Rolf Olsen: regie, cast en scenario.
Er zijn 36 films gevonden.

Starke Zeiten

1988 | Komedie, Muziek

Duitsland 1988. Komedie van Siggi Götz, Rolf Olsen, Klaudi Fröhlich en Otto Retzer. Met o.a. Helmut Fischer, Zachi Noy, Hans-Joachim Kulenkampf, Otto Schenk en Michael Winslow.

STARKE ZEITEN bestaat uit zes verschillende verhalen. In meer en minder originele sc[KA2]enes zorgen bekende film- en tv- komieken (waaronder Michael Winslow van POLICE ACADEMY) voor vermaak. Scenario van Otto W. Retzer, Helmut Fischer (verhaal 1), Rolf Olsen (verhaal 2), Erich Tomek (verhalen 3, 5 en 6), Siggi G[KA3]otz (verhaal 4). Camerawerk van Heinz Hölscher en Franz X. Lederle.

La fac en délire

1982 | Komedie

Frankrijk​/​​Duitsland 1982. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Stéphane Hillel, Olivia Pascal, Sacha Hehn, Consuelo de Havilland en Jean-Pierre Rambal.

Een groot aantal onvoorziene gebeurtenissen gedurende het vervoer per bus van een vrouwelijke skiploeg. De inhoud heeft hoegenaamd niets te maken met de titel. Het gaat hier eerder om een slap aftreksel van LE 84 PREND DES VACANCES. Twee pluspunten: een verzorgde fotografie en geen banale grappen, hetgeen zeldzaam is in het genre. De personages hebben echter geen enkele diepgang en het geheel is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Naar een idee van de regisseur zelf, die vrijwel aan het einde van een grootse pulp-carrière was.

Ein Kaktus ist kein Lutschbonbon

1981 | Erotiek, Komedie

Duitsland 1981. Erotiek van Rolf Olsen. Met o.a. Jürgen Drews, Thomas Schneider, Babsi May, Corinna Gillwald en Walter Fitz.

Een flauwe, overbodige ondeugend getinte komedie over een striptekenaar en een blonde jonge dame, die een dorpspastoor foppen. We maken het allemaal mee door de toepassing van een verborgen camera.

Ekstase - Der Prozess gegen die Satansmädchen

1979 | Erotiek, Horror

Duitsland 1979. Erotiek van Rolf Olsen. Met o.a. Petra Abstein, Helga Brunschier, Mathias Eysen, Johanna Ebertseder en Sylvia Engelmann.

De film toont de wrede lotgevallen van jonge meisjes die in de handen van een sekte zijn gevallen. Een tamelijk harde mengeling van horror en sex.

Ehrenhäuptling der Watubas

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Frithjof Vierock, Brigitte Mira, Raimund Harmstorff en Birgit Bergen.

Vlak vóór WO I moet kapitein Kulenkampff een vrachtje wilde dieren ophalen voor een zoölogisch instituut in Oost-Afrika. Het blijkt dat professor Wolters gevangen is genomen door meedogenloze slavenhandelaren onder leiding van Harmstorff. Samen met lichtmatroos Vierock bedenkt hij een creatieve oplossing om zowel de zwartjes te bevrijden, als de geleerde en zijn mooie assistente Bergen, terwijl hij de bende een loer draait.

Das Spukschloß von Baskermoore

1976 | Komedie, Horror

Duitsland 1976. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Frithjof Vierock, Gracia-Maria Kaus, Eddi Arent en Rolf Olsen.

Kapitein Kulenkampff gooit het anker uit in een Schots haventje, waar hij toevallig de dochter (Kaus) van een geliefde van weleer ontmoet, die een kasteel geërfd heeft, waar het spookt en zich enge dingen afspelen. Kulenkampff gaat met bootsmaat Vierock poolshoogte nemen. Een aardige komedie met regisseur Olsen verkleed als een maharadja.

Unsere Tante ist das Letzte

1973 | Komedie

Duitsland 1973. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Eddi Arent, Gisela Schlüter, Ernst H. Hilbich, Edith Hancke en Willy Millowitsch.

Idioterie ten top in een film over een familie die door een zwager wordt meegenomen naar Venetië en daar allerlei lollige dingen meemaakt.

Blutiger Freitag

1972 | Misdaad

Italië​/​​Duitsland 1972. Misdaad van Rolf Olsen. Met o.a. Raimund Harmstorf, Gila von Weitershausen, Amadeus August, Gianni Macchia en Christine Böhm.

Een spannend verhaal, routineus verfilmd. Het is een waar gebeurd verslag van een bankoverval in München, waarbij een groep van vier jongeren het bankpersoneel en de clientèle gijzelt om vier miljoen Duitse marken en een vrijgeleide te krijgen. Ook bekend als VIOLENZ CONTRO VIOLENZ.

Käpt'n Rauhbein aus St. Pauli

1971 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland 1971. Avonturenfilm van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Johanna von Koczian, Heinz Reincke, Elisabeth Flickenschildt en Herbert Fleischmann.

Jürgens is zeekapitien Markus Jolly uit Hamburg met de bijnaam uit de titel. Ergens in de Zuid-Amerikaanse wateren raakt hij met zijn 6.000 ton metende vrachtschip verzeild in drank- en medicijnensmokkel. Hij wordt gearresteerd, maar ontsnapt en monstert aan als steward op een passagiersschip. En passant slaagt hij erin de smokkelaars buiten spel te zetten en gegijzelde doktoren met verpleegsters uit de jungle te bevrijden. Bedenkelijk scenario van de regisseur, al heeft dat zijn scherpe tanden in de loop der jaren wel verloren. Franz X. Lederle was cameraman.

Kompanie der KnallKöppe

1971 | Komedie, Drama

Duitsland 1971. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Mascha Gonska, Rudolf Schindler, Ernst Kuhr, Heinz Eckner en Roger Fritz.

Een luitenant-ter-zee en een bootsman moeten een oude vice- admiraal b.d. begeleiden van Kiel naar een bergdorpje in Beieren, maar blijven in Hamburg in het onfrisse milieu van de Reeperbahn steken; en de film ook. Opgeklopt geknok en vitrine-seks.

Zwanzig Mädchen und ein Pauker: Heute steht die Penne kopf

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Rolf Olsen, Heidi Kabel en Mascha Gonska.

Een luitenant-ter-zee en een bootsman moeten een oude vice- admiraal b.d. begeleiden van Kiel naar een bergdorpje in Beieren, maar blijven in Hamburg in het onfrisse milieu van de Reeperbahn steken; en de film ook. Opgeklopt geknok en vitrine-seks.

Wenn du bei mir bist

1970 | Avonturenfilm, Romantiek, Misdaad, Komedie

Duitsland 1970. Avonturenfilm van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Roy Black, Lex Barker, Angelica Ott, Doris Kirchner en Rainer Basedow.

De geschiedenis van een ongelukkig eindigende liefde tussen een Duitse piloot en een Thaise prinses. Daaraan toegevoegd zijn de belevenissen van een trio boeven, die op de vlucht zijn. Een Peter Stuyvesant-film, maar enorm flauw en sentimenteel. Scenario van Rolf Olsen en Kurt Nachmann. Camerawerk van Klaus Werner.

Der Pfarrer von St. Pauli

1970 | Misdaad

Spanje​/​​Duitsland 1970. Misdaad van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Barbara Lass, Corny Collins, Heinz Reincke en Walter Buschoff.

Jürgens in de rol van dominee op de Reeperbahn, wordt geconfronteerd met een moord van een gerespecteerde advocaat in zijn gemeenschap. Bonin vertelt hem tijdens de biecht deze moord te hebben begaan. Daarna wordt ook hij vermoord. Als de commissaris de hulp inroept van Jürgens komt hij in gewetensnood vanwege zijn biechtgeheim, en brengt hem verder in de problemen. Jürgens komt geloofwaardig over in zijn rol. Zie: Reeperbahn-serie.

Das kann doch unsren Willi nicht erschüttern

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Heinz Erhardt, Ruth Stephan, Günther Jerschke, Käte Jaenicke en Hans Terofal.

Willi Hirsekom en zijn vrouw Sieglinde zijn van plan om op vakantie te gaan. Ze kunnen het niet goed vinden met hun buren, de Buntjes, die jaloers op hen zijn. Daarom heeft Willi een duur en exclusief Italiaans hotel geboekt. Laten nu uitgerekend de Buntjes ook dit hotel voor hun vakantie uitgekozen hebben.

Das kann doch unseren Willi nicht erschüttern

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Heinz Erhardt, Ruth Stephan, Günther Jerschke, Käthe Jaenicke en Irina von Bentheim.

Na het succes van WAS IST DENN BLOß MIT WILLI LOS een kluchtig vervolg: twee families - buren - steken elkaar van afgunst de ogen uit en logeren uitgerekend in hetzelfde hotel op hun 'sjieke' vakantiebestemming in Italië. Veel nonsens, pech onderweg, bedarende echtgenotes enz. Een wat late poging om nog eens een slaatje te slaan uit de populariteit van Heinz Erhardt, een gevierde ster uit de jaren 1950-1960. Het scenario is van regisseur Olsen. Het camerawerk is van Franz X. Lederle.

Das Stundenhotel von St. Pauli

1970 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1970. Documentaire van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Konrad Georg en Andrea Rau.

Zie: Reeperbahn-serie.

Auf der Reeperbahn nachts um halb eins

1969 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1969. Documentaire van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Heinz Reincke, Heidi Kabel, Fritz Tillmann en Jutta d'Arcy.

Zie: Reeperbahn-serie.

The lady vanishes

1968 | Komedie

Zwitserland​/​​Duitsland 1968. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Beppo Brehm, Gunther Philipp en Eddi Arent.

Zie: Reeperbahn-serie.

Der Arzt von St. Pauli

1968 | Drama

Duitsland 1968. Drama van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Horst Naumann, Christiane Rücker, Heinz Reincke en Marianne Hoffmann.

Jürgens en Borsche lopen als resp. een nobele arts en een pastoor onbeholpen en vermoeid tussen de booswichten, de wellustelingen en de blote dametjes die de Reeperbahn-buurt in Hamburg bevolken. Bedenkelijk melodrama, waarvoor regisseur Olsen zelf het scenario schreef, kende in Duitsland en de Benelux een overweldigend succes. Beslist niet dank zij Jürgens, als een toegewijd en eerlijke dokter die de armen verzorgt in St. Pauli en die kunstmatig geconfronteerd wordt met zijn broer als een verdorven, gewetenloos heerschap, betrokken bij vuige intriges. Men vergaapte zich destijds wel aan prikkelend bedoelde, maar idioot uitvallende 'erotische' fragmenten met eerder een infantiel dan een pervers bijsmaakje. Zie: Reeperbahn-serie.

Das Go-go-girl vom Blow-up

1968 | Erotiek

Zwitserland​/​​Duitsland 1968. Erotiek van Rolf Olsen. Met o.a. Ann Smyrner, Helga Lehner, Uschi Mood en Gunther Philipp.

Heel wat halfnaakte vrouwen en doorzichtige persoonsverwisselingen leiden tot een verouderd soort klucht. Ook bekend als GO-GO GIRLS.

Wenn es Nacht wird auf der Reeperbahn

1967 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1967. Documentaire van Rolf Olsen. Met o.a. Erik Schumann, Heinz Reincke, Marianne Hoffmann, Herbert Tiede en Fritz Wepper.

Zie: Reeperbahn-serie.

Rasthaus der grausamen Puppen

1967 | Horror, Thriller

Italië​/​​Duitsland 1967. Horror van Rolf Olsen. Met o.a. Esy Persson, Erik Schumann, Helga Anders, Margot Trooger en Karin Field.

Een eenvoudige roofoverval van een jong stelletje op een juwelier leidt tot de moord op een politieman; in de gevangenis leidt de uitbraak tot het neersteken van een bewaakster en op weg naar de schuilplaats van de nimmer gevangen mannelijke helft van het duo wordt iedereen uit de weg geruimd die de uitbreekster met haar consorten tegenkomt. Het gaat van kwaad tot erger en zo vergaat het ook deze zinloze film, die bovendien nog slecht is ingesproken in zijn oorspronkelijke versie.

Heubodengeflüster

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Rolf Olsen. Met o.a. Peter Carsten, Elfie Pertramer en Renate von Holt.

Een satirische bewerking van het Heimat-genre waarin allerlei bezoekers van een boerderij van alles meemaken.

In Frankfurt sind die Nächte heiß

1966 | Mysterie, Erotiek

Oostenrijk 1966. Mysterie van Rolf Olsen. Met o.a. Vera Tschechowa, Erik Schumann, Barbara Valentin, Richard Münch en Harald Dietl.

In Frankfurt wordt een prostituée vermoord en een politie-inspecteur duikt onder in het nachtleven om de dader op te sporen. Deze redelijk snelle, onderhoudende film waarin goed geacteerd wordt, geeft een beeld van Frankfurts rosse buurt. Door een reeks van herkeuringen is de film thans nog maar 75m. Olsen schreef zijn eigen scenario en Karl Löb deed de fotografie.

00 Sex am Wolfgangsee

1966 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1966. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Waltraud Haas, Erwin Strahl, Helga Anders, Hans Jürgen Bäumler en Paul Löwinger.

Een jonge dartele aankomende vrouwelijke accountant, die op het kantoor van haar oom werkt gaat de boeken in orde brengen van een hotelier-playboy op wie zij verliefd is. Een zoveelste flauwe voorspelbare komedie van pulpfilmer Antel die er op zijn 73ste goed aan gedaan zou hebben met pensioen te gaan. Het scenario is van Kurt Nachmann e n Walter Breuer. Het camerawerk is van Siegfried Hold. Ook bekend als HAPPY END AM WOLFGANGSEE.

Ruf der Wälder

1965 | Drama

Oostenrijk 1965. Drama van Franz Antel. Met o.a. Terence Hill, Hans-Jürgen Bäumler, Gerhard Riedmann, Ellen Farner en Johanna Matz.

Simpel, goedbedoeld melodrama met Hill als een Italiaanse gastarbeider die zich door z'n ongewoon zachtaardig karakter de minachting van zijn Oostenrijkse collega's op de hals haalt. Hill doet zichtbaar z'n best in een voor hem ongebruikelijke rol, maar de platte regie van de doorgaans in Tirolerkluchten gespecialiseerde Antel laat helaas weinig ruimte voor subtiliteiten.

Heiss weht der Wind

1964 | Western

Oostenrijk 1964. Western van Rolf Olsen. Met o.a. Thomas Fritsch, Walter Giller, Judith Dornys, Gustav Knuth en Heidemarie Hatheyer.

Zeer matige en matte Oostenrijkse western met Fritsch als de jongen die ouderloos raakt door toedoen van bandieten. Met zijn hond Shorty beleeft hij de nodige avonturen, terzijde gestaan door de zwerver Giller. Er zit geen spanning en geen emotie in, nergens komt de film tot leven. Fritsch zou er meer van hebben kunnen maken onder een betere regisseur. Verspild talent. In Duitsland werd de film op video uitgebracht met de titel MEIN FREUND SHORTY.

Der Letzte Ritt nach Santa Cruz

1964 | Western

Frankrijk​/​​Duitsland 1964. Western van Rolf Olsen. Met o.a. Edmond Purdom, Klaus Kinski, Mario Adorf, Marianne Koch en Marisa Mell.

Een voorspelbare en conventioneel gemaakte, maar onderhoudende western waarin vier boeven de zoon van de sheriff die hen ooit arresteerde, kidnappen. Adorf en Kinski zijn goed als de leiders van de schurken, maar Purdom (als de sheriff) mist star-appeal. Op de soundtrack plagieert ene Erwin Halletz niet onverdienstelijk Morricone. Het scenario is van Alex Berg alias Herbert Reinecker. Het camerawerk is van Karl Löb.

Dark victory

1964 | Western

Duitsland​/​​Oostenrijk 1964. Western van Rolf Olsen. Met o.a. Mario Adorf, Marianne Koch en Edmund Purdom.

Een voorspelbare en conventioneel gemaakte, maar onderhoudende western waarin vier boeven de zoon van de sheriff die hen ooit arresteerde, kidnappen. Adorf en Kinski zijn goed als de leiders van de schurken, maar Purdom (als de sheriff) mist star-appeal. Op de soundtrack plagieert ene Erwin Halletz niet onverdienstelijk Morricone. Het scenario is van Alex Berg alias Herbert Reinecker. Het camerawerk is van Karl Löb.

Verrückt und zugenäht

1962 | Komedie

Duitsland 1962. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Kurt Großkurth, Vivi Bach en Rudolf Platte.

Een voorspelbare en conventioneel gemaakte, maar onderhoudende western waarin vier boeven de zoon van de sheriff die hen ooit arresteerde, kidnappen. Adorf en Kinski zijn goed als de leiders van de schurken, maar Purdom (als de sheriff) mist star-appeal. Op de soundtrack plagieert ene Erwin Halletz niet onverdienstelijk Morricone. Het scenario is van Alex Berg alias Herbert Reinecker. Het camerawerk is van Karl Löb.

Kriminaltango

1960 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1960. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Vivi Bach, Günther Lüders, Peter Carsten en Fritz Muliar.

Ongenietbare remake van Von Cziffra's eigen film uit 1949 met populaire schlagerzanger Alexander als playboy-zonder-poen Peter Martens, die zijn schuldeisers een tijdje ontvlucht.

Glocken läuten überall

1960 | Drama

Oostenrijk 1960. Drama van Franz Antel. Met o.a. Hans Holt, Annie Rosar, Sieghardt Rupp, Oskar Sima en Rolf Olsen.

Een film met de Wiener Sängerknaben stond borg voor succes, vandaar. Een dorpje in de bergen, een pastoor als hoofdpersonage en natuurlijk een liefdesgeschiedenis met hinderpalen plus een optreden van de genoemde zangertjes en het volk is tevreden. WENN DIE GLOCKEN HELL ERKLINGEN eveneens met de Wiener Sängerknaben, is veel beter. Ook bekend als DIE GLOCKE RUFT.

Liebe, Mädchen und Soldaten

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Willy Hagara, Renate Holm, Willy Millowitsch, Franz Muxeneder en Carla Hagen.

Hagara speelt een gevierde zanger, die in dienst moet. Als gevolg van zijn populariteit zet hij het hele garnizoensstadje op zijn kop tot grote angst en vrees van de plaatselijke overheid. Als zijn verloofde op de proppen komt, wordt de chaos nog groter. Routine komedie uit Antel's film-in-conservenblik-fabriek.

Vier Mädels aus der Wachau

1957 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1957. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Isa Günther, Jutta Günther, Alice Kessler, Ellen Kessler en Hans Moser.

Hoe een vierling, die zonder het te weten bestaat uit twee maal een tweeling, de ene buitenechtelijk en de andere niet. Zij worden ingezet voor de bevordering van het toerisme en de promotie van de wijnverkoop door een boerenslimme burgervader. Eén originele inval maakt nog geen goede film. Scenario van Kurt Nachmann en Rolf Olsen. Camerawerk van Hans Heinz Theyer.

Kaiserball

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hannelore Bollmann, Bully Buhlan en Hans Moser.

De moeder van prinses Christine vindt dat haar dochter met Georg moet trouwen, maar de prinses denkt daar heel anders over. Een operetteverhaal met de bekende romantische, sentimentele en grappige elementen. Ook Hans Moser ontbreekt niet als een zich van zijn waardigheid bewuste hotelportier. Het scenario is van Karl Leiter en Jutta Bornemann. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer.

Das Mädchen aus Paris

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Etchika Choureau, Erich Schellow, Anneliese Kaplan, John van Dreelen en Oliver Hassencamp.

Een flauwe komedie met een vergezocht scenario, die alleen nog maar met enig begrip bekeken kan worden als men het tijdsbeeld van het Frans-Duitse vriendschapsverdrag dat De Gaulle en Adenhauer sloten, erbij betrekt: twee oude studievrienden, een Duitse fabrikant van blaasinstrumenten en zijn Franse makker van toen ontmoeten elkaar weer op een kunstveiling in München en ze besluiten dat resp. hun zoon en dochter maar moeten trouwen. Als de kinderen elkaar op Duitse bodem ontmoeten lukt dat bijna, tot een voormalig vriendje van het Franse meisje roet in het eten gooit. Welaan, de vaders zetten alle zeilen bij en dankzij de Frans-Duitse samenwerking lukt het. Wat een euforie en opportunisme van toen. Thans hooguit lachwekkend. Een onzin-film.