Kim Yaroshevskaya

Acteur

Kim Yaroshevskaya is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Viens danser... sur la lune

1997 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Canada/Verenigde Staten 1997. Animatie van Kit Hood en Kit Hood. Met o.a. Natalie Vansier, Michael Yarmush, Catlin Foster, Elisha Cuthbert en Martine Badgley.

Madeline Morriset (Vansier), bijgenaamd Maddie, is twaalf. Ze heeft een oudere broer en zus, en een jonger broertje. Haar vader is een geschikte peer en haar moeder is lief en geduldig. Ze wonen in een kleine plaats in de Canadese provincie. Al haar hartsgeheimen vertrouwt Maddy toe aan Max, een begrijpende en sprekende speelgoedhond. Maddy is sportief en ziet er leuk uit, ondanks haar tuttige kledij. Ze is het zich niet bewust en als Freddy Green (Yarmush) verliefd op haar wordt, vindt ze het eerder lastig dan leuk. Tijdens ruw weer in de zomervakantie kan ze het zwemmen niet laten en raakt daarbij in levensgevaar; ze wordt echter op het laatste nippertje gered, maar Freddy verdrinkt. Dan pas begrijpt Maddie dat Freddy méér voor haar betekende dan ze ooit gedacht had; een wat ongelukkige manier om volwassen te worden. Hoewel beide hoofdrollen aantrekkelijk zijn en heel behoorlijk spelen, is het scenario van Jacqui Manning-Albert die samen met Kevin Tierney haar gelijknamige roman bewerkte, veel te traag; de droomscène's en de computeranimaties van Luminefex werken eerder storend dan bevorderlijk en de hond is ronduit vervelend. Wat wél in het boek opgaat, is voor een deel de mist ingegaan in deze film. Gedeeltelijk opgenomen in Praag, in Tjechië. In de Engelstalige versie heet de hoofdrol Maddie Morrison, haar vriendin Claudie heet Wendy, Jean is Brian en monsieur Gendron heet Mr. Gordon. Het camerawerk is van Michel Caron. Kodak color.

Manuel le fils emprunté

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van François Labonté. Met o.a. Francisco Rabal, Nuno Da Costa, Luiz Saraïava, Kim Yaroshevskaya en Michel Dumont.

De twaalfjarige Manuel is een outsider. Niet alleen omdat hij een immigrant is, maar ook omdat hij van zijn ouders niet genoeg liefde krijgt. Een stel op leeftijd adopteert hem min of meer. De echtgenoot, Alvarez, is een militante anarchist die de Spaanse Burgeroorlog heeft meegemaakt. Een dikke vriendschap bindt hen, maar ze krijgen te maken met de meedogenloze realiteit van alledag. Een gevoelig, ontroerend en ongekunsteld werkje, dat van het begin tot eind boeit, en waarin Rabel en de jonge Da Costa opmerkelijk acteerwerk laten zien.

Sonia

1988 | Drama

Canada 1988. Drama van Paule Baillargeon. Met o.a. Kim Yaroshevskaya en Paule Baillargeon.

Yaroshevskaya is Sonia uit de titel. Ze 58 jaar, levenslustig en geeft kunstgeschiedenis op een school. Plotseling ontdekt haar dochter dat ze vergeetachtig wordt, en zelfs enkele dagen verdwijnt zonder dat Yaroshevskaya zich kan herinneren waar ze was. Men stelt vast dat zij de ziekte van Alzheimer heeft, een naar degeneratieproces, waartegen niets te doen valt. Een aangrijpende, sober gemaakte film die op een heldere manier duidelijk maakt waarmee patiënten en begeleiders geconfronteerd worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Yaroshevskaya op televisie komt.

Reageer