Eileen Davis

Acteur

Eileen Davis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Seeing Red

2000 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 2000. Biografie van Graham Theakston. Met o.a. Sarah Lancashire, Richard Dillane, Stuart Richman, Ann Aris en Zoe Henry.

De middelmatige Britse tv-serie [KL]A Family at War[KLE] werd in 1970 door het Engelse mediaconcern Granada geproduceerd en ging over de belevenissen van een Engels arbeidersgezin tijdens WO II (1939-45). Er waren 52 afleveringen van bijna een uur en de serie was een groot succes. Ook buiten Engeland keken de mensen bijna een jaar lang iedere week naar wat er met de familie uit Liverpool nu weer gebeurd was. Coral Atkins speelde een van de hoofdrollen en werd algauw een personality in eigen land. Zo opende deze vrijgevochten, zelfverzekerde vrouw een kindertehuis en was heftig geroerd door het hysterische gedrag van een meisje dat blijkbaar zonder liefde opgegroeid moest zijn. Toen zij de directrice hierover aansprak kreeg zij een formeel antwoord, waaruit harteloosheid sprak. Coral besloot hier iets aan te doen. Ze wilde zelf een tehuis oprichten voor ongewenste kinderen en ontdekte snel dat ze te hoop liep tegen het formalisme en de bureaucratie. Het leek net alsof de maatschappij haar hulp helemaal niet nodig had. Parallel aan haar leven als tv-ster staat de opvoeding van haar eigen zoon Harry, die door de drukke bezigheden van zijn moeder zwaar tekort kwam. Deze film is de biopic van Coral Atkins, op waardige wijze vertolkt door Lancashire, die haar portretteert als vastberaden gevoelige vrouw. Haar zoon Harry wordt door Gunn gespeeld. Gaat uiteraard meer over Atkins' wereldje dan over de overige leden van de vermaarde serie. Wordt met de nodige flair vertolkt en is goed geregisseerd. Het scenario is van Christopher Monger naar de autobiografische roman van Coral Atkins. Meervoudig bekroond.

The Dawn

1938 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Drama van Thomas G. Cooper. Met o.a. Tom Cooper, Eileen Davis, Brian O'Sullivan, Donal O'Cahill en Jerry O'Mahoney.

De betrokkenheid van drie generaties van dezelfde familie bij de IRA bereikt in 1919 een hoogtepunt wanneer één der hunnen verbannen wordt en in dienst gaat bij de Noordierse politie voordat hij naar zijn geboortestreek terugkeert. Buitengewoon kritiekloze voorstelling van de IRA zonder enige dramatische waarde, maar wel een boeiend stukje geschiedenis. Ook bekend als DAWN OVER IRELAND.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eileen Davis op televisie komt.

Reageer