Stelvio Massi is regisseur en cameraman.
Er zijn 21 films gevonden.

Black cobra 2

1989 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1989. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Fred Williamson, Nicholas Hammond, Emma Hoagland, Oscar Daniels en Ned Hourani.

Williamson, een politieman uit Chicago, wordt in het kader van een uitwisselingsprogramma van Interpol naar Manila gestuurd, waar hij met een collega achter terroristen aangaat, die later de zoon van zijn collega en een vrouw ontvoeren. Tamme actiescenes. De hele film is trouwens weinig opwindend. Armoedig wat betreft produktie en spel. Regisseur Massi opereert wijselijkerwijs onder het pseudoniem Den Edwards.

Due assi per un turbo

1987 | Avonturenfilm

Zwitserland/Tunesië/Italië/Hongarije 1987. Avonturenfilm van Stelvio Massi, Giovanni Fago en Tonino Valerii. Met o.a. Philippe Leroy, Renato D'Amore, Christian Fremont, Alba Mottura en Cristina Pantaleon.

Deze tv-film gaat over twee vrienden die voor TIR werken, een internationaal transportbedrijf dat wordt geleid door een weduwnaar en zijn dochter. De film is opgenomen in de Sahara en op verschillende locaties in Europa, zelfs Moskou. Het verhaal gaat in wezen over de avonturen en lotgevallen van de twee vrachtwagenchauffeurs. De uitstekende produktie en kleurrijke locaties komen de film ten goede.

Black Cobra

1987 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1987. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Fred Williamson, Eva Grimaldi en Karl Landgren.

Een groep gewelddadige moordenaars wordt bestreden door Williamson. Een slecht gemaakte aktiefilm waarin zwak geacteerd wordt.

Speed cross

1980 |

Italië 1980. Stelvio Massi. Met o.a. Fabio Testi, Daniela Poggi en Vittorio Mezzogiorno.

Een groep gewelddadige moordenaars wordt bestreden door Williamson. Een slecht gemaakte aktiefilm waarin zwak geacteerd wordt.

Poliziotto solitudine e rabbia

1980 | Actiefilm, Misdaad

Duitsland/Italië 1980. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Maurizio Merli, Jutta Speidel, Arthur Brauss, Reinhard Kolldehoff en Francisco Rabal.

Een ex-politieman probeert samen met een oude makker die voor Interpol werkt een bende ontvoerders en moordenaars van rijke zakenmensen op te sporen en te elimineren. De speurtocht voert hen naar Berlijn. Goede actiescènes en het hoge tempo laten weinig ruimte voor opmerkelijke acteerprestaties maar houden de aandacht gaande.

Poliziotti solitudine e rabbia

1980 | Thriller

Duitsland/Italië 1980. Thriller van Stelvio Massi. Met o.a. Artur Brass, Jutta Speidel en Maurizio Merli.

De jonge bodyguard Toni doet zijn werk niet naar behoren: zowel hijzelf als zijn opdrachtgever worden door gangsters vermoord. Toni's vriend Nick,een ex-politieagent, zint op wraak en infiltreert in de gangster-organisatie. Daar wordt hij smoorverliefd op de aantrekkelijke Vivien

Cross shot

1980 | Misdaad

Italië 1980. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. John Saxon, Lee J. Cobb, Renzo Palmer, Rosanna Fratello en Thomas Hunter.

In een grote stad in Noord-Italië woedt een constante strijd tussen de commissaris van politie en een journalist. Een klein gangstertje doodt tijdens een mislukte overval op een postkantoor een politieman; de commissaris kamt de stad uit terwijl de journalist op de voorpagina diens harde, ouderwetse aanpak stevig bekritiseert. Als de gangster door een bendelid wordt gedood, staat iedereen versteld. Niemand gaat vrijuit, zelfs de journalist speelt met het leven van de gangster om meer lezers te trekken. Goede actiefilm.

C'era una volta la legge

1980 | Actiefilm, Sportfilm

Italië 1980. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Fabio Testi, Vittorio Mezzogiorno, José Luis de Vilallonga, Daniela Poggi en Jacques Herlin.

Twee Italianen - van wie er één politieman is - zullen meedoen aan motorkampioenschappen in Duitsland, maar een ex-nazi heeft de gokuitslagen vervalst en probeert deelnemers met intimidatie en geweld uit te schakelen. De helden ontmaskeren hem en winnen de race. Deze standaard-knokfilm, waarbij iedere klap op de geluidsband veelvoudig versterkt is, heeft een chaotisch, maar voorspelbaar scenario. De regie is zelfs in de cross- scènes zó futloos dat de betrekkelijk korte film eindeloos lijkt te duren.

Sbirro, la tua legge è lenta... la mia... no!

1979 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1979. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Maurizio Merli, Mario Merola en Carmen Scarpitta.

Een politieman, een deskundig bestrijder van de mafia, moet in Milaan enkele mysterieuze moorden onderzoeken. Eén van de slachtoffers is een machtige financier en jurist, maar de detective vermoedt dat de golf moorden niets te maken heeft met de georganiseerde misdaad. Gemiddelde politiefilm met goede actiescènes en een snel tempo.

Il Poliziotto scomodo

1979 | Actiefilm

Italië 1979. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Maurizio Merli, Massimo Serato, Mario Feliciani, Mimmo Palmara en Marco Gelardini.

Wanneer hij wordt overgeplaatst wegens zijn onorthodoxe methoden, zet een politie-inspecteur (Merli) zijn werk voort in een provinciestadje, waar brutale smokkeloperaties spoedig zijn aandacht opeisen. Italiaanse film in de stijl van DIRTY HARRY, maar zonder de dubbele bodem van die film. Rechttoe rechtaan actiewerk, met een sterke hoofdrol van Merli. Het onophoudelijk in- en uitgezoom van de camera komt de weergave van de gebeurtenissen niet ten goede. De onverklaarbare USA-titel luidt: CONVOY BUSTERS.

Poliziotto Sprint

1977 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1977. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Maurizio Merli, Giancarlo Sbragia, Lili Carati, Angelo Infanti en Orazia Orlando.

Een routine-actiefilm waarin een vage, slecht uitgewerkte policier-intrige als alibi dient voor een hele reeks auto-achtervolgingen, vakkundig georganiseerd door Remy Julienne en zijn stuntmannen. Wie op elkaar inrijdende en exploderende auto's het absolute einde vindt, krijgt hier waar voor z'n geld. Wie er ook een scenario in wil herkennen, moet elders terecht.

La banda del trucido

1977 | Misdaad

Italië 1977. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Tomas Milian, Luc Merenda, Katia Christine, Franco Citti en Elio Zamuto.

Een inspecteur lost een onmetelijk aantal (kruimel)misdaden op. De snelle opeenvolging van boeven levert geen climax op, en nauwelijks een verhaal.

Mark colpisce ancora

1976 | Thriller

Italië 1976. Thriller van Stelvio Massi. Met o.a. Franco Casparri, John Saxon, John Steiner, Marcella Michelangeli en Andrea Aureli.

Een agent weet te infiltreren in een terreurorganisatie. Hij moet dan meedoen met aanslagen, georganiseerd door een volslagen dolgedraaid politiek warhoofd, dat zelf ook weer gebruikt wordt. Conclusie: politiek bestaat niet alleen uit economie. Regisseur Massi staat op de titelrol als Stephen Massey. Ook bekend als THE .44 SPECIALIST.

Sweat And Fear Blood

1975 |

1975. Stelvio Massi. Met o.a. Giorgio Albertazzi, Franco Gasparri en Lee J. Cobb.

Een agent weet te infiltreren in een terreurorganisatie. Hij moet dan meedoen met aanslagen, georganiseerd door een volslagen dolgedraaid politiek warhoofd, dat zelf ook weer gebruikt wordt. Conclusie: politiek bestaat niet alleen uit economie. Regisseur Massi staat op de titelrol als Stephen Massey. Ook bekend als THE .44 SPECIALIST.

Mark il poliziotto spara per primo

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Franco Gasparri, Lee J. Cobb, Nino Benvenuti, Massimo Girotti en Ely Galleani.

Een ex-junk is commissaris bij de narcoticabrigade van Milaan geworden en wordt door Interpol naar Genua gestuurd om de drugshandel te ontmantelen. Hij krijgt contact met een ontsnapte krankzinnige die zijn moordplannen telefonisch aankondigt, maar die gemanipuleerd blijkt door een gangsterbons, een schijnbaar respectabele bankier die zelf bedreigd leek. Deze vlot gemaakte politiefilm naar DIRTY HARRY-model is een pleidooi voor eigenmachtig optreden, verpakt in allerhande opgeblazen gewelddadigheden. Een effectieve rol van veteraan Cobb.

Mark il poliziotto

1975 | Actiefilm

Italië 1975. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Franco Gasparri, Lee J Cobb, Giampiero Albertini en Giorgio Albertazzi.

Enkele raadselachtige moorden hebben met elkaar gemeen dat ze via symbolen worden aangekondigd en dat de doden medeverantwoordelijk waren voor de bouw van een brug die instortte. Inspecteur Terzia vindt de geestelijk gestoorde moordenaar, ooit zelf het slachtoffer van de instorting. Een niemendalletje waarin de toevalstreffers het zwakke acteren overtreffen. De eerste uit de MARK-serie.

La Legge violenta della squadra anticrimine

1975 | Drama, Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Drama van Stelvio Massi. Met o.a. John Saxon, Lee J. Cobb, Lino Capolicchio, Antonella Lualdi en Thomas Hunter.

De controverse tussen een politiechef en een journalist die hem eigenmachtig optreden verwijt, loopt hoog op wanneer deze de jacht opent op een jonge gangster die per ongeluk een agent heeft neergeschoten. Sensationele beschuldigingen in de krant leiden tot vergroting van de oplage van de krant en ontheffing van de politieman uit zijn functie, zodat de gangster als kleine zelfstandige geliquideerd wordt door het misdaadsyndicaat. Deze dynamische politiefilm in Don Siegel-stijl heeft een vergelijkbaar bedenkelijke strekking die vóór de almacht van de politie is, maar heeft tevens een sterke rolbezetting. GB/USA-titel: CROSS SHOT.

Squadra volante

1974 | Misdaad

Italië 1974. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Tomas Milian, Gastone Moschin en Stefanie Casini.

Inspecteur Ravelli neemt wraak op bendeleider Marseillas die ooit zijn vrouw heeft gedood. Deze ongenaakbare killer werd verpakt in een armetierige film.

5 donne per l'assassino

1974 | Mysterie

Italië 1974. Mysterie van Stelvio Massi. Met o.a. Francis Matthews, Pascal Rivault en Howard Ross.

Een zwakke film met slechte acteurs en een thema dat al vele malen verfilmd is, en beter. Een journalist onderzoekt de mysterieuze moorden op vijf vrouwen, maar het geheel is niet erg spannend.

Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

1972 |

Italië 1972. Giuliano Carmineo. Met o.a. Annabella Incontrera, George Rigaud, George Hilton en Edwige Fenech.

Een zwakke film met slechte acteurs en een thema dat al vele malen verfilmd is, en beter. Een journalist onderzoekt de mysterieuze moorden op vijf vrouwen, maar het geheel is niet erg spannend.

C'è Sartana... vendi la pistola e comprati la bara

1970 | Western

Italië 1970. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Charles Southwood, Erika Blanc, Piero Lulli en Linda Sini.

Giuliano Carnimeo, bedreven in het snel en goedkoop produceren van Italo-genrewerk in diverse soorten en maten, regisseerde onder zijn Anthony Ascott-pseudoniem dit slotdeel in de Sartana-reeks. Revolverheld annex premiejager annex speurneus Sartana (Hilton in de vleermuisrol die in andere delen werd gespeeld door Gianni 'John' Garko) duikt in een smerig goudtransportzaakje. Aan de opdrachtgever zit een bederfluchtje en concurrent Sabata (Southwood in wit kostuum plus parasol) loopt in de weg. Vermakelijke spaghettiwestern vol knallende karikaturen, met oogstrelende fotografie in 2.35-TechniScope van Stelvio Massi. Heerlijke Francesco De Masi-muziek.