Stig Hallgren

Acteur, Cameraman

Stig Hallgren is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Vi pȧ Saltkrȧkan

1968 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Zweden 1968. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Torsten Lilliecrona, Louise Edlind, Björn Söderbäck, Urban Strand en Stephen Lindholm.

Als Skrollan (Dandenell), Tjorven (Johansson), Pelle (Lindholm) en Stina (Jämtmark) een boottochtje maken, beweert Skrollan dat ze weet hoe ze de boot moet vastleggen. Door haar snoeverij en onkunde drijft het bootje echter af en strandt op het onbewoonde eilandje Krakskär. Ze proberen een week lang als schipbreukelingen te overleven in de stijl van Robinson Crusoë en niemand vraagt zich af, hoe de vindingrijke Skrollan aan belegde boterhammen komt. Tjorven besluit dat ze er het fijne van wil weten. Ze ontdekt dat Skrollan contact heeft met twee smokkelaars. Hun dolle avontuur wordt aangenamer als ze in de leegstaande vuurtoren kunnen verblijven. Zouden hun ouders helemaal niet naar hen zoeken? Dit ruim anderhalf uur durende jeugdavontuur is samengesteld uit de tv-serie uit 1964 met fragmenten uit de afleveringen 1, 2, 5, 6, 8, 9, 12 en 13. Het materiaal is wel heel erg gedateerd. Het scenario is van Astrid Lindgren. Het camerawerk is van Kalle Bergholm.

Bara roligt i Bullerbyn

1961 | Familiefilm

Duitsland 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Astrid Lindgen schetst in dit verhaal het landleven van zes kinderen, die in een dorp wonen dat grotendeels uit boerderijen bestaat. Ze helpen in de zomer mee op het land, verzorgen het vee en amuseren zich met de huisdieren. Kerstmis is het hoogtepunt van het jaar, want dan bakken ze lekkernijen en versieren ze de kerstboom. Een idyllische jeugd waarover stadsmussen slechts kunnen dromen. Dit luchtige gedoe doet evenwel verouderd aan. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

Alla vi barn i Bullerbyn

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Zweden 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Vrijwel tegelijkertijd gedraaid 'vervolg' op BARA ROLIGT I BULLERBYN. De kinderen beleven 'grote' gebeurtenissen zoals een losse tand en meegaan bij het doen van inkopen. Het is zomer en de meisjes willen wel eens een nacht in het hooi doorbrengen en de jongens blijken hetzelfde idee te hebben; zo begint dat... Toch geheel onschuldig en de mythe van het harmonieuze landleven is voortgezet. Naar een verhaal van Astrid Lindgren. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stig Hallgren op televisie komt.

Reageer