Denjirô Ôkôchi

Acteur

Denjirô Ôkôchi is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Zoku Sugata Sanshirô

1945 |

Japan 1945. Akira Kurosawa. Met o.a. Denjirô Ôkôchi, Susumu Fujita en Ryûnosuke Tsukigata.

In deze tweede film rond judo-held Sanshiro beschermt de hoofdpersoon dorpelingen tegen een dronken Amerikaanse matroos, laat hij zien dat judo toch echt superieur is aan westers vechtsporten zoals boksen, én krijgt hij het aan de stok met de gevaarlijke broer van zijn tegenstander in de eerste film. Kurosawa brengt het weer mooi in beeld, maar het niveau van zijn klassiekers haalt hij hier nog niet.

Waga seishun ni kui nashi

1946 | Drama

Japan 1946. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Setsuko Hara, Susumu Fujita, Denjiro Okochi, Eiko Miyoshi en Akitake Kono.

Een dramatische film waarin een professor omwille van zijn politieke opvattingen wordt ontslagen. Pas na de oorlog zal hij in ere worden hersteld. Gesitueerd tussen 1934 en 1945. De film is een aangrijpende, subtiele studie van individuen die uitgestoten zijn door een opgezweepte publieke opinie. Het is een pakkend pleidooi voor maatschappelijke verdraagzaamheid. Engelse titel: NO REGRETS FOR MY YOUTH.

Tora no o o fumu otokotachi

1945 | Avonturenfilm, Drama

Japan 1945. Avonturenfilm van Akira Kurosawa. Met o.a. Susumu Fujita, Kenichi Enomoto, Denjirô Ôkôchi, Masayuki Mori en Takashi Shimura.

Aan het eind van de 12de eeuw strijden twee broers om de macht over de samourai-clan Minamoto. Gemaakt tijdens en kort na WO II. De film werd verboden door het Amerikaanse bezettingsleger omwille van zijn nationalistische karakter. Hij zou pas in 1952 de bioscopen halen. Goed gemaakt en visueel erg stijlvol. De film heeft echter te lijden onder de korte speelduur. Engelse titels THE MEN WHO TREAD ON THE TIGER'S TAIL, THEY WHO STEP ON THE TIGER'S TAIL en WALKERS ON THE TIGER'S TAIL.

Sugata Sanshiro

1943 | Drama, Actiefilm, Experimenteel, Avonturenfilm

Japan 1943. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Susumu Fujita, Denjirô Ôkôchi, Ryûnosuke Tsukigata, Yukiko Todoroki en Takashi Shimura.

Japan 1882. De jonge Sugata komt, op zoek naar jioe-jitsoe-lessen, terecht bij de wijze Yano, die jioe-jitsoe judo noemt en hem de beginselen daarvan bijbrengt. Sugata laat zich enkele malen leiden door zijn impulsiviteit en emoties, waarvoor hij zichzelf veracht. Uiteindelijk zal hij zich in een gevecht op leven en dood moeten bewijzen. Een mooie film over een jonge judovechter op zoek naar de kracht in zichzelf. Ook bekend als JUDO SAGE.

Kutsukake Tokijiro

1929 | Drama

Japan 1929. Drama van Kichiro Tsuji. Met o.a. Denjiro Okochi, Koichi Kuzuki, Yoneko Sakaj, Sukesaburo Onoe en Mitsugo Terashima.

Ene Tokijiro doodt in een tweegevecht Sanzo en zal nadien uit medelijden blijven zorgen voor diens zwangere weduwe en daarna ook voor haar eerste kind. Een van de eerste Japanse sprekende films en een clichématig, zij het niet oninteressant melodrama.

Sonno joi

1927 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1927. Historische film van Tomiyasu Ikeda. Met o.a. Denjiro Okochi, Tamitaro Onoe, Juro Tanizaki, Kaichi Yamamoto en Tokihiko Okada.

Een groots opgezet historisch epos, gesitueerd in 1854 toen Japan voor het eerst toestemming gaf aan buitenlandse schepen om in de haven van Tokio aan te leggen. De beslissing daarvoor werd genomen door Naosuke Li, de plaatselijke vazal, die echter handelde zonder de keizerlijke goedkeuring en die door politieke tegenstanders werd vermoord kort na de ondertekening van het betwiste verdrag. Historisch interessant, hoewel de lengte en de beperkingen van de zwijgende film vermoedelijk alleen voor cinefielen met een speciale interesse in de Japanse film geen bezwaar zullen zijn. Ook bekend als RESPECT TO THE EMPEROR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Denjirô Ôkôchi op televisie komt.

Reageer