Rune Schweitzer

Editor

Rune Schweitzer is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Master of the Universe

2013 | Documentaire

Oostenrijk/Duitsland 2013. Documentaire van Marc Bauder.

Documentaire van Marc Bauder over bankier die terugdenkt aan de tijd waarin de banken voor het eerst op grote schaal met computers gingen werken.

32A

2007 | Familiefilm, Romantiek, Drama

Ierland/Duitsland 2007. Familiefilm van Marian Quinn. Met o.a. Ailish McCarthy, Shane McDaid, Sophie Jo Wasson, Marian Quinn en Aidan Quinn.

Wanneer de 13-jarige Maeve (McCarthy) haar eerste BH krijgt - maatje 32A - raakt het puberleventje van de Ierse scholiere in een holderdebolder van onverwachte gebeurtenissen. Onverwacht natuurlijk alleen voor Maeve en haar drie boezemvriendinnen, want de toeschouwers - oudere meisjes in het bijzonder - kennen de minitragedies die op die precaire leeftijd maximaal effect hebben. Filmmaakster Marian Quinn, jongere zus van acteur Aidan, herinnerde zich het een en ander voor het scenario van haar regiedebuut, spelend in het voorstedelijke Dublin van 1979. McCarthy is een innemende Maeve, Quinn zelf speelt een verzuurde moeder en broer Aidan is te gast in een vaderrol.

Jeder schweigt von etwas anderem

2006 | Documentaire

Duitsland 2006. Documentaire van Marc Bauder en Dörte Franke.

Terwijl in 2006 de kaskraker Das Leben der Anderen de slachtoffers van het DDR-regime een gezicht gaf, verscheen in Duitsland ook deze documentaire, die zich meer richt op de langetermijngevolgen van het door de Stasi aangerichte leed. De regisseurs merkten op dat er jaren na de val van de Muur nog massaal werd gezwegen over het communistische verleden en wisten een aantal slachtoffers over te halen hun stilzwijgen voor de camera te doorbreken. De sobere, respectvolle aanpak levert een beklemmende en ontroerende film op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rune Schweitzer op televisie komt.

Reageer