Yuan Hsiao-Tien

Acteur

Yuan Hsiao-Tien is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Master with Cracked Fingers

1980 | Actiefilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Chih Hsin. Met o.a. Chen Lung, Yuan Hsiao-Tien en Shih Tien.

Van een haveloze bedelaar leert de jonge Jacky Kung Fu, wat hem later goed van pas komt als het restaurant van zijn oom het doelwit wordt van gangsterpraktijken. Een komische Kung Fu-film, en dat betekent onophoudelijk geschmier in kolderieke situaties. Chen Lung staat vermeld als Jackie Chan.

Karate from Shaolin Temple

1979 | Actiefilm

Japan 1979. Actiefilm van Hideo Nanbu. Met o.a. Ken Kazama, Junko Igarashi, Yu Yang, Meng Chiu en Feng I.

De Japanse karatemeester Muhashi (Kazama) verblijft enige tijd in Hong Kong om diverse Shaolin martial arts- stijlen te bestuderen. Al spoedig roept de narcoticabrigade aldaar zijn hulp in bij de bestrijding van een machtig drugs- en prostitutiesyndicaat. Deze competente en harde karate/kung fu- film werkt een ruime serie flitsende duels in hoog tempo af. Een redelijk plot; geheel op lokatie in Hong Kong gefilmd.

Crystal Fist

1979 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Komedie van Hua I-Hung. Met o.a. Billy Chong, Yuan Hsiao-Tien, Han Chiu-Sing en Ma Shung-Tak.

Oude keukenmeester ontpopt zich als kung fu-expert en traint jonge flierefluiter Ah Yen in gevreesde Adelaarsklauw-stijl. Onverdraaglijke mengeling van botgekraak en grollen, bloed en pret, verminking en domestieke kolderscènes. USA-titel: CRISTAL FIST.

Sleeping Fist

1978 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Komedie van Yueh Song-Chio. Met o.a. Yuan Hsiao-Tien, Liang Chia-Chen, Huang I-Lung en Kao Hsiung.

Een bejaarde kung fu-expert helpt een politieman bij het verzamelen van bewijsmateriaal tegen een lokale gangster/souteneur. Het grenzeloos over-acteren, ook wel schmieren genoemd, neemt hier zulke vormen aan dat men moet afhaken. Een mimische moordaanslag.

Snake in the Eagle's Shadow

1977 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Komedie van Yuen Wu-Ping. Met o.a. Jackie Chan, Yuan Hsiao-Tien, Cheng Li, Liang Chia-Yen en Huang I-Lung.

Een jonge kung fu-student ontmoet een haveloze bedelaar die zich ontpopt als martial arts-expert. Ongemakkelijke vermenging van komediescènes en keiharde kung fu. Sterk knokwerk in een ondraaglijk guitig en koddig kader. Ook bekend als EAGLE'S SHADOW.

Drunken Master

1977 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Komedie van Yuen Wu-Ping. Met o.a. Jackie Chan, Yuan Hsiao-Tien, Huang Cheng-Li, Yang Sze en Wang Chiang.

Vrolijke schavuit Freddie Wong studeert kung fu bij oude expert So Hi. Prototype van Seasonal Films' 'Drunken Master'-reeks combineert keiharde kung fu met komische elementen. Louter voor liefhebbers.

The Savage Five

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Chen Kuan-Tai, Wang Chung en Li Hsiu-Hsien.

Vijf dorpelingen keren zich tegen een bandietenbende. Opnieuw een variant op Cheh's favoriete thema: de onverkwikkelijke business van het heldendom. Mystiek en kinderachtigheid gaan hand in hand in deze elegante maar knetterende knokfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuan Hsiao-Tien op televisie komt.

Reageer