Natalia López

Editor

Natalia López is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Jauja

2014 | Drama

Argentinië/Denemarken/Frankrijk/Mexico/Verenigde Staten/Duitsland/Brazilië/Nederland 2014. Drama van Lisandro Alonso. Met o.a. Viggo Mortensen, Ghita Nørby en Viilbjørk Malling Agger.

Roadmovie waarin een negentiende-eeuwse legerkapitein zijn weggelopen dochter zoekt in de wildernis van Zuid-Amerika.

Heli

2013 | Drama, Misdaad

Mexico/Nederland/Duitsland/Frankrijk 2013. Drama van Amat Escalante. Met o.a. Armando Espitia, Andrea Vergara, Linda González en Juan Eduardo Palacios.

De jonge, doodgoeie Heli vindt een partij cocaïne in de watertank op zijn huis. Hij besluit het spul weg te spoelen. De volgende dag wordt de voordeur ingebeukt door mannen die gekleed gaan in politie-uniformen. Vader wordt zonder pardon neergeknald, Heli en zusje Estela worden afgevoerd. Mexicaan Escalante (Sangre, Los bastardos) schetst met deze indringende, aardedonkere wraakfilm een vreselijk beeld van zijn vaderland. Het geweld komt van alle kanten en is niet te stoppen. Alles en iedereen is corrupt. Het kwam hem op veel kritiek te staan, maar er was ook lof: in Cannes werd Escalante vorig jaar bekroond als beste regisseur.

Post tenebras lux

2012 | Drama

Mexico/Frankrijk/Nederland/Duitsland 2012. Drama van Carlos Reygadas. Met o.a. Adolfo Jiménez Castro, Nathalia Acevedo en Willebaldo Torres.

In het ruige, associatieve en instinctieve Post tenebras lux ('licht na duisternis') ruimt Mexicaanse meester Reygadas plaats in voor zijn diepste gevoelens, herinneringen, dromen, wensen en angsten. Sprookjesachtig mooie beelden van een meisje dat door een majestueus landschap banjert worden afgewisseld door computerbeelden van een vuurrode duivel; existentiële discussies door beelden van een rugbywedstrijd. Op het festival van Cannes werd de film weggehoond, maar Reygadas mocht tot slot wel de prijs voor beste regie mee naar huis nemen.

Stellet licht

2007 | Drama

Mexico/Frankrijk/Nederland/Duitsland 2007. Drama van Carlos Reygadas. Met o.a. Cornelio Wall, Miriam Toews, Maria Pankratz en Jacobo Klassen.

Met een zes minuten durend openingsshot van een zonsopgang laat Reygadas er geen gras over groeien: ongeduldige kijkers kunnen meteen afhaken. Wie blijft zitten wordt getrakteerd op een poëtische meditatie over liefde en opoffering, in de stijl van meesters als Dreyer en Tarkovski. Het verhaal over een buitenechtelijke verhouding in een strengprotestantse gemeenschap in Mexico wordt gespeeld door echte mennonieten, wat een intrigerende mengeling van fictie en werkelijkheid oplevert. Traag en ernstig, maar laagdrempeliger dan Reygadas' eerdere werk (oa Japón). Won de juryprijs in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Natalia López op televisie komt.

Reageer