Florentín Groll (1945): cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Shirley: Visions of Reality

2013 | Drama

Oostenrijk 2013. Drama van Gustav Deutsch. Met o.a. Stephanie Cumming, Christoph Bach en Florentín Groll.

De Oostenrijker Gustav Deutsch koppelt dertien beroemde schilderijen van Edward Hopper aan elkaar en brengt de prachtige composities tot leven in een fictief verhaal rondom het personage Shirley (Stephanie Cumming). Als kijker reizen we via minutieus nagemaakte reproducties van bijvoorbeeld Hotel Room, Intermission en Excursions into Philosophy van 1931 naar 1965, waarbij de beelden door radiofragmenten en commentaar van Shirley een nieuwe betekenis krijgen. Een fraai eerbetoon aan een meester, en een fascinerende, nieuwe kruisbestuiving tussen film en schilderkunst.

Es war doch Liebe

1995 |

Duitsland​/​​Oostenrijk 1995. Wolfgang Gluck. Met o.a. Monika Neubauer, Florentín Groll en Therese Affolter.

De Oostenrijker Gustav Deutsch koppelt dertien beroemde schilderijen van Edward Hopper aan elkaar en brengt de prachtige composities tot leven in een fictief verhaal rondom het personage Shirley (Stephanie Cumming). Als kijker reizen we via minutieus nagemaakte reproducties van bijvoorbeeld Hotel Room, Intermission en Excursions into Philosophy van 1931 naar 1965, waarbij de beelden door radiofragmenten en commentaar van Shirley een nieuwe betekenis krijgen. Een fraai eerbetoon aan een meester, en een fascinerende, nieuwe kruisbestuiving tussen film en schilderkunst.

Jours clandestins

1994 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Italië​/​​Oostenrijk​/​​Frankrijk 1994. Misdaad van Nikolaus Leytner. Met o.a. Stéphane Bonnet, Michaela Mazac, Bernhard Schir, Michaella Rosen en Tobias Ambrosi.

Een succesvolle binnenhuisarchitect (Bonnet) was enkele jaren geleden de toevallige getuige van een moord, maar in ruil voor een groot geldbedrag bewaarde hij het stilzwijgen. Als hij deze onverkwikkelijke geschiedenis zo goed als vergeten heeft, wordt hij het slachtoffer van chantage. Als de eisen zeer hoog worden opgeschroefd, dreigt hij zijn werk en gezin te verliezen. Hij ziet geen andere uitweg meer dan de afperser uit de weg te ruimen. Dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie. Spannend gemaakt melodrama dat de kijker van begin tot einde weet te boeien. Wanneer je denkt dat alles rond is, neemt het verhaal onverwacht een andere wending. Het scenario dat goed in elkaar is gezet, is van Max Linder, regisseur Leytner en Dominique Roulet naar diens roman Mes jours clandestins. Het camerawerk is van Michi Riebl.

Ihre glücklichen Augen

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Margareta Heinrich. Met o.a. Carnelia Köndgen, Peter Sattmann, Andrea Eckert, Erwin Steinhauer en Florentín Groll.

Köndgen, een gids in Rome, weigert een bril te dragen hoewel ze hopeloos bijziend is. Sattmann, een Weens adcovaat, is meteen weg van haar en neemt haar mee naar Wenen. Zijn vriend Steinhauer, een oogarts, verplicht haar een bril te dragen maar Köndgen is bang om de 'werkelijkheid' te zien. Naar een verhaal van Ingeborg Bachmann. Tragikomedie met onwezenlijke sentimentele accenten.

My War Years: Arnold Schoenberg

1992 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland​/​​Canada 1992. Documentaire van Larry Weinstein. Met o.a. Rudolf Wessely, Hagnot Elischka, Thomas Sigwald, Erhard Pauer en Hannes Gastinger.

Een portret van Arnold Schoenberg (1874-1951), een van de meest markante figuren uit het kunst- en muziekwereldje van Wenen in het begin van de twintigste eeuw. Schoenberg was autodidact die begon met de muziek die hij in de straten hoorde neer te schrijven. Alexander von Zemlinsky werd zijn leraar en levenslange vriend. Ondanks het verbod van zijn ouders stortte de jonge Arnold zich in het muziekleven. Hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl die zowel voorstanders had als fervente tegenstanders. Zijn atonale tonen gaven een nieuwe dimensie aan de muziek. Wie niet in zijn zgn. 'Zwölftonmusik' kon inkomen had er uiteraard geen oren naar. Hij vermeed de harmonieuse symfonische klanken uit het verleden. Zijn invloed op de filmmuziek was monumentaal. De film is opgevat als een documentaire gemaakt in de eerste helft van de twintigste eeuw, met acteurs die tot de camera spreken in interviews. Zelfs de 'home movies' van Schoenberg zijn gefantaseerd, maar opgenomen in zwart-wit met de primitieve beelden van die tijd. Een interessant experiment dat vooral muziekliefhebbers zal aanspreken. Muziek wordt uitgevoerd door Pierre Boulez, het Schoenberg Quartet, het Ensemble Intercontemporain, de sopranen Arleen Auger en Janice Watson, 'Sprechstimme' Marianne Pousseur, pianist Stefan Vladar en het Londen Symphony Orchestra, o.l.v. Michael Tilston Thomas. Weinstein en Thomas Wallner baseerden hun scenario op actuele geschriften en interviews. Achter de camera nam Horst Zeidler plaats. Stereo.

Notturno

1987 | Biografie, Muziek

Oostenrijk​/​​Frankrijk 1987. Biografie van Fritz Lehner. Met o.a. Udo Samel, Daniel Olbrychski, Wojtek Pszoniak, Michaela Widhalm en Traugott Buhre.

De laatste trieste en ongelukkige jaren van het leven van Schubert, van 1823 tot aan zijn dood, in 1828. Een sombere film, over zijn toentertijd ongeneeslijke ziekte (syfilis), en de al even dubieuze als nutteloze behandelingen die de componist moest ondergaan. Schitterend camerawerk van Gernot Roll (WELCOME IN VIENNA), een opmerkelijke rol van Samel, en het Wenen van toen meer opnieuw tot leven gewekt dan gereconstrueerd. Het eindresultaat is een gevoelige, eigenlijk overgevoelige film, zoals ook voor de persoonlijkheid van de componist opgaat. De maker heeft van begin tot eind vaste grip op de materie.

Jonathana und die Hexe

1987 | Familiefilm

Oostenrijk 1987. Familiefilm van Bernd Neuburger. Met o.a. Sophie Nawara, Florentín Groll, Linde Prelog, Kitty Speiser en Luise Prasser.

Een zeldzame kinderfilm! Op een tedere wijze wordt de eenzaamheid van het meisje weergegeven. Haar moeder is overleden en zij zoekt steun bij haar vader. Deze heeft een vriendin, maar Jonathana kan en wil deze niet accepteren. Zij ontmoet een oudere vrouw die een tweede moeder voor haar wordt. Zoals wel meer in een sprookje weet deze veel over planten en dieren te vertellen.

Karambolage

1982 | Drama

Oostenrijk 1982. Drama van Kitty Kino. Met o.a. Marie Colbin, Renée Felden, Gerhard Rühmkorf, Florentín Groll en Helfried Edlinger.

Een vlot gemaakte, zij het ietwat onbenullige film met Colbin als een vrouw die in de lokale kroeg alle mannen de loef afsteekt bij het biljarten. Dat heeft een aantal kleine conflicten tot gevolg. Ze legt zich nog meer toe op het biljarten zodat ze zelfs plaatselijk kampioene wordt. Dan komt een nationaal vermaarde biljartspeler naar het dorp om met haar een partijtje te spelen. Kitty Kino is het pseudoniem van de vooral voor de televisie actieve Kitty Gschöpf.