Tankred Dorst

Regisseur, Acteur

Tankred Dorst is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eisenhans

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Tankred Dorst. Met o.a. Gerhard Olschewski, Hannelore Hoger en Michael Habeck.

In een klein dorpje speelt zich de treurige geschiedenis af van Schroth, die vanwege zijn kracht Eisenhans genoemd wordt. Als door het noodlot gedreven komt hij ertoe incest te plegen met zijn geestelijk gehandicapte dochter Marga. Zijn vrouw geeft hem dan aan. Een met veel gevoel gemaakte film over de manier waarop zich in een kleine gemeenschap processen kunnen ontwikkelen, zonder dat de betrokkenen dat zelf werkelijk willen.

Eiszeit

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Tankred Dorst en Peter Zadek. Met o.a. O.E. Hasse, Hannelore Hoger, Ullrich Wildgruber, Heinz Bennent en Hans Mahnke.

Verzetsstrijder vermoordt zichzelf in plaats van de Nobelprijswinnaar en ex-nazidichter die hij op het spoor zat. O. E. Hasse in één van zijn laatste rollen, geïnspireerd op de figuur van de Noorse schrijver Knut Hamsun.

Ich bin ein Elefant, Madame

1969 |

Duitsland 1969. Peter Zadek. Met o.a. Günther Lüders, Wolfgang Schneider, Tankred Dorst, Heinz Baumann en Maja Eigen.

Verfilming van Thomas Valentin's roman Die Unberatenen door theaterregisseur Zadek over de zwakke basis waarop studenten eind jaren zestig hun revoltes pleegden. Een niet helemaal geslaagd debuut dat toch indruk maakt. Het speelt op een gymnasium in Bremen. Bij de eerste uitzending op tv in de BRD in 1979 werden een aantal z.g. provocerende scène's door de censuur uit de film gehaald. Zestien jaar later waren ze weer terug. Scenario van Wolfgang Menge en Robert Muller. Camerawerk van Gerard Vandenberg, die later naam zou maken door een aantal afleveringen van HEIMAT te draaien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tankred Dorst op televisie komt.

Reageer