Lola Gaos is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

La Noche de la ira

1986 | Actiefilm

Spanje 1986. Actiefilm van Javier Elorrieta. Met o.a. Patxi Andion, Beatriz Elorrieta, Agustín González, Lola Gaos en Aldo Sambrell.

In een Spaans dorp neemt de plaatselijke boeman zich voor om de patiënten van een drugsverslaafden-kliniek bij een jachtpartij te vermoorden. Een film vol tekortkomingen, maar toch lofwaardig en vooral ongebruikelijk in het kader van de hedendaagse Spaanse film.

Latidos de pánico

1983 | Horror

Spanje 1983. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Julia Saly, Lola Gaos, Pat Ondiviela en Silvia Miro.

Een succesvol schrijver jaagt zowel zijn echtgenote als zijn minnares de dood in, teneinde ongestoord te kunnen gaan leven met een jongere vriendin. Zij blijkt het slechts op zijn geld te hebben voorzien en geeft hem, samen met haar echte vriend, een koekje van eigen deeg. De schrijver keert echter terug uit de dood in de gedaante van een zijner voorvaderen, een wrede roofridder, en neemt bloedig wraak. Tamelijk doffe ellende. Ook bekend onder de titel CRIES OF TERROR.

perro Trágala

1981 | Drama, Historische film

Spanje 1981. Drama van Antonio Artero. Met o.a. Fernando Rey, Amparo Muñoz, Lola Gaos en Cecilia Roth.

In 1912 ontstaan er moeilijkheden op de dag van de Constitutie. Een vreemde, onbegrijpelijke film, die amper is vertoond in de bioscopen.

El Lago de las vírgenes

1981 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Duitsland 1981. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Katia Bienert, Joaquín Navarro, Doris Regina, Lola Gaos en Eduardo Fajardo.

Een jonge visser ontdekt een afgelegen eiland dat door drie knappe meisjes, die niet kunnen spreken, bewoond wordt. De verfilming van het boek van Robert L. Stevenson, gerealiseerd door Jésus Franco zonder voldoende middelen en gespeend van een professionele inzet.

Tu estás loco, Briones

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Javier Maqua. Met o.a. Quique Camoiras, Esperanza Roy, Pablo Sanz en Lola Gaos.

Een gek houdt vol dat alles buiten het sanatorium precies zo is als daar binnen. Een pretentieuze en onjuiste film.

Sonámbulos

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Ana Belén, Norman Brisky en Lola Gaos.

Het verhaal van Ana, haar tante en haar moeder. Een alegorische en pretentieuze film: onuitstaanbaar.

Caperucita y Roja

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Luis Revenga en Aitor Goiricelaya. Met o.a. Patxi Andion, Esperanza Roy, Victoria Abril en Lola Gaos.

De verleider Wolf wil de mooie kleindochter van zijn geliefde veroveren. Een geestig bedoelde, erotische versie van het Roodkapje-verhaal. Een in ieder opzicht onbelangrijke produktie.

Furtivos

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van José Luis Borau. Met o.a. Ovidi Montllor, Lola Gaos, Alicia Sanchez, Felipe Solano en Ismael Merlo.

Een door zijn moeder gedomineerde stroper wordt verliefd op een meisje dat uit een opvoedingsgesticht is weggelopen. Hij verbergt haar in hun huis in de bossen, tot de jonge gangster wiens vriendin zij was, haar komt opeisen. Dit was de eerste film waarin van de vrijheid die na Franco's dood ontstond, openhartig gebruik werd gemaakt. De film ondervond prompt toch moeilijkheden bij de keuring. In de personages en dialogen vond men kennelijk provocaties die buiten Spanje niet of nauwelijks herkenbaar zijn, zodat de ambivalente liefdesgeschiedenis en de moederbinding het sterkst overkomen en dan ook boeiend genoeg blijken. De vernietigende karikatuur van de hypocriete gouverneur - gespeeld door Borau zelf - is voor iedereen voldoende duidelijk. Het in fraaie fotografie bijna voelbaar gemaakt leven in en met de natuur gaat - zoals vaker in de Spaanse cinema - helaas samen met uitvoerige en niet getruceerde wreedheden tegen dieren.

Marianela

1972 | Drama

Spanje/Frankrijk 1972. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Rocío Dúrcal, Pierre Orcel, José Suárez, Jacqueline Parent en Alfredo Mayo.

Een zeer slechte herverfilming van de gelijknamige film.

Préstame 15 días

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alfredo Landa, Conchita Velasco, Lola Gaos en José Luis Lopéz Vázquez.

Een pechvogel keert naar zijn dorp terug, vergezeld van een fraaie prostituée, die hij opdracht heeft gegeven om vijftien dagen voor zijn echtgenote te spelen. Een moralistische en voorspelbare produktie, hoewel de acteurs erin slagen de film geloofwaardig te laten overkomen.

Tristana

1970 | Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1970. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Catherine Deneuve, Fernando Rey, Franco Nero, Lola Gaos en Jesús Fernández.

Het mooie weesmeisje Tristana (Deneuve) wordt na de dood van haar moeder ondergebracht bij de aristocratische vrijdenker Don Lope (Rey), die haar al snel tot zijn minnares maakt. In een jonge kunstschilder vindt ze haar uitvlucht, maar een tumor in haar been doet haar een aantal jaar later al terugkeren naar de oude man. Het lieve, onderdanige meisje van weleer is echter verdwenen. Misschien niet Buñuels beste, maar wel een van zijn meest intelligente en complexe werken, rijkelijk gevuld met zijn eigen obsessies en nachtmerries.

The Bounty Killer

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Eugenio Martín. Met o.a. Richard Wyler, Tomas Milian, Ella Karin, Mario Brega en Hugo Blanco.

Wyler is een premiejager. Hij zit in deze spaghetti-western achter bandiet Milian aan. Hij krijgt hem te pakken maar er gebeurt nog heel wat voordat alles werkelijk opgelost is. Het gebruikelijke werk, maar voor actiefans bevredigend.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

Benigno, hermano mío

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Arturo González Jr. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Carmen Bernardo, Antonio Ferrandis en Lola Gaos.

Een in alle opzichten mislukte man neemt een aanzienlijke verbetering in zijn leven waar nadat hij is getrouwd met een collega van kantoor. Irrelevant regiedebuut van Arturo González Jr, zoon van producent en distributeur Arturo González.

Un Marido de ida y vuelta

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Emma Penella, Fernando Fernán Gómez, Fernando Rey, Luz Márquez en Lola Gaos.

De geest van de hoofdrolspeler keert in de wereld der levenden terug om de problemen van het huwelijk tussen zijn weduwe en zijn beste vriend op te lossen. Een klassiek onderwerp uit de fantasie-komedie, met een goede regie en een opvallend spel van de acteurs.

Esa pareja feliz

1951 | Drama, Komedie

Spanje 1951. Drama van Luís Garcia Berlanga en Juan Antonio Bardem. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores en Lola Gaos.

Een eenvoudig verloofd stel zoekt een manier om rijk te worden teneinde in het huwelijk te kunnen treden. De eerste co- produktie van de twee belangrijkste Spaanse filmregisseurs, Berlanga en Bardem. Echt een prachtige film die een beeld schetst van het toenmalige Spanje - humoristisch, maar weinig tolerant.