Maria Probosz

Acteur

Maria Probosz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Trzy kroki od milosci

1988 | Romantiek, Drama

Polen 1988. Romantiek van Ryszard Rydzewski. Met o.a. Marzenna Manteska, Jolanta Grusznic, Jan Frycz, Zdzislaw Wardejn en Maria Probosz.

Door een ongeluk kan ballerina Sylvia niet meer dansen. Ze wordt ook nog in de steek gelaten door haar ambitieuze man, een regisseur die zijn eerste film probeert te maken. Sylvia probeert zelfmoord te plegen, maar als ze herstelt aanvaardt ze een rol in een film van een oudere regisseur die in stilte verliefd op haar is. Een sentimenteel verhaal, dat tegen alle wetten van geloofwaardigheid ingaat.

Zycie wewnetrzne

1987 | Drama

Polen 1987. Drama van Marek Koterski. Met o.a. Wojciech Wysocki, Joanna Sienkiewicz, Maria Probosz, Jolanta Nowak en Henryk Bista.

Een bittere en wrede komedie over een jong stel uit de lagere milieus, dat in een flatgebouw in een Poolse stad woont. De man reageert zijn frustraties over het grauwe leven van alledag af in wilde erotische fantasie├źn. De nauwgezette observatie van het vervreemdingsproces maakt deze film tot een belangwekkend sociaal document.

Czas dojrzewania

1984 | Drama

Polen 1984. Drama van Mieczyslaw Waskowski. Met o.a. Maria Probosz, Jan Jurewicz, Leonard Andrzejewski, Arkadiusz Bazak en Jan Himilsbach.

Het probleem van de drugverslaving onder jonge mensen is het centrale thema van dit liefdesverhaal. Het tienermeisje Goska loopt weg van huis met geld dat ze van haar vader heeft gestolen om te gaan wonen bij haar vriend, een arbeider op een scheepswerf. Ze raakt betrokken bij een groep drugverslaafden. Haar kennismaking met verdovende middelen blijkt fatale gevolgen te hebben. In het symbolische eindshot verbrandt de jongen een papaverveld. Helaas gaat het script niet diep genoeg in op de psychologische aspecten van verslaving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Probosz op televisie komt.

Reageer