Waldemar Kownacki

Acteur

Waldemar Kownacki is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Král sokolu

2000 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Duitsland/Hongarije/Tsjechië/Slowakije/Polen/Frankrijk 2000. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Brano Holicek, Vladimir Jedlovsky, Waldemar Kownacki, Klara Jandova en Juraj Kukura.

Als de vader van de vijftien-jarige Thomas (Holicek) door de wolven gedood wordt, wil hij samen met zijn grootvvader aan de gevreesde slotheer Balador (Kukura) een stukje land vragen om de grond te bewerken zodat ze in leven kunnen blijven. Tenslotte was Thomas` vader paardenknecht bij Balador. Als zij de stoute schoenen hebben aangetrokken en zich in de burcht wagen, blijkt het een vrolijke boel te zijn vanwege de verjaardag en tegelijkertijd de verloving van Baladors dochter Formina (Jandova). Ze ontdekken dat valkenier Iver (Langmajer) van het feestgedruis listig gebruik maakt om middels een intrige de positie in te nemen van de in ongenade gevallen Vagan (Kownacki). Thomas die voor geen kleintje vervaard is, zorgt er voor dat Vagan weer in ere wordt hersteld. Hij wordt beloond met het valkeniersschap en grootvader krijgt zijn lapje grond. Een aardige sprookjesfilm met spontaan spel van de jeugdige hoofdrollen. Het eenvoudige gestructureerde scenario van Ondrej Sulaj is gebaseerd op het jeugdboek van Josef Cíger Hronský. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

Stanislaw is Anna

1986 | Muziek, Drama, Historische film

Polen 1986. Muziek van Kazimierz Konrad en Piotr Stefanik. Met o.a. Anna Ka[KA1]zmierczak, Waldemar Kownacki, Mieczyslaw Voit, Anna Milewska en Marek Derlaci[KA1]nski.

Een experimentele film, die in pantomime de zeventiende- eeuwse liefdesgeschiedenis van een broer en een zus vertelt, die de zegen van de paus kregen maar niet konden trouwen omdat de zus overleed. Een indrukwekkend tableau op de neo-romantische muziek van Mieczyslaw Karlowicz.

Czwartki ubogich

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Sylwester Szyszko. Met o.a. Waldemar Kownacki, Grazyna Dylag, Marzena Trybała, Włodzimierz Musiał en Czesław Jaroszy[KA1]nski.

Een jonge arts ontdekt dat feiten omtrent een ongeluk worden achtergehouden. Zijn pogingen de waarheid boven tafel te krijgen worden evenwel bemoeilijkt door een liefdesaffaire. Ordinaire love-story met de pretentie morele waarden te onderzoeken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Waldemar Kownacki op televisie komt.

Reageer