Kenji Misumi

Regisseur

Kenji Misumi is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Lone Wolf and Cub: Baby Cart at the River Styx

1972 | Actiefilm

Japan 1972. Actiefilm van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Akiji Kobayashi en Kayo Matsuo.

Een uiterst capabele huurmoordenaar, de onteerde Japanse staatsbeul Ogami (Wakayama), duwt zijn driejarige zoontje in een handkarretje door zeventiende-eeuws feodaal Japan op weg naar zijn volgende slachtoffer. Weerstand komt van tientallen ninja's met als hoogtepunt het gevecht tegen de 'goden van de dood', drie broers die knokken met ijzeren klauwen, knotsen en vuisten. Deze Lone Wolf is de tweede in de invloedrijke zesdelige stripverfilming van de vroege jaren 70. De serie werd beroemd vanwege de staccato vechtscènes, de bloedfonteinen, de rondvliegende ledematen (en oren en neuzen) en de sfeervolle Sergio Leone-achtige cinematografie.

Kozureookami

1972 | Drama, Actiefilm, Fantasy

Japan 1972. Drama van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Kayo Kobayashi, Shogen Nittashin Kichida en Kayo Matsuo.

Een intrigerende martial arts-film waarin een werkloze beul samen met zijn tweejarige zoontje het land doorkruist en onderweg af te rekenen krijgt met allerlei tegenstanders. De film is niet alleen boeiend door de knappe actiescènes maar vooral door de fascinerende vader/zoonrelatie die door Misumi teder wordt geschetst. Ook het vleugje fantastiek draagt bij tot de aparte sfeer van het geheel. Beter bekend onder de Engelse titel BABY CART AT THE RIVER STYX.

Zatoichi chikemuri Kaido

1969 | Avonturenfilm

Japan 1969. Avonturenfilm van Kenji Misumi. Met o.a. Shintarô Katsu, Jushiro Konoe, Miwa Takada en Mie Nakao.

De jonge Ryota vergezelt Zato Ichi, die op zoek is naar zijn vader. Het vervolg van de serie over de blinde samoerai Zato Ichi.

Daimajin Ikaru

1968 | Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1968. Avonturenfilm van Kenji Misumi. Met o.a. Kojiro Hongo, Shimo Fujimura, Taro Marui en Takashi Kanda.

De god Majin woont dichtbij een meer en zijn toorn wordt gewekt door een invasie op zijn grondgebied. Een soort vervolg op DAIMAJIN, dat bijna een herverfillming is. Het resultaat is minder, maar voor een op zich zelf staande film ontbreekt het niet aan kwaliteit of betovering.

Shojo ga Mita

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Kenji Misumi. Met o.a. Ayako Wakao, Michiyo Ookusu, Kenzaburo Joh en Fukuko Sayo.

Een jong meisje wordt verleid door de nieuwe priester die de leiding over het klooster heeft. Een melodrama waarin alle kansen worden verspeeld door te overdreven sentimentaliteit.

Shaka

1963 | Historische film, Biografie

Japan 1963. Historische film van Kenji Misumi. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Shintarô Katsu, Machiko Kyo en Raizo Ichikawa.

Het verhaal van prins Siddharta, de toekomstige Boeddha. Voor de Japanse film uit die tijd een superproduktie (zeer lang, in stereo, een aanzienlijke hoeveelheid decors, 70mm en duizenden extra's). Een film die ermee door kan, maar te oppervlakkig is. Is in de hele wereld te zien geweest.

Kiru

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Kenji Misumi. Met o.a. Raizo Ichikawa, Mayumi Nagisa, Jun-Ichiro Narita, Masayo Banri en Shigeru Amachi.

De jonge Shingo, expert in het schermen, besluit de moord op zijn vader en zus te wreken. Een actiefilm die kenmerkend is voor de Japanse film uit die tijd. Op alle fronten erg eenduidig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kenji Misumi op televisie komt.

Reageer