Minoru Oki

1923 -2009 Acteur

Minoru Oki (1923-2009) is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Wasurerarenu Hitobito

2000 |

Japan 2000. Shinozaki Makoto. Met o.a. Kamazi Kyoko, Aoki Tomio, Utsumi Keiko, Minoru Oki en Tatsuya Mihashi.

Shogun Assassin

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Robert Houston en Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Masahiro Tomikawa, Kayo Matsuo, Minoru Oki en Shoji Kobayashi.

Zich baserend op de volkslegende Wolf met kind regisseerde Kenji Misumi in 1971-72 de KOZURE OHKAMI-trilogie, die bestond uit de delen SWORD OF VENGEANCE, LIGHTNING SWORDS OF DEATH en BABY CART AT THE RIVER STYX. De eerste twee delen zijn in Nederland nimmer uitgebracht, het laatste deel werd ooit vertoond in een volledig versneden versie. SHOGUN ASSASSIN is opnieuw ditzelfde derde deel, ditmaal nog verder aan flarden gesneden en aangevuld met ca. 12m actiewerk uit het eerste deel. Het geheel is in het Engels nagesynchroniseerd onder regie van Houston. Zo ging een trilogie kansloos ten onder.

Lone Wolf and Cub: White Heaven in Hell

1974 | Actiefilm

Japan 1974. Actiefilm van Yoshiyuki Kuroda. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Akihiro Tomikawa, Minoru Oki en Kyôichi Satô.

In dit zesde en laatste deel van de op een succesvolle manga gebaseerde filmreeks probeert de in ongenade geraakte hoofdpersoon, die - vergezeld door zijn zoontje in een kinderwagen - een bloedig spoor trekt door feodaal Japan, eindelijk wraak te nemen op degene die zijn vrouw liet vermoorden en verantwoordelijk was voor zijn ongelukkige bestaan. Maar de schurk zet zijn met dolken jonglerende dochter in, én een geheimzinnige groep mystieke ninja's. Het enigszins maffe slot van een serie waaraan Tarantino met z'n Kill Bill nog een puntje had kunnen zuigen.

Lone Wolf and Cub: Baby Cart at the River Styx

1972 | Actiefilm

Japan 1972. Actiefilm van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Akiji Kobayashi en Kayo Matsuo.

Een uiterst capabele huurmoordenaar, de onteerde Japanse staatsbeul Ogami (Wakayama), duwt zijn driejarige zoontje in een handkarretje door zeventiende-eeuws feodaal Japan op weg naar zijn volgende slachtoffer. Weerstand komt van tientallen ninja's met als hoogtepunt het gevecht tegen de 'goden van de dood', drie broers die knokken met ijzeren klauwen, knotsen en vuisten. Deze Lone Wolf is de tweede in de invloedrijke zesdelige stripverfilming van de vroege jaren 70. De serie werd beroemd vanwege de staccato vechtscènes, de bloedfonteinen, de rondvliegende ledematen (en oren en neuzen) en de sfeervolle Sergio Leone-achtige cinematografie.

Kozureookami

1972 | Drama, Actiefilm, Fantasy

Japan 1972. Drama van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Kayo Kobayashi, Shogen Nittashin Kichida en Kayo Matsuo.

Een intrigerende martial arts-film waarin een werkloze beul samen met zijn tweejarige zoontje het land doorkruist en onderweg af te rekenen krijgt met allerlei tegenstanders. De film is niet alleen boeiend door de knappe actiescènes maar vooral door de fascinerende vader/zoonrelatie die door Misumi teder wordt geschetst. Ook het vleugje fantastiek draagt bij tot de aparte sfeer van het geheel. Beter bekend onder de Engelse titel BABY CART AT THE RIVER STYX.

Kamikaze Yaro - Mahiru no Ketto

1967 | Thriller

Japan 1967. Thriller van Kinji Fukasaku. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Ken Takakura en Minoru Oki.

Na WO II zoekt de zoon van een militair, die vermoord is wegens verduistering van twintig miljard yen, naar de drie moordenaars van zijn vader. Een thriller van Kinji Fukasaku, die twee bekendste gezichten uit het genre, Shinichi (later 'Sonny') Chiba en Ken Takakura, samen in een film laat spelen.

Kunoichi Ninpo

1965 | Avonturenfilm, Historische film

Japan 1965. Avonturenfilm van Sadao Nakajima. Met o.a. Mari Yoshimura, Sanae Nakahara, Yumiko Nogawa en Minoru Oki.

Vijf jonge vrouwen worden naar de slaapkamer van een leenheer geleid om het nageslacht van laatstgenoemde veilig te stellen; zijn vrouw is namelijk onvruchtbaar. Avonturenfilm die historisch gezien van grote waarde is.

Makkana Koi no Monogatari

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Umeji Inoue. Met o.a. Mariko Okada, Teruo Yoshida, Hironi Sakaki en Minoru Oki.

Een ex-jazz pianist, nu inspecteur van politie, krijgt opdracht een ring van drugshandelaren op te rollen. Een curieuze Japanse thriller, geproduceerd door een regisseur die expert is op dit gebied. De muziek en de femme fatale zijn overduidelijk gekopiëerd van Amerikaanse voorbeelden.

Dai Satsujin

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Eichi Kudo. Met o.a. Kotaro Satomi, Ryutaro Otomo, Minoru Oki en Shiro Osaka.

Ergens in de 17e eeuw sluit de jonge samoerai Jimbo zich aan bij een volksbeweging tegen de tirannie van Sjogoen Sakai. Typische samoerai-film die alle elementen bevat die voor liefhebbers vereist zijn voor een dergelijke film.

Anata kaimasu

1956 |

Japan 1956. Masaki Kobayashi. Met o.a. Yunusuke Ito, Minoru Oki, Keiko Kishi en Keyi Sata.

Ergens in de 17e eeuw sluit de jonge samoerai Jimbo zich aan bij een volksbeweging tegen de tirannie van Sjogoen Sakai. Typische samoerai-film die alle elementen bevat die voor liefhebbers vereist zijn voor een dergelijke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Minoru Oki op televisie komt.

Reageer