George Moorse

Regisseur, Acteur, Scenarist

George Moorse is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Brandmale

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van George Moorse. Met o.a. Anne Bennent, Gila von Weitershausen, Hub Martin, Dieter Schidor en Isolde Barth.

Een man raakt verliefd op twee vrouwen en verliest beiden. Aardige film van tv-routinier George Moorse, die toch niet helemaal gelukt is vanwege het zwakke scenario.

Der Schattenreiter

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van George Moorse. Met o.a. Dieter Schidor, Angelika Bender, Isolda Barth, Udo Kier en Peter Kern.

Karl weigert met de dochter van de baas te trouwen, wordt daarom ontslagen en verstoten door zijn familie. Hij gaat naar zijn enige vriendin, het hoertje Rosy, en omdat ze nergens geaccepteerd worden, zullen ze uiteindelijk zelfmoord plegen. Mooie en aangrijpende film.

Pan

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van George Moorse. Met o.a. Louis Waldon, Evelyn Opela en Gordon Mitchell.

De mythe rond de antieke vruchtbaarheidsgodin Pan, die blind is voor de realiteit, wordt vermengd met elementen uit de Keltische sagenwereld. De film, die als parabel op de plaats van het onmachtige individu in de allesbeheersende samenleving is bedoeld, doet wat kitscherig aan, omdat Moorse er niet in is geslaagd zijn verering voor het eenvoudige leven ervan te scheiden.

Lenz

1969 | Historische film

Duitsland 1969. Historische film van George Moorse. Met o.a. Michael König, Louis Waldon, Klaus Lea, Kristin Peterson en Sigurd Bischof.

Een verfilming van Georg Büchners novelle over de jonge dichter Jakob Lenz die in een landelijke omgeving tevergeefs een als 'schizofrenie' aangemerkte overgevoeligheid probeert te overwinnen. Een zeer geslaagde literaire verfilming met schitterend camerawerk van Gerard Vandenberg en een indrukwekkende rol van König.

Der Griller

1968 | Drama

Duitsland 1968. Drama van George Moorse. Met o.a. Rolf Zacher, Angelika Bender en Franziska Oehme.

Het oppervlakkige leven van warme-worstverkopers.

Kuckucksjahre

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van George Moorse. Met o.a. Rolf Zacher, Franziska Oehme, Ardy Strüwer, Hubert von Meyerinck en Julicka Juhle.

De jonge rock-generatie in een netwerk van seksuele verhoudingen. Aardig gedaan, maar ook al aardig achterhaald.

Der Findling

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van George Moorse. Met o.a. Rudolf Fernau, Julie Felix, Elke Kummer, Ashkhen Kaprielian en Titus Gerhardt.

Uiterst strakke verfilming van de beroemde novelle van Heinrich von Kleist door een tot nog toe tamelijk experimenteel werkende geboren Newyorker met camerawerk van Gerard Vandenberg. Een geadopteerde vondeling stort zijn pleegouders in het ongeluk.

Een Ochtend van Zes Weken

1966 | Drama

Nederland 1966. Drama van Nikolai van der Heyde. Met o.a. Hans Culeman, Anne Colette, Lilly van den Bergh, George Moorse en Peter Bergman.

Het boulevardverhaal over de autocoureur en het fotomodel werd door Van der Heyde opgebouwd tot een sterk visueel betoog, waarmee met nadruk de Nouvelle Vague in Nederland werd ingeluid. De enthousiaste Van der Heyde profileerde zich als een der meest getalenteerde regisseurs die de enkele jaren eerder opgerichte Nederlandse Filmacademie afleverde. Kan gezien worden als een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Moorse op televisie komt.

Reageer