Alan Bunce

Regisseur, Acteur

Alan Bunce is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le triomphe de Babar

1991 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk/Canada 1991. Animatie van Alan Bunce.

Babar, omstreeks 1935 gecreëerd door Jean en Laurent de Brunhoff, is inmiddels over de hele wereld bekend. De jonge lezers hebben het karakter vreemd genoeg nooit als gedateerd afgedaan. Zeven schrijvers en tekenaars werkten aan het verhaal van de overwinning van de olifanten op de neushoorns toen Babar alleen nog de hele jonge koning van Célesteville was. Hij vertelt in deze film dit verhaal aan zijn kinderen, inclusief de ontdekking van het maagdelijke bos en de schilderachtige personages, zoals Zéphir, Crocodile, Cornélius, Pompadour, Céleste, La Vieille Dame, Rataxès, etc. Het gaat om een binnen het genre zeer geslaagde en dus unieke film, vol fantasie en humor. Degene die verantwoordelijk was voor de animatie, John Laurence, was in feite mede-regisseur. Unieke Nederlandse nasynchronisatie van Frank Ketelaar en Kees Prins. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: Christian Alers, Marie Vincent, Vincent Barazoni, Marie-Eugénie Marechal, Jean-Pierre Darras, Nelly Benedetti, Bernard Alane, Jacques Balutin, Régis Ivanov, Henri Labussière.

Babar The Movie

1989 | Animatie, Familiefilm

Canada/Frankrijk 1989. Animatie van Alan Bunce. Met o.a. Elizabeth Hanna, Gavin Magrath en Gordon Pinsent.

Een onderhoudende tekenfilm van speelfilmlengte, die gebaseerd is op de klassieke kinderboeken van Jean en Laurent de Brunhoff. De uitsluitend doelgerichte (en ongeïnspireerde) animatie wordt vergoelijkt door het innemende verhaal, dat jonge kinderen beslist zal aanspreken. Gordon Pinsent, Gavin Magrath, Elizabeth Hanna, Sarah Polley en Chris Wiggins leenden hun stemmen.

Homicidal

1961 | Horror

Verenigde Staten 1961. Horror van William Castle. Met o.a. Glenn Corbett, Patricia Breslin, Jean Arless, Eugenie Leontovich en Alan Bunce.

Deze film, gevuld met de meest afgrijselijke gebeurtenissen, is bijna echte horror. Het speelt in een oud spookachtig huis.

Sunrise at Campobello

1960 | Biografie

Verenigde Staten 1960. Biografie van Vincent J. Donehue en Vincent Donehue. Met o.a. Ralph Bellamy, Greer Garson, Hume Cronyn, Jean Hagen en Ann Shoemaker.

Een oprecht verhaal over president Franklin Delano Roosevelt, zijn politieke strijd en zijn manhaftig gevecht tegen polio. Goed geacteerd. Bellamy en Garson zí[KA1]jn gewoon het echtpaar Roosevelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Bunce op televisie komt.

Reageer