George P. Breakston

1920 -1973 Regisseur, Acteur, Producer

George P. Breakston (1920-1973) is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

The Boy Cried Murder

1966 | Misdaad

YU/Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van George P. Breakston. Met o.a. Veronica Hurst, Phil Brown, Beba Loncar, Frazer MacIntosh en Tim Barrett.

Een bewerking van THE WINDOW die gesitueerd is in een badplaats aan de Adriatische Zee. Een jongen die bekend staat om zijn verzinsels is getuige van een moord. Niemand gelooft hem, behalve de moordenaar.

The Woman and the Hunter

1957 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van George Breakstone en George P. Breakston. Met o.a. Ann Sheridan, David Farrar en John Loder.

De 'Oomph girl' werd Ann Sheridan genoemd, naar het geluid dat mannen maakten als ze voorbij kwam, zo mooi was ze. Haar schoonheid werd ook haar ondergang. Echt veeleisende rollen kreeg ze niet, terwijl ze het talent wel in huis had, en zo rond de veertig vonden de studio's haar minder schoon dan nieuwe sterretjes. Dit effect is ook aan de hand in The woman and the hunter, waar Sheridan haar mannenmagneet-imago krampachtig lijkt te moeten conserveren. Ze speelt Laura Dodd, die op safari alles geeft om de grote jager die ze daar ontmoet te versieren. Dit romantische avontuur werd Sheridan's laatste bioscoopfilm.

Escape in the Sun

1956 | Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Avonturenfilm van George P. Breakston. Met o.a. Martin Boddey, Vera Fusek, John Bentley, Alan Tarlton en Frankie Vaughan.

Driehoeksdrama gesitueerd in Kenia. Een miljonair, die weet dat zijn vrouw een verhouding heeft met een gids laat hen opzettelijk vertrekken met een olifant, zodat ze zonder het te weten een voorsprong op hem hebben en hij daarna de jacht op hen kan openen, maar zijn snode plan mislukt, omdat het gesternte zich tegen hem keert. Degelijk, al is het allemaal wel wat voorspelbaar.

White Huntress

1954 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Avonturenfilm van George P. Breakston. Met o.a. Susan Stephen en Robert Urquhart.

Een kleine avonturenfilm over ivoorjagers die de inboorlingen willen beduvelen. In Kenia opgenomen.

The Scarlet Spear

1954 |

Verenigde Staten 1954. Ray Stahl en George P. Breakston. Met o.a. John Bentley, Martha Hyer en Morasi.

Lopende-band-onzin over een Afrikaanse stam met allerlei offerrituelen.

Tokyo File 212

1951 | Misdaad

Japan/Verenigde Staten 1951. Misdaad van Dorrell McGowan en Stuart McGowan. Met o.a. Robert Peyton, Florence Marly, Katsuhiko Haida, Reiko Otani en Tatsuo Saito.

Amerikaanse geheime agent Jim Carter (Peyton) infiltreert als verslaggever tijdens de Korea-oorlog (1950-53) in Japan in een communistische spionagering, die aangevoerd wordt door een gestoorde kamikaze piloot uit WO II (1941-45). Marly is femme fatale Steffi Novak. Typische genrefilm over het dreigende rode en gele gevaar van toen, die zijn hoogtepunt vond in de veel betere HOUSE OF BAMBOO (1995) van Sam Fuller. Peyton heet in werkelijkeheid Lee Frederick. Het scenario is van regisseurs Stuart McGowan en Dorrell McGowan. Het camerawerk is van Herman Schopp en Ichô Hoshijima. Op locatie gefilmd. Mono.

The Return of Peter Grimm

1935 | Mysterie, Fantasy

Verenigde Staten 1935. Mysterie van George Nicholls jr. Met o.a. Lionel Barrymore, Helen Mack, Edward Ellis, Donald Meek en George P. Breakston.

Een goedbedoelende maar verwarde man keert na zijn dood terug om recht te maken wat tijdens zijn leven krom was. Nieuw leven in een oude toneeldraak, met redelijk resultaat, maar nimmer met de luchtigheid van geest die het zo nodig heeft.

Great Expectations

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Stuart Walker. Met o.a. Jane Wyatt, Phillips Holmes, George P. Breakston, Henry Hull en Florence Reed.

Redelijke filmversie van Dickens' verhaal over een jonge knaap en zijn onbekende weldoener; hij wordt in de schaduw gesteld door de klassieker uit 1946. Sullivan speelt in beide films Jaggers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George P. Breakston op televisie komt.

Reageer