Sandi Sissel: camera.
Er zijn 15 films gevonden.

New York Minute

2004 | Komedie, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 2004. Komedie van Dennie Gordon. Met o.a. Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Eugene Levy, Andy Richter en Riley Smith.

De tweelingzusjes Jane en Roxy Ryan zijn tegenpolen: de een doet hard haar best een prestigieuze beurs te winnen waarmee ze in Oxford kan gaan studeren, de ander spijbelt voortdurend en droomt van een carrière als drummer. De voorzienigheid, en niets dan de voorzienigheid, voert beide zusjes op dezelfde dag naar New York waar ze ontdekken dat ze minder verschillend zijn dan ze altijd dachten. De Ryans worden gespeeld door de eeneiige tweeling Ashley en Mary-Kate Olsen, die als baby furore maakte in de sitcom Full House. New York Minute was beduidend minder succesvol.

Yellow Card

2000 | Romantiek, Sportfilm, Drama

Zimbabwe 2000. Romantiek van John Riber. Met o.a. Leroy Gopal, Lazarus Boora, Walter Muparutsa, Yvette Ogiste-Muchenje en Pedzisai Sithole.

Regisseur Riber en zijn researchers merkten dat de Zimbabweaanse tiener zich bezighoudt met seks, moraal, religie, cultuur, media, school, carrière, ouders, zwangerschap, ambitie, passie, leeftijdsgenoten, relaties, HIV, muziek, alcohol en de houding jegens seksualiteit. Riber stopte het allemaal in zijn Yellow Card. En meer, want zijn lichte drama gaat voornamelijk over voetbal en verantwoordelijkheid. Tiyane (Gopal) is een 17-jarige arbeidersjongen met veel noten op zijn zang. Hij is knap, goed op school, en een voetbalster voor de plaatselijke Hyena's, met de droom om ooit voor Manchester United uit te komen. Meisjes laat hij liever links liggen, totdat hij in een vlaag van passie Linda (Mambo) zwanger maakt. Yellow Card bevat boodschappen voor tieners, maar ontstijgt het schooltvgehalte ruimschoots vanwege mooi camerawerk, voetbal als spiegel voor emoties, heerlijke moderne Afrikaanse muziek en aardig spel van acteurs van wie sommigen lokale sterren zijn.

Barney's Great Adventure

1998 | Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Steve Gomer. Met o.a. Trevor Morgan, Diana Rice, Kyla Pratt, George Hearn en Shirley Douglas.

De jongen Cody verveelt zich rot op de boerderij van opa en oma. Dan verschijnt er een twee meter hoog speelgoedbeest, dat paars is en leeft. Het is Barney. Hij is ontstaan door de levendige fantasie van Cody, zegt hij. En het blijkt moeilijk om zo'n donzige dinosaurus weg te fantaseren. Er komt zelfs nog een wens-ei bij, dat kwijtraakt en waar iedereen achteraan gaat. Barney, die zijn carrière begon op tv en bijzonder populair is in Amerika, presenteert zich als sullige pretzoeker die hamert op de kracht van de verbeelding. Kinderachtig voor 7+, fascinerend voor eronder.

The Reef

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Sela Ward, Timothy Dalton, Alicia Witt, Leslie Caron en Hannah Taylor-Gordon.

Anna Leath en Charles Darrow waren voor elkaar bestemd maar na jaren scheidden hun wegen. Net als Darrow op de trein stapt om zijn geliefde eindelijk terug te zien in Frankrijk, krijgt hij van Anna bericht dat ze hem onmogelijk kan ontvangen. Ontroostbaar stort Darrow zijn hart uit bij een medepassagier, de jonge Sophy Viner

Night Sins

1997 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Valerie Bertinelli, Harry Hamlin, Karen Sillas, Martin Donovan en David Marshall Grant.

FBI-agente Megan O'Malley krijgt de opdracht om in Dear Lake, een plaatsje waar ogenschijnlijk nooit iets gebeurt, de verdwijning van de achtjarige Josh te onderzoeken. Het onderzoek levert echter een reeks van verdwijningen en moorden op die zelfs twintig jaar terug gaan. De plaatselijke politieofficier Mitch, die na een traumatische ervaring in Miami naar Dear Lake is gekomen, helpt Megan bij haar recherchewerk. Zijn interesse in de FBI-agente groeit snel en deze aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Met vereende krachten wordt er op de ontvoerder gejaagd en stukje bij beetje wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt in Dear Lake

The Great Mom Swap

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Jonathan Prince en Jonathan Pryce. Met o.a. Shelley Fabares, Valerie Harper, Sid Caesar, Mary Kate Schellhoudt en Hillary Tuck.

De intelligente, maar niet bepaald populaire Terry Venessi (Schellhoudt) komt uit een arbeidersgezin en is de tegenpool van de domme, rijke, verwende cheerleader Karen Ridgeway (Tuck). Karen heeft er geen problemen mee om het biologie-practicum van Terry in het honderd te laten lopen. Deze laatste wreekt zich op een zodanige manier dat de school - door een brand - twee dagen gesloten moet worden. De zaak komt voor de kinderrechter en deze heeft een originele straf in petto: de meisjes moeten dertig dagen lang van gezin wisselen, zodat ze kunnen ondervinden hoe de ander leeft. Voorspelbare komedie die als enig pluspunt Caesar heeft, die als grootvader van Schellhoudt elke scène steelt waarin hij zit. Maryedith Burrell baseerde haar scenario op een roman van Betsy Haynes, die het gebrek aan communicatie tussen kinderen en ouders aanklaagt. Sandi Sissel stond in voor de fotografie.

Dad, The Angel & Me

1995 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Komedie van Rick Wallace. Met o.a. Judge Reinhold, Stephi Lineburg, Carol Kane, Alan King en Eve Gordon.

De tien-jarige Lineburg is verplicht bij haar vader te gaan wonen, als haar moeder bij een auto-ongeval om het leven komt. Haar vader, Reinhold, is psychiater, schrijver en vooral vrouwenversierder en helemaal niet blij met de gedachte een arrogant wicht met hem mee te zeulen. Zij voelt evenmin veel voor die vervelende, egocentrische kerel die haar nooit aandacht heeft geschonken. Dan verschijnt haar beschermengel, Kane. Een voorspelbaar, suikerzoet verhaaltje over een vader en dochter relatie die niet klikt. Hemelse tussenkomst is vereist om alles in het reine te trekken. Zelfs de kleinsten trappen hier niet in. Idioot scenario van Josh Goldstein, in beeld gebracht door Sandi Sissel.

Rebel Highway: Dragstrip Girl

1994 | Familiefilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Mary Lambert. Met o.a. Mark Dacascos, Raymond Cruz, Maria Caledonio, Traci Lords en G. Adam Gifford.

Een verveelde tiener van rijke ouders is een snoesje om te zien, maar tegelijkertijd een dom gansje. Ze laat zich besmoezen door een knappe, donkere jongeman, die de kost verdient met het stelen van auto's. Ze gaat door de knieën voor zijn knalrode Cadillac cabriolet en springt aan boord voor een opwindende rit, inclusief een nachtelijk drag race. Goede B-film naar oud recept.

Full Eclipse

1994 | Actiefilm, Sciencefiction, Misdaad, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Anthony Hickox. Met o.a. Mario Van Peebles, Patsy Kensit, Anthony John Denison, Jason Beghe en Bruce Payne.

In naam der gerechtigheid het geweld verheerlijkende actiefilm die in de toekomst speelt, met fijne fascistoïde trekjes. Wie toch wil gaan kijken moet weten waarover het gaat: duistere geesten bij de Amerikaanse politie dienen gedeprimeerde korpsleden een serum toe dat ze onkwetsbaar maakt met de bedoeling ze als genadeloze, efficiënte vechtmachines in te zetten. Alwaar vrouwe Justitia faalde of niet snel genoeg is met oordelen, corrigeren deze enge machthebbers de maatschappij. Sympatico Van Peebles gaat er in zijn uppie tegen in. Wat zonde van Mario's talent, voor zo ver hij dat heeft. Het scenario voor deze snertfilm werd in elkaar gezet door Christian Matheson en Michael Reaves. Het camerawerk is van Sandi Sissel.

Camp Nowhere

1994 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Jonathan Prince en Jonathan Pryce. Met o.a. Jonathan Jackson, Peter Scolari, Christopher Lloyd, Wendy Makkena en Melody Kay.

Flauwe zomerkampfilm met de gebruikelijke ingredi[KA3]enten: een bullebak (Keegan), een kneus die een held wordt (Jackson) en een getikte kampbeheerder (Lloyd). Jackson haat dit soort vakantie-oorden en kan ex-leraar Lloyd ertoe overhalen enkele bouwvallige hutten te huren waar zij twee vakantiemaanden kunnen doorbrengen met junk-food en avontuurlijk nietsdoen. Het paradijs stort in als enkele ouders onverwacht op bezoek komen. Bevat enkele leuke momenten, maar is veel te voorspelbaar. Jackson is wel om aan te zien, maar de ouders van de jongelui zijn stuk voor stuk druiloren en Lloyd portretteert weer eens een maatschappelijke mislukkeling. Scenario van Andrew Kurtzman en Eliot Wald. Fotografie van Sandi Sissel. Gedraaid in Panavision voorzien van Dolby-geluid.

In the Company of Darkness

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van David Anspaugh. Met o.a. Helen Hunt, Jeff Fahey, Steven Weber, Juan Ramirez en Dan Conway.

Als de politie van Riverside in Wisconsin Kyle Timler (Weber) ervan verdenkt een seriemoordenaar te zijn, is de bewijsvoering tegen hem niet rond te krijgen. Gina Pulasky (Hunt) is net tot het korps toegetreden en zij stemt erin toe als lokeend te fungeren. Film waarin de scenaristen geprobeerd hebben de kijker lang in twijfel te houden met deed-ie-het-nu-wel of deed-ie-het- nu-niet, maar waarvan je de afloop al mijlen ver van te voren ziet aankomen. Het spel en de regie zijn keurig, maar het is allemaal beslist niet zo opwindend als de vooraankondigingen je zouden willen doen geloven.

The People Under the Stairs

1991 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1991. Horror van Wes Craven. Met o.a. Everett McGill, Wendy Robie, A.J. Langer, Ving Rhames en Sean Whalen.

Een somber landhuis dat uit 1890 dateert, wordt bewoond door een zonderlinge McGill en zijn (vermeende) echtgenote Robie. Het verderfelijke paar bulkt van het geld en heeft zo net de familie van de dertien-jarige Adams uit de woning gezet. Adams wil het daarbij niet laten en gaat op zoek naar geld voor zijn moeder, die aan kanker stervende is. Hij breekt in en stoot op een gruwelijk geheim: het echtpaar terroriseert niet alleen hun tienerdochter Langer, maar houdt ook een horde van asgrauwe jongelui in hun kelder opgesloten. Craven, die ook het verhaal schreef, zorgt voor een onweerstaanbare vermenging van horror, sick-jokes, suspense, een gothische sfeertje en stripachtige onzin. Meer een nieuwe dimensie van het fenomeen kindermishandeling dan een metafoor op de tegenstelling tussen rijk en arm in Amerika na president Reagan (vanaf 1992 e.v.). Prijs van het Publiek 10e Festival van de Fantastische Films (1992) van Brussel. Scenario van regisseur Craven.

Keeping Secrets

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van John Korty. Met o.a. Suzanne Somers, David Birney, Ken Kercheval, Michael Learned en Kim Zimmer.

Somers, tv- en filmactrice, speelt zichzelf. De film is naar haar gelijknamige autobiografie uit 1991. Het is het treurige verhaal van een meisje uit een groot gezin, waarvan de vader alcoholist was met de bekende desastreuze gevolgen voor de betrokkenen, die eronder moesten lijden. Ze trouwde daarom te vroeg, raakte algauw gescheiden en kwam er alleen voor te staan, terwijl ze één kind had.

Rising Son

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van John David Coles. Met o.a. Brian Dennehy, Matt Damon, Piper Laurie, Graham Beckel en Emily Longstreth.

Generatieconflicten en trauma`s uit het verleden zijn aan de orde bij Dennehy (in een puike rol) die tijdens WO II tegen Japan was, en die nu zijn baan kwijtraakt omdat diezelfde Japanners goedkopere auto's en robots maken. Damon, als Dennehy's negentien-jarige zoon, rebelleert tegen de houding van zijn vader en wil stoppen met zijn zo pas begonnen studie medicijnen. Jammer van de zwakke, hoogst onwaarschijnlijke finale. Geschreven door Bill Philips.

Drug Wars: The Camarena Story

1990 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Drama van Brian Gibson. Met o.a. Guy Boyd, Elizabeth Peña, Craig T. Nelson, Treat Williams en Benicio Del Toro.

De op video uitgebrachte, ingekorte eendelige versie van de driedelige gelijknamige miniserie over een geheim agent van de DEA, die op brutale wijze in Mexico werd vermoord, terwijl de autoriteiten een oogje toeknepen en corrupte politici in de V.S. ervan wisten. DEA collega`s in de V.S. nemen wraak en brengen in Amerika een drugsbaron om. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat door Elaine Shannon te boek werd gesteld. Deze film beperkt zich tot de exotische kantjes: mooie vrouwen (die geen rol spelen) in een glitterwereld en exotisch klinkende muziek, die de stuitende zaak niet echt een dienst bewijzen.