Ferenc Kállai

Acteur

Ferenc Kállai is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Werckmeister harmóniák

2000 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 2000. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. Lars Rudolph, Peter Fitz, Hanna Schygulla, János Derzsi en Djoko Rossich.

Zes jaar na het monumentale, zeven uur en een kwartier durende Satantango, komt regisseur Béla Tarr met een nieuwe lange speelfilm. Werckmeister Harmonial, 'slechts' tweeënhalf uur lang, draagt onmiskenbaar het handelsmerk van de Hongaarse meester, door sommigen gezien als de enige ware opvolger van Andrej Tarkovski. Zoals gebruikelijk filmt Tarr in zwart-wit en speelt het verhaal zich af op het Hongaarse platteland, in een klein, onaanzienlijk dorpje. Het dorpje wordt bezocht door een rondreizend buitenlands circus, met als grootste attractie 'De Prins'. De dorpsbewoners trekken in drommen naar het circus om dit mysterieuze verschijnsel te aanschouwen. Als blijkt dat De Prins niet zal verschijnen, slaat de toch al geladen stemming om in een complete opstand. Vier jaar lang werkte Tarr aan deze film.

Labirintus

1976 | Drama

Hongarije 1976. Drama van András Kovács. Met o.a. István Avar, Éva Ruttkai, Ferenc Kállai, Ilona Bencze en Sándor Horváth.

De film gaat over de totstandkoming van een film, waarbij een gegeven uit de realiteit het onderwerp is. De regisseur moet op een gegeven moment vaststellen, dat zijn omgeving het uitgangspunt van de film totaal anders beoordeelt dan hijzelf. Met het gevolg, dat er veel gediscussieerd moet worden, teneinde tot een voor de medewerkers bevredigend resultaat te komen. Op een fascinerende wijze weet Kovács de bedreiging van de integriteit van de regisseur tot uitdrukking te brengen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ferenc Kállai op televisie komt.

Reageer