Altan Erkekli

Acteur

Altan Erkekli is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Günesi gördüm

2009 | Drama

Turkije 2009. Drama van Mahsun Kirmizigül. Met o.a. Mahsun Kirmizigül, Erol Demiröz, Altan Erkekli, Emre Kinay en Yildiz Kultur.

Istanbul Tales

2005 | Fantasy, Komedie, Drama

Turkije 2005. Fantasy van Umit Unal, Kudret Sabanci, Yüksel Yolcu, Omur Atay en Selim Demirdelen. Met o.a. Altan Erkekli, Azran Akin, Erkan Can en DJ Bulent.

Vijf variaties op sprookjes met als terugkerend motief de moord op een gangsterbaas die elke keer vanuit een nieuwe invalshoek in beeld of ter sprake komt. Hoewel er vijf filmmakers bij betrokken waren, is het ritme van de film constant. De film is controversieël in Turkije, door thema's als travestie, homoseksualiteit en prostitutie.

Vizontele Tuuba

2004 | Komedie, Drama

Turkije 2004. Komedie van Yilmaz Erdogan. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Altan Erkekli, Tugba Ünsal en Tarik Akan.

Vizontele, over een Turks bergdorpje waar in 1974 de televisie zijn intrede doet, werd in 2001 het grootste kassucces uit de Turkse filmgeschiedenis. De bijna even succesvolle opvolger, Vizontele Tuuba, gaat door waar Vizontele ophield. In 1980 - het land verkeert in een politieke chaos - keert de jonge Yilmaz vanuit de stad terug naar het bergdorpje. Tegelijk met hem arriveert een verbannen, linkse leraar in het dorp. Hij stelt zich voor als de nieuwe directeur van de bibliotheek. Probleem: er is helemaal geen bibliotheek. Op initiatief van de dorpsgek wordt er een gebouwd. Maar voor wie. De dorpelingen kibbelen liever over politiek, of kijken naar Dallas. Waarschijnlijk vooral leuk voor Turkse Nederlanders, die de lokale sterren kennen en bekend zijn met de historische context.

Vizontele

2001 | Komedie, Drama

Turkije 2001. Komedie van Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Altan Erkekli, Cem Yilmaz en Cezmi Baskin.

De introductie van televisie heeft heel wat teweeg gebracht. Ook in een klein Turks plaatsje in 1974. Filmmakers Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak blikken in deze komedie terug op de tijd dat ook daar de tv zijn intrede deed. De plaatselijke bioscoopboer vindt het helemaal niks, maar de burgemeester is enthousiast. Hij probeert de bouw van een televisiemast op de hoogste berg in de omgeving te organiseren. Het begin van een hoop praktisch gedoe en een ideologische strijd onder de dorpsbewoners. In Turkije oogstte Vizontele veel lof, maar over de grens werd de Turkse humor slecht begrepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Altan Erkekli op televisie komt.

Reageer