David Markham: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Richard's Things

1980 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Liv Ullmann, Amanda Redman, Tim Pigott-Smith, Elizabeth Spriggs en David Markham.

Weduwe Ullmann wordt verleid door het vriendinnetje van wijlen haar echtgenoot. Een druilerig drama met een slaapverwekkende rol van Liv. Scenario van Frederic Raphael, naar zijn roman.

Tess

1979 | Drama, Romantiek, Historische film, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1979. Drama van Roman Polanski. Met o.a. Nastassja Kinski, Peter Firth, Leigh Lawson, John Collin en Arielle Dombasle.

Tess (Nastassja Kinski) is een arm meisje dat een betrekking als dienster accepteert bij haar verre en welvarende familie de D'Urbervilles. In haar nieuwe thuis wordt ze onteerd door 'neef' Alec (Leigh Lawson) en vervolgens verstoten door echtgenoot Angel (Peter Firth). Na de dood van haar vader vindt de innerlijk verteerde Tess opnieuw werk bij Alec. Haar roerige leven lijkt eindelijk tot rust te komen. Totdat de berouwvolle Angel ten tonele verschijnt en Tess zich genoodzaakt ziet om het heft in eigen hand te nemen. Naar Thomas Hardy's roman 'Tess of the d'Urbervilles - a pure woman', één van zijn meest neerslachtige werken over rurale beslommeringen.

Les Chemins de l'exil

1978 | Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Canada​/​​Frankrijk 1978. Biografie van Claude Goretta. Met o.a. François Simon, Dominique Labourier, Didier Haudepin, Roland Bertin en Michel Berto.

Na een schandaal rond de publikatie vanEmile wordt de filosoof Jean-Jacques Rousseau uit Frankrijk verbannen en brengt hij zijn oude dag door in Pruisen, Engeland en Zwitserland, waar zijn conflicten met de kerk en zijn levensstijl en concubinaat geleidelijk resulteren in achtervolgingswaan. Deze helder gemaakte, didactische film in de stijl van Rossellini's latere werk heeft een opmerkelijk oog voor detail. Het spel van Simon en Labourier, als zijn levensgezellin, is genuanceerd maar het trage tempo en het uitleggerige commentaar over Rousseau's socialistische maatschappijvisie zullen niet ieders aandacht weten vast te houden.

La Guerre du pétrole n'aura pas lieu

1975 | Drama

Frankrijk​/​​Marokko 1975. Drama van Souhel Ben Barka. Met o.a. Claude Giraud, Philippe Léotard, Sacha Pitoëff, Giorgio Ardisson en Claudio Gora.

Een olieproducerend Arabisch land heeft door omkoping van een minister een onvoordelig handelsverdrag met een Amerikaanse maatschappij gesloten en blijft ondanks bodemrijkdom in totale armoede. Nieuwe idealistische minister probeert de corruptie aan de kaak te stellen, maar wordt gearresteerd wegens hoogverraad. Situering in een niet nader genoemd land stelt de regisseur in staat authentieke gebeurtenissen uit verschillende Arabische staten te combineren, maar de film mist daardoor merkwaardig genoeg overtuigingskracht. Niettegenstaande de weinig bekwame regie is de zinnige boodschap van de film duidelijk genoeg: niet alleen verzet van OPEC jegens afnemers, maar óók kritisch klassebewustzijn tegen exploitanten in eigen land.

Pas op of we slaan erop

1974 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Italië​/​​Spanje​/​​België​/​​Zwitserland 1974. Actiefilm van Marcello Fondato. Met o.a. Terence Hill, Bud Spencer, Patty Shepard, John Sharp en Manuel de Blas.

Het licht ontvlambare duo Hill/Spencer wint in een autorace in Spanje een pompeuze strandbuggy. Lastig delen maar voordat ze eruit zijn (de klassieke Hill/Spencer bier+hotdog wedstrijd) wordt het ding vernield door mafiosi. Voldoende reden voor de vechtjassen om flink kwaad te worden en een nieuwe wagen te eisen van de Don, die wordt bijgestaan door een geniale Pleasence als geflipte Duitse adviseur. Veel te weinig op de buis, deze onvolprezen rechttoe, rechtaan spaghetti knokfilms van Terence Hill en Bud Spencer.

Les deux anglaises et le continent

1971 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1971. Drama van François Truffaut. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Kika Markham, Stacey Tendeter, Sylvia Marriott en Marie Mansard.

Een jonge Fransman wordt rond 1900 verliefd op twee Engelse zusters, bemint hen beurtelings en verliest beiden. Gevoelige, ingetogen verfilming van de roman van Jules et Jim- auteur Henri-Pierre Roché over de tot fysieke pijn onderdrukte passies in het Victoriaanse tijdperk. Deze tweetalige Truffaut-film had in Frankrijk weinig succes, maar daarbuiten des te meer. De regisseur schreef samen met Jean Gruault het scenario en Nestor Almendros zorgde voor de fotografie.