Meta Louise Foldager: productie.
Er zijn 7 films gevonden.

The Wife

2017 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Zweden 2017. Drama van Björn Runge. Met o.a. Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons en Elizabeth McGovern.

Volgens het cliché staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw, maar waarom zou zij niet voorop mogen staan? Die verontwaardigde vraag vormt de motor van huwelijksdrama The Wife, naar de roman van Meg Wolitzer. Pryce speelt een zelfingenomen schrijver die de Nobelprijs wint, Close zijn loyale echtgenote. In de ijzersterke openingsscènes worden de verhoudingen in het huwelijk fijnzinnig blootgelegd, daarna boet het verhaal wel iets aan subtiliteit en geloofwaardigheid in. De acteurs laten de aandacht echter nooit verslappen; vooral het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk.

A Royal Affair

2012 | Historische film, Drama, Romantiek

Denemarken​/​​Zweden​/​​Tsjechië 2012. Historische film van Nikolaj Arcel. Met o.a. Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander en Trine Dyrholm.

Kostuumdrama boordevol intriges, dat pendelt tussen episch koningsdrama en kasteelromantiek, van de scenaristen van The Girl with the Dragon Tattoo. Over de verlichte Duitse arts Struensee (Mikkelsen), die aan het eind van de achttiende eeuw als lijfarts van de psychisch gestoorde Deense koning Christiaan VII (Følsgaard) opklimt tot minister en feitelijk leider van het land. Maar als zijn affaire met de jonge koningin (Vikander) aan het licht komt, wordt dat snel weer rechtgezet. De film werd genomineerd voor een Oscar en een César, Følsgaard en het script wonnen de Zilveren Beer in Berlijn.

Melancholia

2011 | Sciencefiction, Drama

Denemarken​/​​Zweden​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 2011. Sciencefiction van Lars von Trier. Met o.a. Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling en John Hurt.

De aarde wordt bedreigd door een andere planeet - Melancholia - die in grote vaart komt aanvliegen. De film volgt twee zussen (Dunst en Gainsbourg), die elk op hun eigen manier met de dreigende ondergang omgaan. Een wonderschone, grappige en indrukwekkende film over het einde van de wereld. Dunst kreeg in Cannes een Gouden Palm voor haar rol. Onverwacht - omdat Von Trier tijdens een persconferentie met een ongelukkige sarcastische opmerking de festivalleiding tegen zich in het harnas had gejaagd - maar verdiend.

Antichrist

2009 | Drama, Horror

Denemarken​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Zweden​/​​Italië​/​​Polen 2009. Drama van Lars von Trier. Met o.a. Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg.

Verontrustend portret van een geesteszieke vrouw, die na de dood van haar kind samen met haar man, een afstandelijke therapeut, naar hun huisje in het bos trekt. Eden noemen ze het, maar in handen van provocateur Von Trier verandert de paradijselijke natuur al snel in 'Satans kerk', bevolkt door pratende wolven en verminkte lichamen. De gruwelijk expliciete seks- en martelscènes zorgden voor de nodige controverse, maar Antichrist is als afspiegeling van de psyche van de maker - Von Trier leed aan een ernstige depressie - een overdonderend kunstwerk.

Go with Peace Jamil

2008 | Drama

Denemarken 2008. Drama van Omar Shargawi. Met o.a. Dar Salim, Khalid Alssubeihi, Munir Shargawi, Elias Samir Al-Sobehi en Amira Helene Larsen.

Speelfilmdebuut van de Deens-Palestijnse fotograaf Omar Shargawi (Kopenhagen, 1974) over een soenniet in Kopenhagen die een kettingreactie van geweld veroorzaakt als hij de sjiiet vermoordt die zijn moeder heeft gedood. Shargawi's rauwe scenario werd bijgewerkt door Mogens Rukov, de medeauteur van oa Dogme-klassieker Festen. Het resultaat is een indringend werk over eeuwenoude religieuze afkeer die niet gebonden blijkt aan plaats of tijd. De jury van het Rotterdamse filmfestival roemde de geslaagde regie en acteerprestaties, het fascinerende tempo en het gebruik van close-ups die de beperkingen van een besloten gemeenschap toepasselijk stileren. Goed voor de felbegeerde VPRO Tiger Award.

AFR

2007 | Fake documentaire

Denemarken 2007. Fake documentaire van Morten Hartz Kaplers. Met o.a. Morten Hartz Kaplers, Anders Fogh Rasmussen, Pia Kjsersgaard, Holger K. Nielsen en Vivi Nielsen.

Kunst heeft de plicht om de moraal en wetten van een maatschappij uit te dagen, vindt de Deense regisseur Morten Hartz Kaplers. In zijn fakedocumentaire wordt de Deense premier Anders Fogh Rasmussen vermoord door een extremist. In een knappe montage blikken hoogwaardigheidsbekleders zoals Kofi Annan, George W. Bush en Deense politieke kopstukken terug op de zaak. AFR geeft een zeer realistisch beeld van een land in shock. De film, die in thematiek sterk lijkt op Death of a President (2006), won in 2007 een (gedeelde) Tiger Award op het IFFR.

The Boss of It All

2006 | Komedie

Denemarken​/​​Zweden​/​​IJsland 2006. Komedie van Lars von Trier. Met o.a. Peter Gantzler, Iben Hjejle en Jens Albinus.

Komedie waarin de Deense eind-veertiger Ravn zijn IT-bedrijf wil verkopen aan een IJslandse onderneming. Zij willen echter alleen met de hoogste baas onderhandelen. Dat is een probleem, want Ravn heeft bij de oprichting een fictieve directeur gecreëerd, die hij alle pijnlijke beslissingen heeft laat nemen. De film ziet er niet uit; de cameravoering en de montage liet Von Trier over aan het computerprogramma Automavision.