Olaf Ussing

Acteur

Olaf Ussing is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Peter von Scholten

1987 | Historische film, Biografie

Denemarken 1987. Historische film van Palle Kjärulff-Schmidt. Met o.a. Ole Ernst, Etta Cameron, Jesper Langberg, Preben Kristensen en Olaf Ussing.

In deze historisch-biografische film wordt de gouverneur van de Maagden-Eilanden (Deens West-Indië) geportretteerd als een rare man, een groot politicus, wellustig, doch hartverwarmend en een voorstander van emancipatie van de autochtone bevolking. Mooi gefilmde interieurs en prachtige tropische locaties. Goede acteurs zetten rake portretten neer van Deense kolonialen.

Epidemic

1987 | Experimenteel, Horror, Thriller

Denemarken 1987. Experimenteel van Lars von Trier. Met o.a. Lars von Trier, Udo Kier, Susanne Ottesen, Claes Kastholm Hansen en Caecilia Holbek.

In zwartwit beelden speelt regisseur Von Trier zichzelf als filmmaker die met zijn scenarist en een handvol acteurs achttien maanden bezig is met een griezelfim, wachtend op staatssubsidies. In kleur wordt dan het horrorverhaal verteld over een dokter die zich buiten een hermetisch afgesloten stad waagt, een gevreesde plaag trotserend. Knappe horrorscènes doen wensen dat Von Trier de regisseursproblematiek had geschrapt en zich had toegelegd op klassieke horror.

Harry og kammertjeneren

1961 | Komedie

Denemarken 1961. Komedie van Bent Christensen. Met o.a. Osvald Helmuth, Ebbe Rode, Gunnar Lauring, Henning Moritzen en Lise Ringheim.

Een bejaarde werknemer op een zodat hij in staat is een butler in dienst te nemen om zijn eenzaamheid thuis te verdrijven. De vormelijke huisknecht kan moeilijk wennen aan de gemoedelijkheid van zijn werkgever en diens kaartclub, maar er groeit toch een verstandhouding die ook blijft als het geld op is. Het aardige gegeven wordt opgesierd met een oorspronkelijke en soms bijna surrealistische humor, die de film uittilt boven de technische onvolkomenheden (waaronder het geluid): een voorbeeld voor andere kleine filmproducerende landen.

Vredens dag

1943 | Drama, Historische film

Denemarken 1943. Drama van Carl T. Dreyer. Met o.a. Lisbeth Movin, Thorkild Roose, Preben Lerdorff, Sigrid Neiiendam en Olaf Ussing.

De zoon van een middeleeuwse dominee wordt bij thuiskomst verliefd op zijn jonge stiefmoeder. Als de predikant dit overspel ontdekt, sterft hij aan een hartaanval. Zijn moeder beschuldigt haar gehate schoondochter, die ketters in de familie had, van hekserij. Zelfs de zoon gaat geloven dat hij behekst is geweest. De zeer zorgvuldige beeldcomposities in een traag tempo geven dit religieuze drama een ascetische ingetogenheid zonder oppervlakte-emoties, waardoor de toeschouwer soms met bewondering de verveling moet bestrijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olaf Ussing op televisie komt.

Reageer