Joachim Hasler

Regisseur

Joachim Hasler is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Meine Stunde Null

1970 | Oorlogsfilm

DDDE 1970. Oorlogsfilm van Joachim Hasler. Met o.a. Manfred Krug, Anatoli Kusnezow, Lew Prygunow, Kurt Jung-Alsen en Gleb Strychenow.

In 1943 wordt korporaal Karl Hartung (Krug) van de Duitse Wehrmacht door het Rode Leger gevangen genomen. Hij maakt nieuwe vrienden en keert zich tegen de nazi's. Hij maakt zelf met de hulp van twee nieuwe kameraden een 'krijgsgevangene': een Duitse officier. Hij slaat zich vol goede moed en humor door de oorlog. Het scenario van Jurek Becker en regisseur Hasler zit vol ergelijke communistische propaganda, waar je niet omheen komt wegens de anti-nazi-optiek, al is deze benadering net zo verderfelijk en pervers. Het is opmerkelijk de jonge Krug aan het werk te zien, toen nog een gevierd jong talent in de voormalige DDR. Het camerawerk is van Rolf Schrade en regisseur Hasler. Gedraaid in 1969 en een jaar later pas uitgebracht. De titel slaat op het moment, waarop de zo pas gevangen genomen Hartung zich 'weder geboren' voelt, maar de held is in de ogen van zijn voormalige kameraden en lotgenoten slechts een verrader zonder ruggegraat.

Heißer Sommer

1967 | Familiefilm, Muziek

DDDE 1967. Familiefilm van Joachim Hasler. Met o.a. Chris Doerk, Frank Schöbel, Regine Albrecht, Hans Michael Schmidt en Madeleine Lierck.

Twaalf meisjes uit Leipzig en elf jongens uit Karl-Marx-Stadt (dat tegenwoordig weer Chemnitz heet) gaan voor de zomervakantie naar de Oostzeekust. Ze houden een wedstrijd wie er het eerste aankomt; en alsof dat niet genoeg is: Brit wordt opgejut om een nachtje door te brengen met Wolf, hoewel ze smelt voor Kai (Schöbel). Er gebeurt natuurlijk niets, maar de hele goegemeente denkt er wonder wat van!

Chronik eines Mordes

1964 | Drama

DDDE 1964. Drama van Joachim Hasler. Met o.a. Angelica Domröse en Ulrich Thein.

Een joodse vrouw herkent in de nieuwe burgemeester een nazi. Zij eist dat hij berecht wordt. Dat gebeurt niet, waarna zij het recht in eigen hand neemt.

Nebel

1962 | Drama

DDDE 1962. Drama van Joachim Hasler. Met o.a. Eberhard Esche, Johannes Arpe en Doris Weikov.

Een Engelsman wordt beschuldigd van moord op een Duitser. Tijdens het proces blijkt dat de dode in de oorlog duikbootkapitein was en toen een schip vol kinderen tot zinken bracht.

Gejagt bis zum Morgen

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Joachim Hasler. Met o.a. Raimund Schelcher, Manja Behrens, Siegfried Schürenberg, Annemarie Hase en Friedrich Gnass.

Berlijn rond de eeuwwisseling. Het wel en vooral wee van een arbeidersgezin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joachim Hasler op televisie komt.

Reageer