Marteinn Thorisson

Regisseur, Scenarist

Marteinn Thorisson is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Beestenboot

2015 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland/België/Luxemburg/Ierland 2015. Animatie van Toby Genkel en Sean McCormack. Met o.a. Sanne Vogel, Elise Schaap, Bas Muijs en Hans Kraay junior.

Niko 2

2012 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Finland/Duitsland/Denemarken/Ierland 2012. Animatie van Kari Juusonen en Jørgen Lerdam.

Kleurrijk vervolg op publieks- en journaillelieveling Niko, de animatiefilm over de avonturen van Niko, de zoon van Kerstsleerendier Prancer. In Niko 2 vindt de moeder van Niko een andere man (want Prancer is altijd van huis) en krijgt de titelantiheld de zorg voor een iel stiefbroertje dat subiet wordt ontvoerd door een stel adelaars. Ook in dit vervolg ligt de kracht op het visuele vlak, met gedetailleerde winterse landschappen, luchten en flora en fauna. Diepgang of hoge grapdichtheid was geen prioriteit, maar Niko 2 doet nauwelijks onder voor deel een.

Niko en de vliegende brigade

2008 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Finland/Denemarken/Duitsland/Ierland 2008. Animatie van Michael Hegner en Kari Juusonen.

Niko en de vliegende brigade, met een budget van zes miljoen euro de duurste productie uit de Finse geschiedenis, is een 3D-animatiefilm naar beproefd recept. Niko, een klein, knuffelbaar rendier met grote bruine ogen en vliegangst, gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van het gevolg van de Kerstman. Met dank aan een oude, wijze vliegende eekhoorn overwint Niko zijn angsten en leert hij dat alles mogelijk is, als je maar gelooft in jezelf. Ondanks de roedel enge wolven is Niko en de vliegende brigade prettig kerstvertier voor de allerkleinsten. Publieksprijs op Cinekid.

Der Gartenkrieg

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Dieter Kehler en Marteinn Thorisson. Met o.a. Ursela Monn, Marek Harloff, Katja Pietruska, Egill Olafsson en Thoams Freitag.

Olaf von W[KA3]olfing (Korff) besteedt zoveel aandacht aan het onderhoud van zijn tuin dat hij niet in de gaten heeft dat zijn vrouw Brigitte (Monn) troost zoekt bij de buurman, zijn dochter Rosi uit woede de planten uit de grond rukt en zijn zoon Jan zich aansluit bij een jeugdbende.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marteinn Thorisson op televisie komt.

Reageer