Bernie rijpt het plannetje om een superster te scheppen uit de organen van overleden rock-idolen. Iggy, een uitgebluste roadie moet hen de legendarische lichaamsdelen bezorgen. Alles loopt volgens plan tot Iggy een kolosale blunder begaat. In plaats van Jim Morrisons geslachtsdelen te stelen, pikt hij deze van Liberace. Met het hoofd van Elvis en de liefdesknuppel van Liberace ontwikkelt zich een schizofrene relatie tussen het monster en zijn edele delen. Regisseur/scenarist O'Hara slaagt erin om een nieuwe dimensie te bereiken van slechte smaak. Alle geliefde thema's komen aan bod: katholicisme, homoseksualiteit, necrofilie, bestialiteit en noem maar op. Hij slaagt er moeiteloos in het tolerantieniveau van de toeschouwer te overtreffen. Een krankzinnig-zieke film die je op eigen risico moet bekijken. De acteerprestaties zijn even ongenietbaar als de hele film en de daarbijhorende soundtrack. Fotografie is van Jay Hillman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sean O'Hara op televisie komt.

Reageer