Luke Goss

1968 Acteur

Luke Goss (1968) is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Death Race: Inferno

2013 | Actiefilm

Verenigde Staten 2013. Actiefilm van Roel Reiné. Met o.a. Luke Goss, Ving Rhames, Danny Trejo, Dougray Scott en Tanit Phoenix.

Frankenstein wordt met zijn team overgeplaatst naar een gevangenis in Afrika. Om vrij te komen moeten ze een gevaarlijke race winnen.

Death Race 2

2010 | Actiefilm

Verenigde Staten/Zuid-Afrika/Duitsland 2010. Actiefilm van Roel Reiné. Met o.a. Luke Goss, Lauren Cohan, Sean Bean, Ving Rhames en Tanit Phoenix.

Carl is veroordeeld tot levenslang. Hij kan zijn vrijheid terugkrijgen als hij in een realityshow weet te overleven waarin gevangenen het tegen elkaar opnemen in gepantserde auto's die zijn uitgerust met dodelijke wapens.

El Dorado

2009 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 2009. Avonturenfilm van Terry Cunningham. Met o.a. Shane West, Natalie Martinez en Luke Goss.

Archeoloog Jack Wilder zoekt in Peru naar El Dorado, de legendarische stad van goud. Zijn reis is vol kwellingen en een enkel gelukje. Zo wordt hij achtervolgd door huurling Sam, gevangen genomen door het corrupte Peruaanse leger en herenigd met zijn ex-geliefde Maria.

Annihilation Earth

2009 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 2009. Sciencefiction van Nick Lyon. Met o.a. Luke Goss, Colin Salmon en Marina Sirtis.

In een apocalyptische wereld levert een netwerk van deeltjesversnellers goedkope energie aan Westerse landen. Wanneer een terroristische aanslag een van de deeltjesversnellers uitschakelt, raakt het hele systeem in gevaar.

Hellboy II: The Golden Army

2008 | Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 2008. Fantasy van Guillermo del Toro. Met o.a. Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, Luke Goss en Anna Walton.

De op een strip gebaseerde Hellboy is een door de nazi's opgeroepen, verbazingwekkend menselijke demon, die er voor koos om aan de kant van het goede te strijden. In deze tweede film heeft hij zijn handen vol aan een boosaardige elfenprins, die een leger van onoverwinnelijke vechtrobots uit het stof wil halen om de mensheid een lesje te leren. Zoals vaker bij Del Toro (Pan's Labyrinth) ziet alles er prachtig uit. Het verhaal is ook wat meeslepender dan in de eerste film, al is het soms moeilijk meeleven met Hellboys vriend Abe (Jones), vanwege diens vissenkop.

Unearthed

2007 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2007. Horror van Matthew Leutwyler. Met o.a. Emmanuelle Vaugier, Luke Goss, Charles Q. Murphy, M.C. Gainey en Beau Garrett.

Diep in de woestijn van New Mexico zoekt archeoloog Kale naar antwoorden op een eeuwenoud mysterie: hoe kon een stam Indianen van de aardbodem verdwijnen zonder een spoor achter te laten? Tijdens zijn zoektocht wekt Kale per ongeluk een eeuwenoud, mythisch monster. Het duurt niet lang voor dieren en mensen op raadselachtige wijze verdwijnen. De plaatselijke sheriff onderzoekt de verdwijningen en komt al snel tot de conclusie dat er iets in de duisternis schuilt. Onder leiding van de sheriff proberen de plaatselijke bewoners zichzelf te beschermen tegen het kwaad.

One Night with the King

2006 |

Verenigde Staten 2006. Michael O. Sajbel. Met o.a. Tiffany Dupont, Luke Goss, Omar Sharif en John Rhys-Davies.

Het verhaal volgt het knap uitziende jonge joodse meisje Hadassah op de voet. Wanneer haar ouders vermoord worden, komt zij bij haar oom terecht die een bondgenoot is van de Arabische koning. Wanneer de op macht beluste Arabische prinsen het onderkomen van de oom plunderen wordt ook zij meegenomen. Op zekere dag wordt zij in een kar het paleis van koning Xerxes binnengesmokkeld, die op dat moment erg ontstemd is door allerlei oorlogsperikelen. In dezelfde periode zinspeelt de eerste minister, die een gewillig oor vindt bij de koning, op een genocide ten opzichte van het joodse volk. Eenmaal in de harem van de koning slaagt Hadassah erin om de aandacht van Xerxes te trekken. Het joodse meisje Hadassah wordt de koningin van Perzië die zich tot het uiterste inspant om de joodse natie van de ondergang te redden.

Mercenary for Justice

2006 | Actiefilm

Aruba/Verenigde Staten/Zuid-Afrika 2006. Actiefilm van Don E. FauntLeroy. Met o.a. Steven Seagal, Jacqueline Lord, Michael Kenneth Williams en Luke Goss.

Een huurling raakt betrokken bij een missie die de levens van zijn familie op het spel zet. Om de missie te doen slagen moet hij inbreken in een van de best bewaakte gevangenissen van Zuid-Afrika om daar de zoon van de grootste drugsbaron zien te bevrijden.

The Man

2005 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Duitsland 2005. Komedie van Les Mayfield. Met o.a. Samuel L. Jackson, Eugene Levy, Luke Goss, Miguel Ferrer en Anthony Mackie.

Eindvijftiger Jackson (Pulp Fiction, Snakes on a Plane) is vertrouwd knorrig als een opgefokte rechercheur in Detroit die bij toeval een undercoveractie moet uitvoeren met een schlemielige burgerman (Levy, American Pie, Best in Show). Deze formulefilm moet het puur hebben van de populariteit van beide karakteracteurs want de film zelf is een slaapverwekkende opeenvolging van alle mogelijke maatjesfilmclichés. De komedie leunt zelfs meerdere malen op scheet- en aarsgrappen. Leuk voor liefhebbers van de acteurs of voor mensen die nog nooit een film hebben gezien.

Frankenstein

2004 | Horror, Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten/Duitsland/Slowakije 2004. Horror van Kevin Connor. Met o.a. Alec Newman, Luke Goss, Nicole Lewis en Donald Sutherland.

Terwijl hun schip vastgevroren ligt in het poolijs ziet de bemanning hoe iemand die met een hondenslee een ander achtervolgt uitgeput neerstort. Het blijkt dr. Frankenstein (Newman) te zijn, die zijn eigen creatie (Goss) te pakken probeert te krijgen. Hij vertelt de kapitein (Sutherland) het bekende verhaal over hoe hij God probeerde te spelen, uiteindelijk met vreselijke gevolgen. Deze versie van het Frankensteinverhaal probeert dicht bij de oorspronkelijke roman van Mary Shelley te blijven, maar is veel te lang en niet erg eng.

Blade II

2002 | Horror, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 2002. Horror van Guillermo del Toro. Met o.a. Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Luke Goss en Thomas Kretschmann.

In 1998 maakte Wesley Snipes in de gedenkwaardige opening van de eerste Blade-film korte metten met een tot de nok toe gevulde nachtclub met bloedzuigers. Ongetwijfeld een van de sterkste openingsscènes in het genre. Blade II moest knallen om de bombarie van 1998 te overtreffen. En dat is niet gelukt. Blade (de 39-jarige Snipes) moet het opnemen tegen vampiermutanten, zogenoemde Reapers, die op een bijzonder angstaanjagende manier aan hun kostje komen in een doorgestileerd decor van gotisch verval en duistere decadentie. Een bijna twee uur durende aaneenschakeling van obligate knokscènes zonder climax. Een bloedfestijn voor liefhebbers van een bloedfestijn.

op televisie
1 uitzending

Mercenary for Justice (2006) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 20 december
RTL 7
00:00 - 02:01

Reageer