Ismael Merlo is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Entre hermanos

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Manuel Iglesias. Met o.a. Yolanda Maure, Ismael Merlo, Charo Soriano en Tomás Gayo.

Een jong meisje wordt verkracht bij het verlaten van een discotheek. Haar broer overreedt haar geen aanklacht in te dienen, maar gaandeweg ontdekt zij dat de dader van de verkrachting haar eigen broer is geweest. Een zeer slechte film.

Las Largas vacaciones del '36

1976 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1976. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Amalia Gade, Ismael Merlo, Ángela Molina, Vicente Parra en Francisco Rabal.

Een sobere psychologisch-dramatische film over twee families uit de Spaanse middenklasse die tijdens hun vakantie in hun buitenverblijf in de buurt van Barcelona de eerste geruchten opvangen van wat de Spaanse Burgeroorlog zou worden. De film observeert hun reacties, verwarring en interne verdeeldheid en is niet zozeer een film over de Spaanse Burgeroorlog als wel over het Spanje tijdens die Burgeroorlog.

Madrid, Costa Fleming

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Juanjo Menéndez, Africa Pratt, Ismael Merlo, Claudia Gravy en Verónica Forgué.

De lotgevallen van de bewoners van een modern flatgebouw in Madrid. Het verval van een regisseur die trouwens nooit zeer opmerkelijk is geweest.

Las Protegidas

1975 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1975. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Simón Andreu, Ángela Molina, Maria Perschy, Sandra Mozarowski en Ismael Merlo.

Een Spaanse detective onderzoekt een geval van handel in blanke slavinnen. Een lompe en nabootsende film, waarin de later beroemde Angela Molina één van haar eerste rollen speelde.

Furtivos

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van José Luis Borau. Met o.a. Ovidi Montllor, Lola Gaos, Alicia Sanchez, Felipe Solano en Ismael Merlo.

Een door zijn moeder gedomineerde stroper wordt verliefd op een meisje dat uit een opvoedingsgesticht is weggelopen. Hij verbergt haar in hun huis in de bossen, tot de jonge gangster wiens vriendin zij was, haar komt opeisen. Dit was de eerste film waarin van de vrijheid die na Franco's dood ontstond, openhartig gebruik werd gemaakt. De film ondervond prompt toch moeilijkheden bij de keuring. In de personages en dialogen vond men kennelijk provocaties die buiten Spanje niet of nauwelijks herkenbaar zijn, zodat de ambivalente liefdesgeschiedenis en de moederbinding het sterkst overkomen en dan ook boeiend genoeg blijken. De vernietigende karikatuur van de hypocriete gouverneur - gespeeld door Borau zelf - is voor iedereen voldoende duidelijk. Het in fraaie fotografie bijna voelbaar gemaakt leven in en met de natuur gaat - zoals vaker in de Spaanse cinema - helaas samen met uitvoerige en niet getruceerde wreedheden tegen dieren.

Una Pareja distinta

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Lina Morgan, José Luis L ópez Vázquez, Ismael Merlo en Emilio Laguna.

Het liefdesverhaal van een vrouw met een baard en een clown die een liefhebber is van de travestie. Een curieuze film waar geen duidelijke lijn in zit.

La Madrastra

1974 | Drama

Mexico/Spanje 1974. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ampara Rivelles, John Moulder-Brown, Ramiro Oliveros en Ismael Merlo.

Een rijpe ex-prostituée wordt verliefd op de leraar van haar stiefkind, die homoseksueel blijkt te zijn ... Een dermate stompzinnig melodrama dat het zelfs vermakelijk overkomt als men het met gevoel voor humor bekijkt.

Flor de santidad

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Adolfo Marsillach. Met o.a. Eliana de Santis, Francisco Balcells, Ismael Merlo en Antonio Casas.

In het Galicië van de 19e eeuw verleidt een mysterieuze pelgrim een jonge herderin. Een film over bijgeloof en onwetendheid, enigszins geïnspireerd op EL BOSQUE DEL LOBO, en bovendien matig geregisseerd.

Jugando a morir

1966 | Biografie

Spanje 1966. Biografie van José Gan. Met o.a. Blas Romero, Ismael Merlo, Alicia Hermida en Conchita Núñez.

Het leven van de stierenvechter 'El platanito', die zelf de hoofdrol vertolkt. Een gedateerde film, zonder enige verdienste.

Jugando a morir

1966 |

Spanje 1966. José Hernandez Gan. Met o.a. Alicia Hermida, Blas Romero en Ismael Merlo.

Het leven van de stierenvechter 'El platanito', die zelf de hoofdrol vertolkt. Een gedateerde film, zonder enige verdienste.

La Viudita naviera

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Arturo Fernández, Mary Santpere en Ismael Merlo.

Een jonge weduwe die samen met haar schoonzuster eigenaresse is van een rederij, wordt lastig gevallen door een vroegere medewerker van haar man. Een smakeloze komedie, waarvan Marquina zelf het scenario heeft geschreven. Slechts de moeite waard door de ogen van Rico.

La Caza

1965 | Drama, Experimenteel

Spanje 1965. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Ismael Merlo, Alfredo Mayo, Jose Maria Prado, Emilio Gutièrrez Caba en Fernàndo Sanchez Polack.

Op een hete zomerdag gaan drie vrienden op konijnenjacht, samen met bedienden van de landeigenaar en nog een jongeman. Het is een symbolische allegorie over een zichzelf overleefde bourgeoisie in het fascistische Spanje: de landeigenaar heeft geen cent meer, maar blijft feodaal tegenover zijn personeel; zijn vrienden dromen weg bij pornografie respectievelijk alcohol en SF-romannetjes. Jacht blijkt zinloos, omdat alle konijnen gestorven zijn aan myxomatose. Vroege Saura-film is overduidelijk beïnvloed door Buñuel, maar - misschien daarom wel - interessant.

Los Gatos negros

1964 | Komedie, Muziek

Spanje/Portugal 1964. Komedie van José Luis Monter. Met o.a. Ismael Merlo, Soledad Miranda, Florbela Queiros en Américo Coimbra.

De botsing tussen de jonge leider van een popgroep en diens ouderwetse vader. Een stompzinnige musical over de generatiestrijd.

Trigo limpio

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Nuria Espert, Víctor Valverde, Ismael Merlo en Lina Canalejas.

Een jong meisje wordt gevangen genomen, verkracht en vernederd door het revolutionaire leger. Een van de meest gewelddadige, anticommunistische smaadschriften ooit gemaakt.

Trampa mortal

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Antonio Santillán. Met o.a. Ismael Merlo, Katia Loritz, Marta Padován en Víctor Valverde.

Een fabrikant geeft zijn bediende te kennen wat zijn dood zou rechtvaardigen... Een trage en vervelende film.

Sabián demasiado

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Ozores, Ismael Merlo, Pepe Isbert en José Luis Lopéz Vázquez.

Een Madrileense zakkenrollersbende besluit zijn werkmethoden bij te stellen. Een behoorlijke en lofwaardig bescheiden film, die op enkele gelukkige gags prat kan gaan.

Llovidos del cielo

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Ismael Merlo, María Arias, Vicente Haro en Antonio Escribano.

In een arm dorpje doen twee individuen alsof ze rijke inwoners uit de stad zijn. Een op zich bescheiden komedie, die toch een paar pluspunten heeft.

La Boda era a las doce

1962 | Komedie, Romantiek

Spanje 1962. Komedie van Julio Salvador. Met o.a. Conchita Velasco, José Rubio, Ismael Merlo en Terele Pávez.

Een jonge vrouwelijke beambte kan niet kiezen tussen haar twee aanbidders, die tot verschillende maatschappelijke klassen horen. Een onbelangrijke komedie.

Escuela de seductoras

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Susana Campos, Marta Padován en Ismael Merlo.

Hoe je de man die je begeert moet verleiden, leren drie vriendinnen op een speciaal daarvoor opgerichte school...Een onbetekenende film.

Esa pícara pelirroja

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Ethel Rojo, Ismael Merlo, Antonio Garisa en Manolo Gómez Bur.

Een industrieel uit Barcelona wordt door een vergissing samen met een frauduleuze filmproducent in opspraak gebracht. Een film die beter vergeten kan worden.

Aprendiendo a morir

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. El Cordobés, Maruja Bustos, Ismael Merlo en Manolo Zarzo.

De film vertelt het levensverhaal van de legendarische stierenvechter 'El Cordobés', die zelf de hoofdrol speelt. Een in artistiek opzicht bescheiden film die weinig commercieel succes kende.

Mentirosa

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. Isabel Garcés, Angel Garasa, Jesús Tordesillas en Ismael Merlo.

Een weduwe ziet haar leven in gevaar komen door een erfenis. Een zeer ongelukkige zwarte komedie.

Trío de damas

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Francisco Rabal, Laura Valenzuela, José Luis Lopéz Vázquez en Ismael Merlo.

Een vrouw is jaloers omdat haar man er twee vriendinnen op na houdt. Een met zekere verve vertelde komedie met gevoel voor humor, die in Spanje tot een van de beste in haar genre wordt gerekend.

Ventolera

1956 |

Spanje 1956. Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral en Ismael Merlo.

Wanneer een on troostbare weduwe erachter komt dat haar man niet bepaald de heilige was waarvoor ze hem aanzag, besluit ze met de eerste de beste die ze tegenkomt te trouwen. Een stompzinnig en belachelijk melodrama.

La Moza del cántaro

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Paquita Rico, Peter Damon, Rafael Arcos en Ismael Merlo.

Twee vrouwen die uiterlijk precies op elkaar lijken maar een totaal verschillend karakter hebben veroorzaken verwarring in het Spanje van de 17e eeuw. Een pseudo-historische vaudeville zonder ook maar een sprankje originaliteit of aantrekkelijkheid.

Cuentos de hadas

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Conchita Montes, Ismael Merlo en Manolo Gómez Bur.

Een verloofd stel weet niet op te houden met discussiëren. Een van de vele komedies van Edgar Neville, die altijd intelligent, doeltreffend en met een scherp observatievermogen gemaakt zijn: ze lijken enigszins op die van Lubitsch.

La Niña está loca

1943 | Komedie, Romantiek

Spanje 1943. Komedie van Alejandro Ulloa. Met o.a. Josita Hernán, Ismael Merlo en Alberto López.

Vanwege de enorme fysieke gelijkenis besluit een meisje de plaats in te nemen van de pas gestorven verloofde van de man op wie zij verliefd is. Een onbelangrijke komedie zonder verrassingen.

Idolos

1943 | Romantiek

Spanje 1943. Romantiek van Florián Rey. Met o.a. Ismael Merlo, Conchita Montenegro, María Bru en Juan Calvo.

De liefdesgeschiedenis tussen een Franse actrice en een jonge Spanjaard. Het is niet de moeite waard deze film te onthouden.

Cristina Guzmán

1943 | Komedie, Romantiek

Spanje 1943. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Marta Santa Olalla, Carlos Mu ñoz, Mary Vera en Ismael Merlo.

Om een Amerikaanse miljonair bij zijn positieven te brengen laat de zachtaardige Cristina Guzmán zich voor zijn vrouw doorgaan. Later zal ze met een andere man weglopen. Ondanks de middelmatige kwaliteit werd de film in de jaren veertig één der grootste successen van de Spaanse cinema; er vond zelfs een herverfilming plaats.

Rojo y negro

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Carlos Arevalo. Met o.a. Conchita Montenegro, Ismael Merlo en Ana de Siria.

Een jonge republikein wordt verliefd op een mooie aanhangster van Franco. Een grotesk knoeiwerk over de verheerlijking van Franco.

No te niegues a vivir

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Pedro Pujadas. Met o.a. Leonor Fábregas, Ismael Merlo, Julio Gallego en Maruja Gómez.

Drie jonge meisjes willen op artistiek gebied iets bereiken. Een afschuwelijke produktie.

La boda era a las doce

1862 |

Spanje 1862. Julio Salvador. Met o.a. Ismael Merlo, José Rubio en Conchita Velasco.

Drie jonge meisjes willen op artistiek gebied iets bereiken. Een afschuwelijke produktie.