Eduard Erne

Acteur

Eduard Erne is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Dr. Schwarz und Dr. Martin (3) - Nahkampf

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Bernd Fischerauer. Met o.a. Senta Berger, Friedrich von Thun, Daniela Ziegler, Konstantin Wecker en Gabriele Dossi.

Dr. Martin (Berger) gaat zich steeds meer thuis voelen in de praktijk van Dr. Schwarz (Von Thun), die haar best sympathiek vindt. Ze krijgt met medische zaken te maken die beginnen met lichamelijke problemen (kanker, een ongewenste zwangerschap van een minderjarige) die eerder van psychologische aard (angst voor het beginstadium van de tumor) zijn of juridische kanten (adoptie, ontvoering) krijgen. Ondertussen merkt Dr. Schwarz dat zijn vriend Franz Unterrainer (Wecker) met wie hij jazz speelt, zich begint te interesseren voor zijn aantrekkelijke collega. Hoewel Schwarz een knipperlichtrelatie onderhoudt met de weelderige en sportieve Charlotte (Ziegler) voelt hij jaloezie in zich opwellen over Franz. Zal het ooit iets worden tussen dokter Margarethe en dokter Wolfgang? Blijf kijken, want dan kom je erachter. Het is en blijft aardige soap met voldoende humor tegen een schilderachtige, haast idyllische achtergrond. Het scenario is zoals altijd van regisseur Fischerauer.

Ihre glücklichen Augen

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Margareta Heinrich. Met o.a. Carnelia Köndgen, Peter Sattmann, Andrea Eckert, Erwin Steinhauer en Florentín Groll.

Köndgen, een gids in Rome, weigert een bril te dragen hoewel ze hopeloos bijziend is. Sattmann, een Weens adcovaat, is meteen weg van haar en neemt haar mee naar Wenen. Zijn vriend Steinhauer, een oogarts, verplicht haar een bril te dragen maar Köndgen is bang om de 'werkelijkheid' te zien. Naar een verhaal van Ingeborg Bachmann. Tragikomedie met onwezenlijke sentimentele accenten.

Die grünen Fensterläden

1992 | Thriller

Oostenrijk 1992. Thriller van Milan Dor. Met o.a. Armin Müller-Stahl, Jessica Kosmalia, Herta Schell, Miriam Pioteny en Eduard Erne.

Wereldberoemde toneelspeler M[KA3]uller-Stahl ziet het zowel in zijn priv[KA1]e-leven als beroepsmatig niet meer zitten. De mededeling dat hij nog maar kort te leven heeft, is de druppel die de emmer doet overlopen. Hij wil een zijn leven lang gekoesterde droom waarmaken: een huis bezitten met groene luiken, het symbool van voorspoed en zekerheid. Naar [KL]Les volets verts[KLE], een psychologische roman van Georges Simenon uit 1950, die Henri-Georges Clouzot destijds (1950-1952) wilde verfilmen, wat uiteindelijk niet doorging. Deze tv-versie van de sombere psychologische studie mist ritme en emotie en wordt slechts gered door het knappe spel van Müller-Stahl.

Tatort - Tod auf Eis

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Dietrich Haugk. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Johanna von Koczian, Lola Müthel en Ullrich Haupt.

TASHet scenario is van Wolfgang Graetz. Aflevering 185.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eduard Erne op televisie komt.

Reageer