Giya Kancheli

Componist

Giya Kancheli is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Kuss des Bären

2002 | Fantasy, Familiefilm

Duitsland/Frankrijk/Spanje/Rusland/Zweden/Italië 2002. Fantasy van Sergey Bodrov. Met o.a. Joachim Król, Rebecka Liljeberg, Keith Allen, Maurizio Donadoni en Anne-Marie Pisani.

Circusmeisje Lola (Liljeberg) koopt een berenjong en noemt hem Misha. Lola is een eenzaam typ en hangt steeds meer aan Misha. Op een dag vindt Lola niet haar beer in de kooi, maar een jongeman (Bodrov jr). Misha blijkt een vormveranderaar, een wezen dat volgens Siberische legenden van mens naar beer kan veranderen en terug. Misha blijft Lola vergezellen op haar circusreizen die haar via Zweden en Duitsland naar Spanje voeren. Scenarist-regisseur Bodrov (Prisoner of the Mountain) wist schrijf-steun los te weken van niemand minder dan Terrence Malick, de legendarische filmmaker die hij adoreert. Er kwam een donker Russisch sprookje met poëtische kantjes uit de pen. 'Een soort Beauty and the Beast,' liet Bodrov zelf weten in een interview, en voegde er aan toe dat de gecompliceerde logistiek van de internationale co-productie hem hoofdpijn bezorgd had. Enkele rommelige onevenwichtigheden in Bear's Kiss zijn daarmee verklaard. De beelden zijn machtig, de muziek magisch en het spel van supertalenten Liljeberg (Fucking Åmål) en Bodrov jr (Brother) naar behoren. Bear's Kiss had geniaal kunnen zijn als er meer harmonie uit sprak.

Emporte-moi

1999 | Drama

Frankrijk/Canada/Zwitserland 1999. Drama van Léa Pool. Met o.a. Karine Vanasse, Pascale Bussières, Miki Manojlovic, Alexandre Mérineau en Charlotte Christeler.

Het is 1963. De dertienjarige Hanna (Vanasse) is 13 en woont in Montréal. Ze heeft een moeilijke leeftijd, ze is geen meisje meer maar ook nog geen vrouw. Hanna heeft veel ruzie met haar ouders. Duidelijk is wel dat ze veel van haar kwakkelende, hardwerkende moeder (Bussières) houdt. Meer moeite heeft ze met haar vader (Manojlovic), overlevende van de holocaust en miskend schrijver. Haar broer Paul (Mérineau) is haar enige houvast. Op een middag ziet Hanna in de bioscoop de Godard-film 'Vivre Sa Vie'. Gefascineerd door het motto van de film; leef je leven zoals het komt, blijft het Hanna bezighouden, echter vergetend dat er ook grenzen zijn. Langzaamaan neemt Hanna het motto over. Samen met haar broer en vriendin Laura, die ze al bij de film zag en later op een feestje ontmoet, ontdekt ze haar ambivalente sexuele gevoelens. Op een bepaald moment wordt haar duidelijk dat het motto van de Godard-film iets anders inhoudt. Namelijk dat je vrij bent om te leven als je wilt, maar dat daarbij de verantwoordelijkheid komt om het goed te doen en dat je die verantwoordelijkheid ook zelf moet dragen. Een bijzondere film met een steengoede rol van Karine Vanasse.

Pustynia

1991 |

SU 1991. Mikhail Katz. Met o.a. Mais Sarkisian, Aleksandr Stanilov, Nikolai Pastukhov, Vladimir Shelkov en Aleksei Yakubov.

Een film naar het boek van Leonid Andrejev, geschreven rond 1900. Een frisse kijk op de figuur van Judas: hij is hier een trouw en gehoorzaam discipel die de schuld voor het verraad op zich neemt om mensen te behoeden voor de oerzonde. Judas' verraad wordt gezien als een offer dat de leerling brengt aan de Meester en aan de puurheid en heiligheid van Zijn leer. Hebreeuws is de voertaal in deze film en dat doet heel bijbels en authentiek aan.

Neskolko Intervyu Po Lichnym Voprosam

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Lana Gogoberidze. Met o.a. Sofiko Chiaureli, Salome Kancheli, Ketevan Orakhelashvili, Ketevan Bochorishvili en Zhanri Lolashvili.

Deze film, die over een vrouw gaat en door een vrouw geregisseerd is, beslaat dertig jaar uit het leven van de hoofdpersoon, een toegewijde journaliste, die haar tijd verdeelt tussen haar werk en haar gezin. Op deze manier leidt ze een gelukkig leven, totdat ze ontdekt dat haar man ontrouw is. Dit brengt haar ertoe zichzelf een groot aantal vragen te stellen. Is haar huwelijk nog te redden? Dit internationale thema is goed ontvangen. USA-titel: SEVERAL INTERVIEWS ON PRIVATE MATTERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giya Kancheli op televisie komt.

Reageer