Eric Mitchell

Regisseur, Acteur

Eric Mitchell is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Triple Bogey On A Par 5 Hole

1990 | Film noir

Verenigde Staten 1990. Film noir van Amos Poe. Met o.a. Eric Mitchell, Daisy Hall, Jesse McBride, Angela Goethals en Robbie Coltrane.

Harry en Sally Levy waren ooit een legendarisch Bonnie & Clyde-achtig echtpaar, dat bij een overval op een golfclub werd neergemaaid. Over hun leven en dat van hun inmiddels wolwassen geworden kinderen moet een film gemaakt worden en een scenario- schrijver moet in opdracht van zijn Japanse bazen (sic) de kinderen interviewen, waarvan de oudste onderwijl een bestseller- schrijfster is (haar eerste boek ging uiteraard over haar ouders) en die met haar luxe jacht `Tripley Bogey` (sic) de Hudson opvaart met aan boord haar broer en zus, koers zettend naar New York. Een satirisch bedoelde, low-budget film met een verliefde knipoog naar de film noir met veel inside-jokes van een onafhankelijke filmer (SUBWAY RIDERS) in een eerbetoon aan en in de stijl van THE LADY FROM SHANGHAI. De kleurgedeeltes zijn in super-8. Het scenario is van Poe en het camerawerk is van Joe DeSalvo.

Dernier Cri

1987 | Thriller, Film noir

Frankrijk 1987. Thriller van Bernard Dubois. Met o.a. Hubert Lucot, Christine Laurent, Catherine Bonnin, Eric Mitchell en Julien Dubois.

Henri is er zich van bewust dat zijn daden binnen een groep fanatieke terroristen verboden zijn. Hij weigert de bloedige bevelen uit te voeren en ziet zich achtervolgd door de leden van de groep. Het bloedige en sinistere scenario haalt recente gebeurtenissen op en maakt zich slecht van de actualiteit los, vanwege een oppervlakkige en weinig overtuigende aanpak. De acteurs zijn al even stereotiep.

The Way It Is or Eurydice In the Avenues

1984 | Experimenteel

Verenigde Staten 1984. Experimenteel van Eric Mitchell. Met o.a. Kai Eric, Boris Major en Vincent Gallo.

De vrouw die Eurydice zou spelen in het bekende toneelstuk van Cocteau wordt dood op straat gevonden. In deze experimentele film wordt vervolgens een poging gedaan te ontrafelen hoe dit zo gekomen is. Mitchell had een paar originele idee├źn, maar vooral door het zeer matige acteren is het nauwelijks aan te zien.

Underground USA

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Eric Mitchell. Met o.a. Patti Astor, Eric Mitchell, Rene Ricard, Tom Wright en Cookie Mueller.

Straatjongen Mitchell dringt zich op aan verlopen filmdiva Astor. Van de hak op de tak springend, maar fascinerend, een punkrock-versie van SUNSET BOULEVARD.

Underground U.S.A.

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Eric Mitchell. Met o.a. Jackie Curtis, Cookie Mueller, Rene Ricard, Eric Mitchell en Patti Astor.

Straatjongen Mitchell dringt zich op aan verlopen filmdiva Astor. Van de hak op de tak springend, maar fascinerend, een punkrock-versie van SUNSET BOULEVARD.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Mitchell op televisie komt.

Reageer