Ennio Balbo: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Gli Esecutori

1976 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Italië 1976. Misdaad van Maurizio Lucidi. Met o.a. Roger Moore, Stacy Keach, Ivo Garrani, Ettore Manni en Fausto Tozzi.

De maffia smokkelt drugs door middel van een middeleeuwse crucifix naar de Verenigde Staten. Amerikaanse agenten gaan op zoek naar schuldigen en vinden tegelijk de moordenaar van de vader van een van hen. Ondanks medewerking van de scenarioschrijver van THE FRENCH CONNECTION een middelmatige, rammelende film. Onbedoeld plezier kan worden beleefd aan Moore als Amerikaan van Siciliaanse origine. Ook bekend als THE SICILIAN CROSS, UOMO DELL' ORGANIZAZIONE, THE EXECUTORS en THE EXECUTIONER.

Anno uno

1974 |

Italië 1974. Roberto Rossellini. Met o.a. Luigi Vannucchi, Dominique Darel, Valeria Sabel, Ennio Balbo en Paolo Bonacelli.

Nog tijdens de Duitse bezetting bezinnen anti-fascistische groeperingen zich op de politieke toekomst van Italië. Alcide de Gasperi zal zich ontwikkelen tot de leider van de Christen-Democraten en zich volledig inzetten voor de wederopbouw tot aan zijn dood in 1956. Rossellini ziet in politieke biografie af van dramatisering of romantisering en zelfs van ideologisch commentaar en beperkt zich bewust tot didactiek. Resultaat is geschiedenisles-op-film die dor zou zijn als de geschiedenis zelf niet zo boeiend was.

The Appointment

1969 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Omar Sharif, Anouk Aimée, Lotte Lenya, Fausto Tozzi en Didi Perego.

Een briljant advocaat (Sharif) uit Rome wordt verliefd op een mysterieuze jonge vrouw (Aimée, die de verloofde van een collega blijkt te zijn, en een dubbelleven leidt als call-girl) die hem uiteindelijk zal ruïneren. Melodramatisch en te lang. Scenario van James Salter. Camerawerk van Carlo di Palma.

Sequestro di persona

1968 | Drama, Misdaad

Italië 1968. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Franco Nero, Charlotte Rampling, Frank Wolff, Ennio Balbo en Pierluigi Aprà.

De zoon van een grootgrondbezitter in Sardinië wordt ontvoerd, maar de familie heeft het geëiste losgeld niet contant. Een vriend wordt met een aanbetaling naar de bandieten gestuurd, maar de verloofde van de ontvoerde zoon waarschuwt de politie, die zijn lijk vindt. Ondanks de protesten van het meisje blijft iedereen vastbesloten het recht in eigen hand te houden. Deze interessante poging om via buitenstaander Rampling een traditioneel gecodificeerde gemeenschap te tonen, vertoont helaas ook nogal wat cliché-elementen, zoals de semi-heldenrol van Nero. De ideële motieven van de ontvoerders om grondspeculaties tegen te gaan blijven wel erg onbestemd.

Qualcuno ha tradito

1967 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1967. Misdaad van Franco Prosperi. Met o.a. Robert Webber, Elsa Martinelli, Jean Servais, Marina Berti en Claudio Gora.

Een Amerikaanse gangster bereidt in Marseille een juwelenroof voor en ontmoet daar een oude bekende die hem tijdens WOII het leven heeft gered. Hoewel één van zijn handlangers hem probeert uit te schakelen, slaagt de kraak, tot de politie arriveert. De oude vriend blijkt een inspecteur te zijn, wiens bedekte waarschuwingen de held heeft genegeerd. De vlot gemaakte en harde misdaadfilm naar Amerikaans voorbeeld heeft een sterke bezetting en goed gebruikte locaties.

I Giorni dell'ira

1967 | Western

Italië​/​​Duitsland 1967. Western van Tonino Valerii. Met o.a. Giuliano Gemma, Christa Linder, Walter Rilla, Lukas Ammann en Ennio Balbo.

Scherpschutter is opgelicht door notabelen en weet ze uit wraak een voor een te doden, maar ook daarna blijft hij doorgaan tot hij jonge avonturier tegenover zich krijgt die zijn evenknie had willen worden. Bekend westerngegeven wordt met nogal wat excessen verteld en met weinig heldere verhaaltrant. Enkele spannende scènes.

Sette uomini d'oro

1966 | Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1966. Misdaad van Mario Vicario en Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Philippe Leroy, Gastone Moschin, Gabriele Tinti en Maurice Poli.

Als gemeente-arbeiders vermomde bankrovers dringen via riolen de kluis van een Zwitserse bank binnen en stelen de goudvoorraad. Het brein van de bende heeft plannen om de buit voor zichzelf te houden, maar de anderen weten de vrachtwagen met goud te pakken vóór hem. Dit op zichzelf doorsnee-inbraakverhaal kreeg naar vorm en spel een verrassende humoristische aanpak. De rol van Podestà - de vrouw van de regisseur - is louter decoratie, maar de ontwerper van haar kostuums moet hebben geijld.

La Corruzione

1966 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1966. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Rosanna Schiaffino, Jacques Perrin, Alain Cuny, Isa Miranda en Filippo Scelzo.

Romantische jongeling is in verzet tegen milieu en weigert bij uitgeverij van vader te gaan werken. Deze schakelt opportunistische jonge vrouw in die tijdens gezamenlijke bootvakantie van zijn zoon 'een man moet maken'. Hoewel de psychologie van de film te voor de hand ligt, weet regisseur sensuele spanning tijdens boottocht suggestief waar te maken.

Da Berlino l'apocalisse

1966 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1966. Actiefilm van Mario Maffei. Met o.a. Roger Hanin, Margaret Lee, Helga Sommerfeld, Claude Dauphin en Peter Carsten.

Een Franse geheim agent komt door de mysterieuze verdwijningen van zijn collega's op het spoor van een complot in Oost-Berlijn, dat door verspreiding van valse, geheime documenten de geallieerden en de Sovjetunie tegen elkaar wil opzetten om zo WO III te provoceren. Vlot, maar verwarrend spionage-avontuur dat zich in half Europa afspeelt, in de stijl van een komisch stripverhaal. Interessante internationale rolbezetting.

Cinque tombe per un medium

1965 | Horror, Thriller

Italië 1965. Horror van Massimo Pupillo. Met o.a. Barbara St, Garrone, Walter Brandi, Marlilyn Mitchell en Alfredo Rizzo.

Een advocaat wordt in Midden-Europa ontboden om voor een geleerde een testament op te stellen, maar merkt bij aankomst dat deze al een jaar eerder gestorven is aan de pest. De getuigen van zijn overlijden komen óók op geheimzinnige wijze om het leven. De geleerde die door zijn vrouw en diens minnaar is omgebracht roept pest-slachtoffers op uit hun graf om zich te wreken. Deze weinig fantasierijke horror-film met veel donder en bliksem, laat van de pest-zombies niet meer zien dan af en toe een hand of een arm, zodat Steele als moorddadige kasteelvrouwe in haar eentje voor de verontrustende effecten moet zorgen. Ook bekend als TERROR CREATURES FROM THE GRAVE.

Agente 077, dall'Oriente con furore

1965 | Thriller

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1965. Thriller van Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Margaret Lee, Fabienne Dali, Evi Marandi en Philippe Hersent.

De uitvinder van een dodende straal wordt door Russische spionnen ontvoerd en in Istanboel verborgen gehouden. De Amerikaanse agent Dick Malloy (Clark) moet hem zien te vinden. Avonturen beneden het James Bond-niveau in een middelmatig werkstuk; weinig originaliteit en houterig acteerwerk. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. USA/GB-titel: FURY ON THE BOSPORUS; ook bekend als FROM THE ORIENT WITH FURY.

Caterina di Russia

1963 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1963. Drama van Umberto Lenzi. Met o.a. Hildegard Knef, Raoul Grassilli, Sergio Fantoni, Giacomo Rossi Stuart en Ennio Balbo.

Eenmaal tot tsaar gekroond begint Peter III een liederlijk leven te leiden en vernedert tsarina Katharina die haar troost zoekt bij talrijke minnaars, onder anderen een spion voor Frankrijk wiens identiteit ze tijdig ontdekt. Tenslotte voert ze zelf het leger aan in verzet tegen de tiran. Deze tamelijk spectaculaire en zorgvuldig aangeklede film heeft zo'n zwak scenario dat alle spanning ontbreekt. De acteurs kunnen niets redden en doen ook nauwelijks hun best.

Una Regina per Cesare

1962 | Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Pascale Petit, Gordon Scott, Giorgio Ardisson, Akim Tamiroff en Rik Battaglia.

Een complot tegen haar broer Ptolemeus om de troon van Egypte heeft als gevolg dat Cleopatra naar Syrië moet vluchten. Ze verleidt Julius Caesar om de macht te heroveren en uit te breiden. De jarenlange uitloop van Liz Taylors CLEOPATRA stelde Italiaanse filmmakers in staat om op deze publiciteit in te haken en vooruit te lopen met sneller gemaakte films over de Slang van de Nijl. Het ontbreekt deze versie niet aan spektakel, wel aan een deugdelijk scenario. Petit is wel net zo aantrekkelijk als Cleo, maar heeft niet haar raffinement.