Anthony Simmons

Regisseur, Producer

Anthony Simmons is regisseur en producer.
Er zijn 9 films gevonden.

Van der Valk: The Ties That Bind

1992 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1992. Mysterie van Anthony Simmons. Met o.a. Barry Foster, Meg Davies, Richard Huw, Ronald Hines en Malcolm Tierney.

De vrouw van een diamanthandelaar wordt vermoord, terwijl de aanslag op haar man was gericht. De Amsterdamse detective uit de koker van Nicholas Freeling wordt gespeeld door Barry Foster. Uitstekend verhaal, maar van de dialoog springen de veters uit je schoenen. Brian Cox in een gastrol is uitstekend als de politieman die in elkaar klapt als zijn babytje sterft.

A Touch of Frost: Conclusions

1992 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1992. Mysterie van Anthony Simmons. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, George Anton, Neil Phillips en Vincent Regan.

Laatste, op zichzelf staande, tv-film uit reeks van drie rond de slonzige politie-inspecteur Frost. Deze rol wordt gespeeld door de komiek Jason. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken van R.D. Wingfield. De zoon van een parlementslid raakt betrokken bij een verkeersongeval en vlucht weg. Diezelfde nacht wordt er een casino beroofd en verdwijnt er een politieman in het niets. Werk aan de winkel voor Frost. Ofschoon Jason in deze rol bepaald niet de kwaliteiten van een Shakespeare-vertolker bezit, komt zijn vertrouwde smoelwerk wel anders over dan in de Britse comedyseries. Het scenario is van Richard Harris. Aflevering 3, de derde uit het eerste seizoen.

Poison Candy

1988 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1988. Misdaad van Anthony Simmons. Met o.a. John Hurt, Karen Young, Jessica Saunders, Cassie Barasch en Ellie Raab.

De meisjes Thelma en Elizabeth chanteren een stel dat zich een stadje wil schuilhouden, totdat het nieuws over hun oplichting verouderd is. Vooral Thelma is erg bedreven in de chantage en schiet zelfs haar vriendinnetje neer als die er mee wil stoppen. Niemand gelooft echter dat een tienjarig meisje tot zoiets in staat is en de schuld wordt de man en de vrouw in de schoenen geschoven. Uitstekende acteerprestaties van de twee kinderen.

Little Sweetheart

1988 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van Anthony Simmons. Met o.a. Cassie Barasch, John Hurt, Karen Young, John McMartin en Ellie Raab.

Onconventionele thriller over een amoreel meisje van negen jaar dat gemakkelijk de stap zet van onopzettelijke afpersing naar moord. Het zonnige decor van de Caraïben en de enigszins afstandelijke regie verzachten de impact van het verhaal. Gebaseerd op de roman The Naughty Girls van Arthur Wise.

The Day After the Fair

1986 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Anthony Simmons. Met o.a. Hannah Gordon, Sammi Davis, Kenneth Haigh, Anna Massey en Martyn Stanbridge.

Gordon heeft de zorg op zich genomen van een volwassen plattelandsmeisje, dat analfabeet is (Davis). Ze is bij haar in dienst en als de deerne een leuke jonge advocaat heeft ontmoet, moet Gordon de liefdesbrieven schrijven. Slap damesdrama, vaardig gemaakt.

Optimists of Nine Elms, The

1975 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van Anthony Simmons. Met o.a. Peter Sellers, Donna Mullane, John Chaffey en David Daker.

Een onderhoudend komedie-drama over de Londense straatzanger Sellers en de twee moeilijke kleine kinderen met wie hij zich belast. Liedjes van Lionel Bart, waaronder het doeltreffend 'Sometimes'.

The Optimists

1973 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Anthony Simmons. Met o.a. John Chaffey, Donna Mullane en Peter Sellers.

Een onderhoudend komedie-drama over de Londense straatzanger Sellers en de twee moeilijke kleine kinderen met wie hij zich belast. Liedjes van Lionel Bart, waaronder het doeltreffend 'Sometimes'.

Your money or your wife

1960 |

Verenigd Koninkrijk 1960. Anthony Simmons. Met o.a. Richard Wattis, Peggy Cummins en Donald Sinden.

Een goede partij trouwen voor geldelijk gewin is niets nieuws. Scheiden van een goede partij voor geldelijk gewin is dat wel. En buitenissige echtelijke omstandigheden zijn natuurlijk bij uitstek geschikt als gangmaker voor een pretentieloze komedie. Gay Butterworth (Cummins) krijgt een substantiële erfenis mits haar man Pelham (Sinden) sterft of van haar gaat scheiden. Sterven vindt-ie wat drastisch dus besluiten ze te scheiden en stiekem te hertrouwen. Alsof dat zomaar kan! (IdH/VPRO Gids)

Time Without Pity

1956 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1956. Thriller van Joseph Losey. Met o.a. Michael Redgrave, Ann Todd, Peter Cushing, Leo McKern en Alec McGowan.

Dronkelap Redgrave laat zijn glas staan, als zijn zoon de strop dreigt te krijgen voor een moord, waarvan hij overtuigd is dat hij die nimmer begaan heeft. Hij gaat achter de waarheid aan en weet de onderste steen boven te krijgen. Een boeiend en spannend psychologisch drama met als minpuntje dat er soms te veel dialoog is. Een mijlpaal in de Britse film. Ben Barzman schreef het scenario naar het toneelstuk Someone Waiting van Emlyn Williams. Camerawerk van Freddi Francis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anthony Simmons op televisie komt.

Reageer