Henry Brandt

Regisseur, Acteur, Scenarist

Henry Brandt is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Dernier printemps

1977 | Documentaire

Zwitserland 1977. Documentaire van Henry Brandt.

Interviews over een veelheid van onderwerpen met merendeels hoogbejaarde mensen, worden afgewisseld met het commentaar van kinderen, waaruit over het algemeen een verbijsterende arrogantie ten opzichte van ouden van dagen spreekt. Een boeiende maar te lange en te fragmentarische documentaire. Het camerawerk van Willy Rohrbach is prachtig.

Columbo: Ransom For A Dead Man

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Richard Irving. Met o.a. Peter Falk, Lee Grant, John Fink, Harold Gould en Patricia Mattick.

Een oudere rechter is ontvoerd. Als het losgeld betaald is, wordt de rechter echter dood aangetroffen. De niet al te snugger lijkende Lt. Columbo (Falk) moet een onderzoek instellen en bemerkt dat de tas met het losgeld teruggevonden wordt op de plaats waar die met een sportvliegtuigje werd afgeworpen. Omdat een dode man geen geld waard is, vermoedt Columbo dat er van moord sprake is. De veel jongere, maar ijskoude echtgenote van de rechter, advocate Grant weet vast meer. De twijfels van het O.M. over de doodsoorzaak verhinderen dat ze de erfenis niet kan incasseren tot het onderzoek voorbij is. Dus kan Columbo (Falk) haar aardig onder druk zetten. Grant kreeg voor haar rol de Emmy Award-nominatie. De tweede pilot van de serie.

Lords of the Forest

1958 | Documentaire

België 1958. Documentaire van Heinz Sielmann en Henry Brandt.

Wilde dieren en Pygmeeën van de toenmalige Belgische Kongo in een natuurfilm met harkerige muziek van Richard Cornu en snorkerig commentaar gesproken door Oson Welles en William Warfield in de Engelstalige versie, Bert Brauns en Herman Niels in de Nederlandstaligee versie en Jean Desailly en Georges Aminel in de Franstalige versie in Cinemascope en bonte kleuren. Belgisch kolonialisme in pseudo-Disney-verpakking. Het scenario is van regisseur Sielmann. Het camerawerk is van Paul Grupp, Anders Lembcke, Kurt Nebel, Georg Schimanski en Fernand Tack. Eastmancolor, Cinemascope, Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Brandt op televisie komt.

Reageer